DA DA DA... posteaza lista... sa-i punem la zid pe zgarciti :D
Versiune printabilă
DA DA DA... posteaza lista... sa-i punem la zid pe zgarciti :D
Wow... :))
Nu stiu daca este tocmai OK sa public o lista cu cei care "platesc prost". Sunt prea multe variabile la mijloc si este foarte posibil ca sa nu fie aceeasi suma platita de un advertiser pe site-ul meu fata de suma platita pe site-ul altcuiva...
Totusi pot sa va zic cum i-am identificat eu:
Sunt de acord ca sunt campanii mari care vor plati prost pentru ca asa e sistemul AdWords... pana la urma poti ajunge sa platesti 1 cent pe clic ca advertiser la o campanie mare si de lunga durata. Deci atentie la campaniile mari dar mai ales de lunga durata :D
In momentul in care ai media la CPC de 1-2 centi e clar ca 99% din anunturile de la tine de pe site doar atat platesc! Dureaza pana ii banezi pe toti, dar in maxim 2-3 zile ii rezolvi pe toti pana la urma. :D
Personal as vrea sa-i baneze toata lumea ca sa plateasca daca vor reclama! Asa o sa creasca veniturile la toti publisherii...
Le-am mai tras un sut in dos la cativa care nu au nici o legatura cu continutul site-ului meu. Asta o sa duca la cresterea CTR-ului daca in schimbul lor o sa intre anunturi pe domeniul site-ului tau....
Pe scurt am banat tot felul de campanii de lunga durata cu penisul lung, dezintoxicare, retele sociale, site-uri despre munca, protectia muncii si cv-uri, jocuri pe net etc...
LE:
Totusi vreau sa va avertizez ca este posibil ca la unii sa nu functioneze ce am facut eu... de asta nici nu vad rostul unei liste exacte...
Bafta! :)
Sau mai e o metoda. Ne uitam pe site-ul tau si banam toate site-urile in afara de cele pe care le-ai lasat tu :) .
Crede-ma e un lucru bun sa postezi lista aia, o sa obligam piata sa mareasca pretul pe click, sa se apropie macar de pretul corect.
haideti sa va spun o chestie pe care am observat-o eu :
- exista reclame adsense ne-targetate, afiarea facandu-se pe toate site-urile cu continut in limba romana indiferent ca au vreo legatura cu site-ul pe care se afiseaza; aceste reclame sunt reclamele cu preturi de 1 - 2 centi;
- si avem reclame targetate in care clicentul stie ce vrea, veniturile pe click sunt ceva mai mari, dar nu vor fi afisate pe orice site;
De asemenea e bine de stiut ca de vina nu e doar publisherul roman ca plateste putin ci faptul ca exista foarte multi fomisti care abia daca au cateva zeci de vizitatori pe zi si vor sa faca bani din adsense (un exemplu ar fi blogurile, unde exista o explozie, avem in romania peste 15.000 de bloguri, 90% fiind facute pentru ca s-a auzit ca s-ar putea face bani din adsense);
puteti incepe cu wall-street ;)
Un PM si la mine cu lista se poate?
Am filtrat si eu niste reclame care nu aveau ce cauta pe pagina mea, dar lista inca nu e completa...
cum se pot identifica acele reclame care produc efectiv, adica de unde stii ce reclama era afisata in momentul in care s-a facut click-ul ?
Trimite si mie un PM cu lista.
Abia astept optiunea asta la analytics pentru adsense http://adsense.blogspot.com/2008/10/...analytics.html
Abia atunci poti sa afli cat plateste fiecare advertiser, de cate ori este afisata reclama pe site, etc