am inteles! am citit acum si explicatiile de pe blogul 2parale referitoare la avantajele platilor pfa/srl.
Puteti citi aici: Avantajele unui PFA sau SRL in platile 2Parale. Taxe si impozite.
Versiune printabilă
am inteles! am citit acum si explicatiile de pe blogul 2parale referitoare la avantajele platilor pfa/srl.
Puteti citi aici: Avantajele unui PFA sau SRL in platile 2Parale. Taxe si impozite.
inca ceva. legat de "integrarea bit.ly in sistemul profitshare" ... imi aduc aminte acum cateva saptamani am scurtat un link de la emag profitshare pentru a-l adauga in articolele mele si cand am dat click pe el am avut surpriza sa imi apara un mesaj ca siteul emag era raportat ca SPAM la bit.ly si nu se mai redirecta spre emag !!!
deci ... e o idee buna oare scurtarea linkurilor prin bit.ly ?! intreb pentru ca nu vreau sa ma trezesc cu 4000 de linkuri scurtate spre emag prin bit.ly si sa fie inactive!
Oare cat timp mai avem pana vom fi nevoiti sa aderam la PF 2.0? Iunie... inceput, mijloc, sfarsit? Sa nu ne pomenim ca ramanem cu banii in cont...
Pentru cei care au intrat in 2.0: cum sunt statisticile legate de vanzari? La fel de sarace ca in versiunea anterioara?
Sunt mai multe informatii decat in versiunea anterioara.
-Vezi mai bine pe ce linkuri/widgeturi au fost date clicurile .
-Vezi comanda cu cate produse au fost comandate
-vezi produsele cu nume , nu doar categoria si valoarea cum era pana acum
-linkuri mult mai scurte prin profitshare + integrare cu bitly
- catalog de produse/categorii direct in platforma
-liste cu comenzile /top produse / top categorii de produse
-vezi perioada de decizie (intre 1 si de 30 de zile de la clic)
-catalog de campanii
Era frumos daca vedeam si de unde a intrat cumparatorul, poate detin mai multe site-uri si vreau sa stiu de pe care site s-a dat comanda :)
@irealx ce te impiedica sa vezi de pe ce site s-a dat comanda? Chiar si in prima versiune de Profitshare puteai vedea (dupa aprobarea comisionului)...
Da si eu mi-am pus problema asta , dar am gasit o solutie . Cand pui un link poti sa ii pui la numele linkului in fata sursa.
Exemplu : Facebook - Televizor LED Horizon, 48 cm, HD, 19HL600
@LensFlare - Cum ca nu stiu :)
Nu era mai usor sa fie ceva gen 2parale sa avem referrer page?
La rapoarte poti vedea pentru fiecare site in parte. Daca folosesti Facebook sau Adwords marchezi link-ul (cum a explicat floryn), in versiunea beta anterioara puteai alege ce tip de link e si de pe ce site, nu stiu daca merge si in noul beta.
Chat-ul ala nu arata bine deloc, ocupa prea mult spatiu si are potential prea mare, afiliatii vor pierde multe comisioane. Cred ca ar fi corect sa nu fie afisat chat-ul vizitatorilor veniti de pe link-uri afiliate sau sa se acorde comisionul... just my 2 cents!
tetele, e mai profi si mai operativ asa, decat sa faci telenovele in direct cum s-a intamplat pe un alt topic. Din ce am vazut pana acum s-a scris doar de bine, deci nu vad care ar fi problema :)
@LensFlare Asta am spus si eu dar vad ca nu deranjeaza pe nimeni :) In plus operatorii de la chat sunt foarte amabili si vor sa dea comanda in numele tau daca le spui ce produs vrei. In loc sa se invete lumea sa dea comenzi online, noi bagam asistent. Nu era mai usor si mai comod sa scoata detot shoping cartul ala si sa bage comenzi numai prin telefoane si asistenti?
Daca ai mai multe site-uri, la numele linkului pui in fata site-ul :
Facebook - Televizor LED 1
Site1.com- Televizor LED2
Site2.com - Televizor LED3
Dupa care la sfarsit de luna , poti descarca rapoartele sub forma de .csv si de acolo cu putine cunostiinte de excel poti sa le grupezi si sa vezi multe chestii . Clicuri din fiecare site / facebook /adwords , vanzari , rate de conversie , comenzi etc
Da multumesc, am inteles acum insa mi se pare putin mai greoi, era mai usor cum este si la 2 parale. :)
LOL
Au lansat (cei de la 2parale) Profitshare și în Bulgaria -> Profitshare.bg
Fairplay.
Asta pentru ca nu se simt amenintati... :)
De cine? afiliații profitstshare se ocupau doar de it , deci trafic nișat doar pentru ... in plus de-acum caștigurile lor vor fi cu 60 % mai mici (-TVA -taxe la stat) la același randament , deci interesul va scădea (una e sa iei 1000 de ron si alta 400) .. Cică aduc doar magazine cu rată buna de conversie , pai până acum s-au contrazis (le recomand oktal ca au preturi mai bune ca emagul :) afliatii emag să lucreze pentru concurența lor - ciudat)
@avram sunt cu ~35% mai mici castigurire doar prin prisma faptului ca nu se mai dau vouchere. Acum castigi la fel de mult ca in 2Parale de exemplu. Nu sunt bucuros de aceasta schimbare dar concurenta dintre 2Parale si Profitshare sper sa schimbe un pic lucrurile in bine pe piata de afiliere din .ro.
luai comision din valoarea cu TVA ...deci scade si 24% TVA la cele 30%
Am explicat intr-un post anterior cat castigi vanzand vouchere si cat o sa castigam pe noua platforma.
Citat:
Daca inainte prin vanzarea voucherelor te alegeai cu aproximativ 87 - 90% din ce aveai in Profitshare acum o sa primesti direct in cont aproximativ ~ 55-60% deoarece taxele sunt maricele si pierzi TVA-ul.
Din ce stiu eu comisionul din 2parale este la it 3% din valoarea cu TVa la multe magazine.
Dar ai dreptate cu concurenta pe afiliere
Deocamdata este greu sa fie rentabil un magazin online si sa dea comisioane mari, mai ales daca esti o afacere pe o nisa mai mica.
Este acea taxa lunara destul de piparata care face cam imposibila afilierea pentru multi
Eu am un magazin online pe o nisa ingusta, as vrea sa il introduc in afiliere, dar consturile sunt prohibitive deoarece nu se pot genera foarte multe comisioane
@lovelife eu nu am vazut nici un magazin IT in 2Parale care sa dea comision din valoarea cu TVA.
comisioanele in 2p sunt procent din valoarea fara tava si fara shipping a comenzii.
diferenta se face la plata, singurii care primesc +TVA sunt SRL urile platitoare de tva ( acestea factureaza totalul comisioanelor platibile adaugand tva )
Oare mi se intampla doar mie ca in profitshare 2.0 sa se raporteze mai putine clicuri decat trimit eu? Am trimis un mail si la cei de la profitshare sa vad ce zic. Pot dovedi asta si cu analytics si cu bitly. Mai este cineva care are aceeasi problema?
LE: in vechea platforma se raportau mai multe . mai ales cand le scurtai cu bitly se contorizau ca si click.
Nu stiu exact ce taxe are 2parale pentru advertiseri dar cred ca sunt substantial mai mici decat ce e pe afara.
De exemplu la ShareASale.Com
USD 550 - Taxa de intrare
20% - Taxa pe tranzactie
1 dolar pentru fiecare afiliat ce face download la feeduri de pe serverele ShareASale.
Afilierea nu e pentru magazine ce au adaosuri de 5% si vor sa dezvolte o afacere pe termen lung. In conditiile astea nu stiu daca isi pot mentine afacerea. De afiliere nici nu incape vorba.
Ed Whitacre un mare CEO Former de la General Motors, ce a si salvat GM de altfel, spunea: In afaceri nu exista solutii imorale.
Tind sa cred ca stia ce vorbeste.:)
duplicat
869 produse noi in afiliere, marca AVON
869 produse noi in afiliere, marca AVON. Comisionul oferit pentru vanzarea acestor produse este de 6%, iar durata cookie-ului este de 30 de zile de la momentul click-ului intr-un instrument de promovare.
Cum vi de pare comisionul de 6%, stiind ca un reprezentant Avon ia 20-40%? Ar trebui pus in calcul si faptul ca un reprezentant dupa ce face vanzarea si livreaza produsul.
Avon este vandut de carespot, nu de emag. Deci, minus comision carespot, minus comision emag, minus comision profitshare... ce sa mai ramana?
@Claudiu Farcas, dat fiind ca esti reprezentantul oficial emag pe forum, te rog sa imi spui daca se pot folosi simultan, pe acelasi site, bannere si linkuri atat ale emag cat si ale competitorilor directi, ma refer aici in special la Altex, dar evident intra in discutie si 2p. Mai pe concret, pot folosi, de exemplu, in sidebar, atat bannere altex cat si bannere emag? Pot folosi deasemenea intr-un articol linkuri afiliate atat catre altex cat si catre emag?
Sincer nu am vazut clar in tos, si as vrea un raspuns oficial, care cred ca ar fi util si multor dintre colegi.
@Robyroy
Eu nu inteleg de ce lumea are impresia ca nu se pot folosi in acelasi timp bannere din eMAG Profitshare si bannere de la alte programe de afiliere. Linistit puteti folosi concomitent mai multe instrumente de afiliere, nu impunem noi astfel de limitari; inclusiv eu testez performanta si a altor retele/programe :)
Recomandarea pentru linkurile text eMAG Profitshare este sa nu le folositi sub forma magazin A pret X, magazin B pret Y, magazin C pret Z; preturile se mai actualizeaza, informatiile pot fi gresite sau se poate ajunge la o forma de comparare de preturi, cu care intr-adevar nu suntem OK.
Apropo, sunt pe forum cu mult timp dinainte de a intra in echipa Profitshare, nu sunt reprezentant oficial eMAG, sunt angajat Conversion Marketing iar ce informatii va pot oferi eu sunt mai mult legate de Profitshare 2.0 si vin majoritatea in timpul meu liber, hai sa tinem cont de asta :)
Informatiile oficiale vin doar pe canale oficiale - blog, support, Twitter/FB Profitshare.
In concluzie atat timp cat nu e specificat pretul la eMag sau la alt magazin din Profitshare 2.0 totul e ok? Chiar daca la celelalte magazine este afisat pretul? Un exemplu clar:
Emag sau alt magazin din PS 2.0: verifica pret
Magazin X: 10 lei
Magazin Y: 11 lei
sau se accepta doar:
Emag sau alt magazin din PS 2.0: verifica pret
Magazin X: verifica pret
Magazin Y: verifica pret
P.S. As dori, daca se poate, un raspuns clar, pentru ca in trecut (folosind canalele oficiale) nu am fost lamurit.
@Claudiu. Multzam de lamuriri.Te-am intrebat pentru ca PS sunt oleaca mai rigizi decat alte platforme cel putin asa spune "folclorul". Nu ca ar fi un lucru neaparat rau sa fii mai rigid.
Cu placere.
@Lensflare
Daca ti-as raspunde ca e OK, tu maine o sa iti faci un agregator de produse din feeduri preluate din te miri ce surse, adaugi niste linkuri Profitshare, faci link building si poti sa urci mai sus ca magazinele online, fie ele din PS sau alte retele. Fara alt continut sau continut care nu are treaba cu decizia de achizitie.
Ma rog, nu e un lucru rau ca un proiect de afiliere sa fie mai sus pe un keyword decat un magazin online, insa conteaza mult calitatea continutului si daca vizitatorii primesc ceva mai bun decat scrie in specificatiile de produs pe magazinul online.
In opinia mea, depinde de added value, e mai misto sa faci un review complet si util si eventual la sfarsit sa adaugi linkuri ca produsul X se gaseste la magazinul A, B si C.
Pretul nu e singurul criteriu de achizitie, de ce ti-ai centra activitatea de afiliere strict pe pret?
Nu ganditi site-urile de afiliere ca o metoda de a plasa cookie-uri, dezvoltati continut util, dezvoltati proiecte pe care vizitatorii revin si vor da click pe linkurile de afiliere chiar constienti si multumiti ca veti fi recompensati pentru asta daca ei cumpara. E mai sanatos si nu iti bati capul cu TOS-uri si deschide calea spre colaborari preferentiale cu advertiserii.
Este mult de discutat despre calitatea si plasarea linkurilor de afiliere, voi reveni curand cu update in care vom lamuri mai bine, pe blog :)
Si daca am gasit in magazin un produs pe care vreau sa-l cumpar, vin acasa, intru pe net, si caut sa-l cumpar la cel mai mic pret. Ex: merg la emag in crangasi, testez un laptop, vin acasa, il caut si-l comand de la abcde.ro, pentru ca are pretul mai mic cu X ron.
Eu asa imi fac cumparaturile. Testez, imi place, comand online (de pe net), ce tine de IT& Electro.
La haine si incaltaminte, cumpar doar ce nu se gaseste aici, nu-mi place sa port haine comune cu altii. Dar la haine nu e cazul de comparator de preturi:)
Eu cred ca pretul este > 70% din decizia de achizitie.
Ehhh de ar fi acum asa usor ... s-ar gasi pe toate drumurile.:D
In nici un model de business legat de afiliere nu l-am intalnit ca reteta foarte buna de succes. La review ma refer. Chiar crezi ca laptopnews.ro sau pcmhz.com sunt retete de succes pentru afiliere? Sa fim seriosi. In Romania oricat de vocali ar fi unii, nu exista si nici nu vor exista in veci Amin siteuri foarte serioase de review-uri si creatoare de continut asa cum il specifici. Exista in Romania un site gen kenrockwell.com ? Asta inseamna continut si review. Nu ceea ce se considera la noi continut ... (sa nu uitam) de calitate.
E mult "romantism" in ceea ce spui.:D Multumirea vizitatorilor care cumpara cu buna stiinta ca sa te plateasca este cam cea mai sigura metoda de abandon a afilierii.
După ani buni de zile ca afiliat pe .ro și .com pot spune că nu prea are rost să-ți irosești timpul pe ro, deși fac mai mult decât oricare dintre voi pe ro.
Rata de conversie a magazinelor de pe .com e de (nici mai mult nici mai puțin de) 10 ori mai mare decât în .ro. (Imaginează-ți conversii de 10-20% pe zi/lună la produse electro.) Deci, concluziile le trageți singuri. Plus că pe .ro pierzi foarte mult din bani (30-40%) pe taxele și impozitele la stat, pe când pe .com ești anonim, deci total freedom.
În România, piața nici acum în mileniul 3 nu e matură. Vina e în parte la client (needucat - nu i se pare cool să cumpere online, sărac...), dar și la magazine (design făcut cu toporul sau la indigo după rețete de succes din afară, țepe pe OCCazii, promoții înșelătoare, transportul nu e gratis și sunt multe-multe steluțe).
Cocălarii preferă să cumpere un iPhone 5 la negru, doar pentru că e mai ieftin cu 200 de lei, chiar dacă nu are garanție.
Am cunoștințe (20 și ceva de ani, studii universitare și care lucrează în domenii ok) care preferă să stea la magazinul X la coadă o oră și să mai piardă câteva ore pe drum pentru a cumpăra un laptop care e cu 100-200 lei mai scump decât la eMAG, doar pentru că a auzit din vecini că cică e nu știu ce promoție la magazinul fizic X.
La noi Internetul se rezumă la stat pe Facebook, bloguri gen Zo$o și presă gen Libertatea (Vezi ce are de SPUS ANDRA despre câștigătorul ”Românii au talent”, Bruno Icobeț). Cam atât.
Poate peste vreo 10 ani când vin căpșunarii (printre care se numără elita - medici sau profesori care cică s-au dus să profeseze meseria lor, dar defapt culeg căpșuni sau îngrijesc bătrâni) înapoi o să avem în țara asta oameni cu mentalitate ok și bani, nu doar bugetari și muncitori pe bandă... poate atunci o fi ceva, dar mă cam îndoiesc.
Și treaba cu review-urile la produse, dacă vrei să faci niște bani serioși atunci alegi o altă modalitate de promovare. Cu așa ceva numai îți pierzi timpul.
Banii serioși se fac cu proiecte dedicate. Nu cu "review-uri" sau AdWords. Nu degeaba în străinătate nu e permis AdWords de către advertiseri - ca afiliat bagi prea mulți bani și riști să scoți pe minus (după care te apuci să înjuri advertiserul pe forumuri/bloguri că nu convertește...), fiind un factor descurajator... plus alte motive.
analiza ta este corecta. doar ai omis sa povestesti de efortul necesar ca sa razbesti pe com.
conversia de 10 ori mai mare este combatuta de aglomeratia de 100 ori mai mare.
ne-ai incuraja cu o cifra,ceva: cat faci pe ro de esti cel mai bun dintre toti?
La cum pui problema ma indoiesc ca faci 'bani' (daca la asta te referi) mai multi decat oricare dintre noi. ...Si sunt multe exemple chiar aici pe forum. In primul rand cine face bani adevarati nu se lauda cu asta, pentru ca a invatat ca asa ii este mai bine. Cat despre taxe si impozite in afilierea pe .com ai aceleasi obligatii ca si pe .ro, nu esti un anonim, dimpotriva primesti bani ori in CEC-uri, ori in cont, ori pe paypal. Da, afilierea de afara are multe alte avantaje, dar competitia este extraordinar de mare.
In afilirea din Romania este de mancat o paine buna si fiecare o face cum crede ca este mai bine si are mult de experimentat pana sa curga banii si pentru el in realtime.2parale sau profitshare.
Am o intrebare:te mai ocupi de afiliere in Romania?
succes!