De cateva minute am observat ca pe site-urile mele se afiseaza reclame AdSense. Mai mult ca sigur Romania (limba romana) a fost acceptata intr-un final pentru afisarea acestor ads-uri! :)
Confirmati!
Versiune printabilă
De cateva minute am observat ca pe site-urile mele se afiseaza reclame AdSense. Mai mult ca sigur Romania (limba romana) a fost acceptata intr-un final pentru afisarea acestor ads-uri! :)
Confirmati!
Confirm sa traiti: www.amenajari-interioare.eu are pentru prima data ad-uri. Le-am pus expres pentru "detectarea evenimentului", si pana azi, am vazut o singura data un ad, in germana, dar si ala in cache-ul de la Google :)
Cu alte cuvinte, we're in. Oh, the joy.
Mai poate confirma cineva ?
inca mai am dubii, insa pe unul din site-uri, cu vreo 10 categorii, la 7 dintre ele apare in continuare hurricane, insa la 3 am reclame. Pina acum am vazut una singura din Romania, celelalte sint in engleza sau germana. Deci ceva se petrece...
Confirmare si aici.
De cand asteapta erwin cu la-start reclamele pe romana :D
Se pare ca da, au inceput sa afiseze reclame pe romana, am vazut f multe siteuri deja.
Google pe romana avem, oare ne face si paypal-ul o surpriza ?:)
Da, revin, confirmare. Cu treburile gospodaresti de sambata, m-am uitat mai greu pe celelalte site-uri... Acum ar trebui (cel putin pt mine) sa aveti un smile cu unul care isi face cruce...:)
:pray: :pray: :pray:
Hallelujah
Eu sper sa fie asa, totusi inca nu apare limba romana pe pagina https://www.google.com/adsense/suppo...=9727&hl=en_US
update: vad ca si hotnews.ro a introdus reclamele pe paginile in romana. Cred ca voi face si eu asta pana la urma.
Sper ca nu e doar un test, ci o decizie permanenta. Deja se schimba tot algoritmul publicitatii online din Romania...
Interesant de urmarit evolutia site-urilor romanesti, ce agentii scad/cresc, daca site-urile mari vor trece pe adsense... O sa creasca si banii din reclame, o sa apara mai multe bid-uri in Adwords...
Daca o sa mearga bine Adsense-ul, vin sigur si celelalte.
Confirmat si la mine. Sper sa dureze :)
Primul lucru la care m-am gindit a fost acela ca va creste valoarea site-urilor din Romania. Nu stiu, e inca prea devreme, dar ceea ce vorbeam de mult timp, sperantele pe care le aveam, s-ar putea sa devina realitate. Ma gindesc la fenomen, la revolutia pe care acest lucru ar putea sa il realizeze, dar ma gindesc in primul rind la mine. Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca sintem romani, asa ca s-ar putea sa apara multe probleme si din cauza ca le creem noi. Vom vedea, momentan sint doar citeva ore de cind am aflat aceasta veste, asa ca prima reactie a fost sa ma cinstesc cu o bere. Hai noroc la toata lumea, si sa speram ca nu e vorba de nici un test (sint aproape sigur ca nu e doar un test)
Personal si acum 4 luni aveam reclame adsense in limba romana pe site-uri in limba romana.
Pana nu este confirmat oficial putem spune ca sunt doar teste sau s-a marit pool-ul de advertiseri romani.
Pana atunci...
Chill people...pana nu e sigur nu are rost.
Au mai fost aduri in ro pe site-uri..deci nu e nimic sigur.
Dar sa speram.
:)
Pe un site in limba romana am avut, de citeva saptamani, reclama in limba romana - erau vreo doua reclame. O revista si o agentie de turism cu transport aerian oriunde in lume. Cred ca au mai fost vreo citeva, dar nu are sens sa vorbesc, atita timp cit nu sint sigur. Acum este vorba de cu totul altceva. Sint site-uri care nu au nici o treaba cu Romania, dar la care le apare reclama in romana. S-ar putea (sper sa nu fie asa) sa fie vorba de un test. oricum, nu este ceva decis peste noapte. E clar ca cineva se gindeste la modul cel mai serios sa ne bage in lumea buna.
un articol mai vechi: http://www.businessmagazin.ro/artico...LE-6948-1.html
Eu am vazut reclame pe site-uri din Romania de mult timp. Pana acum nu prea lasau romanii care aveau la AdWords pe content, de asta nu prea apareau.
Problema ramane insa, la fel ca peste tot, valorea clickului si optimizarea (pentru MediaBot, nu GoogleBot). Vom avea multi entuziasti si putini fericiti (sa vedeti atunci "nu se pot castiga bani din AdSense). Eu am 9 centi la doua clickuri pe un site romanesc :D
Bobby, cred ca tine de site. Am cateva rezultate in ultimele ore, de nu-mi vine sa cred. Daca tine tot asa... ma reprofilez :)
normal ca tine de site, ca si afara, de altfel.
In Romania, mai ales, daca ai un site legat de IT (cum vad ca ai tu, din semnatura), sigur merge mai bine, pentru ca cei din IT din Romania baga destui bani. Dar daca ai un site despre bloguri, de exemplu ( :P ), nu se va simti.
Oricum, abia am primit un telefon de la cineva care citise articolul de pe blogul lui Cristi, care era bulversat ca el nu se poate inscrie in Adsense ca nu exista limba romana, ca daca se baga acum in sistem nu e mai bine? (ca vechimea creste bid-ul)... o sa fie vai de capul nostru :D
trebuia sa vina si ziua asta. acum sa vedem si cum sunt cistigurile si s-ar putea multi sa se reprofileze :)
pe 22 feb primisem in newsletterul de la google ca ebraica face parte si ea din limbile cu suport pt. adsense, sa asteptam sa anunte si de romana...
Pe site-urile din semnatura nu am pus adsense, deoarece sunt site-uri de prezentare a serviciilor. Mi s-ar parea ciudat sa pun adsense pe ele. Am pus in schimb pe un site de amenajari interioare (l-am specificat deja la inceputul thread-ului). Mi se pare fantastic ce CTR are. Sincer sa fiu sunt cat se poate de newby in privinta adsense. Am cont de vreo 2 ani, si inca nu am reusit sa scot atat cat sa trimita Google check-ul (sa zicem ca nu m-a atras pana acuma). Ei bine, adsense in site-ul ala, mi-a produs azi cat mi-au produs alte cateva site-uri in multe luni de zile. Ceea ce mie mi se pare fantastic :). Inca nu ma imbogatesc din chestia asta, insa imi place evolutia pe care o are. Simt ca daca lucrurile persista, evolutia netul romanesc va suferii cateva schimbari. Si din pacate nu toate in bine.
Ciprian este de admirat entuziasmul dar pentru unii cuvintele mult si in cateva luni si ctr extraordinar sunt relative si in acelasi timp ne fac (ma fac) curios(i).
Eu nu cred ca ai un CTR mai mare de 2% la acel ad-unit
La 500 vizitatori pe zi asta inseamna 25 de clickuri daca ai un 0.20 centi /click asta inseamna 5$. Deci in medie cred ca faci 3$... corect? :D
Si inca ceva ce-i opreste pe romani sa-si faca website-uri in limba engleza?
Ar mai fi ceva de precizat. Cei care-si fac reclama habar nu au de optimizare pentru adwords si de un eventual ROI. Cred ca majoritatea isi fac in acest moment reclama pentru trafic. Cand se vor mai specializa posibil sa mai scada cpc-ul.
Exemplu care sa-mi sustina argumentul, de pe pe amenajari: http://www.prelasti.ro/ (precizez ca n-am dat click pe reclame) si
http://stat.trafic.ro/stat/prelastiro
Iskander, este un link unit, nu ad unit. Asta inseamna ca nu se vor inregistreaza vizite cu referer-ul respectiv si vizite de la pagead2.googlesyndication.com .
Iar in ceea ce priveste CTR-ul, azi a fluctuat intre 16% si 11%. Si crede-ma, ca nu am riscat sa dau mai mult de un click... sa vad ce ad-uri in pune :).
Iar suma pe ziua de azi... e destul de mare in comparatie cu ce ai "estimat" tu. :) Gata... am zis destul. Daca ar tine-o tot asa, ar fi super.
Bravo, Ciprian!
Intre timp m-am mai gandit la situatie si cred ca motivul e altul (sau poate fi altul).
Eu aveam pe seorom.com ads-uri de prin iulie si castigam vreo 10$/luna (am pus cand nu mai faceam update-uri). Irelevanta suma, important e ca totusi apareau reclame, de castigam bani de pe ele.
Cred ca, de fapt, acum nu s-a dat drumul la ads-uri relevante, ci cumpara romanii de pe AdWords. Ma intreb, nu cumva, odata cu venirea Google in Romania, si-au facut si un departament de vanzari pentru Romania? :-/
Boby, stiu ca nu va tine prea mult minunea... nu ca nu mi-ar place, dar e prea de tot. Desi, daca stau sa ma gandesc, site-ul asta a avut CTR foarte mare si cand il tineam in reteaua adzone. Numai ca, nu-mi placea ce site-uri apareau, asa ca am preferat sa pun bannere la anunturi de caritate.
In fine, daca si in zilele urmatoare se mentine "adsense in Romania" promit sa va spun daca site-ul a mentinut CTR-ul asta urias, sau nu. :)
Foarte interesant. Corect link unit... Pe link unit ai voie sa dai cate clickuri vrei dar nu ai voie sa dai pe urma pe reclamele care le afiseaza.
https://www.google.com/adsense/suppo...&topic=&type=fCitat:
AdSense publishers are permitted to click on link unit topics on their web pages, provided that they do not click on any Google ads on the resulting page. Clicking on the ads themselves is prohibited, as it has the potential to inflate advertiser costs.
So, go ahead and click ;)
Te asigur ca n-ai de ce sa-ti faci probleme. Eu asa caut mfa-urile pe siteurile mele.. cum vrei ;)
Am observat ca nimeni nu a pus pana acum o poza cu reclamele aparand in romana. Voila. O poza cu AdSense complet in romana ;)
eu sunt entuziasmat de repercursiunile pe termen lung :) E clar ca semnele devin din ce in ce mai evidente si de ce sa nu spunem, lansarea AdSense in limba romana pare iminenta. Dar sa nu ne extaziem prea tare, cum zicea Krumel mai sus. O buna idee ar parea construirea unui site, bine gandit structurat si optimizat, iar la lansarea adsense.. :D oricum , la momentul actual sunt multi factori pe care nu putem sa'i definim complet (una din dilemele mele este "which romanian keyword to use" :P)
Cred ca urmeaza sa apara mult asteptatul "boom" al .ro
Faci site-uri si castigi bani.
Imi suna a "boom".
:twisted:
Reclame adsense in limba romana mi-au fost afisate si pe siteurile mele, inca de acum cateva luni... Nu inteleg de ce unii au acum impresia ca "Gata, a sosit", pentru ca pana la anuntul oficial, inca suntem out of range...
Cat despre intrarea google in Romania, sunt de aceeasi parere ca este doar o chestiune de timp... Insa cat timp, este alta poveste... Si cred ca aceasta perioada este determinata de cati bani baga advertiserii romani in google... Si pana cand google nu va fi sigur ca merita investitia in romania, putem noi sa facem si tumbe, ca tot nu vor veni... Asa ca, bagati bani in reclama Google... Doar asa ii putem(ti) convinge... Da, si ti se va da...
Aceeasi teorie o sustin si eu...cu cateva posturi mai sus. :)
Boom-ul se referea la faptul ca....odata ajunsi in Romania si accesul este confirmat...netul romanesc o sa cunoasca o dezvoltare...total diferita fata de ce e acum
Neogen si restul nu au aceeasi putere cu Google.
Multi stiu de Google, destul de putini de Neogen sau care mai sint.
Oricum..pana nu e confirmat..ramane sa speram.
oau ce de toolbaruri ai :D
Super tare acest lucru ,poate asa mai iesim si noi in evidenta ! Sper ca acest lucru sa devina o stire oficiala ! :D ! Poata reusim si noi sa nu mai asteptam cu saptamanile sa ne ajunga cec-urile and stuff like this!
Take care !
In conditiile in care nu exista o confirmare oficiala, nu riscam sa ne trezim cu conturile suspendate, in cazul in care punem reclama pe site-uri in romana? Eu am pus deja, dar ma gindesc sa nu risc prea mult...
Aveam ad-urile pe site in romana, de luni de zile. Numai ca nu se afisa nimic. M-as mira sa se intample ceva acuma, si sper sincer sa nu ma insel :)