Atata timp cat nu a aparut nimic pe blog, nimic nu e oficial.
Versiune printabilă
Atata timp cat nu a aparut nimic pe blog, nimic nu e oficial.
unul din raspunsurile lor, nu are legatura cu google romania dar are legatura cu implementarea ad-urilor.
ma intreb acum, ce se va intampla cu forumuri de genu digitalpoint? sua webmasterworld and so on ?Citat:
However in the future, please keep in mind that publishers may not
implement Google ads in a manner that disguises the ads in any way, for
instance, by formatting neighboring content to look similar to the ads, or
by making ads look like games or forum posts. Additionally, publishers may
not attempt to associate specific images with the individual ads appearing
on their sites. Such an implementation may confuse users who assume that
the image is directly related to the advertiser's offerings.
care e treaba cu webmasterworld? ei nu au adsense pe site. oricum, la cati bani cred ca fac din add-ul din stamga-sus.... (ma gandesc in primul rand la faptul ca au trafic la greu si add-urile acelea sunt relevante pt webmasteri)Citat:
ma intreb acum, ce se va intampla cu forumuri de genu digitalpoint? sua webmasterworld and so on ?
of, am dat un exemplu generalist mai mare, in fine...
Dupa o luna si ceva de adsense romanesc voi in ce situatie va aflati? La mine totul a inceput bine, a crescut frumos in primele saptamani dupa care a inceput usor usor sa se fasaie. Acum am o medie a cpc-ului sub 5 centi, un CTR bunicel, dar castiguri sub asteptarile initiale. Chiar sub valorile de la inceput, in conditiile in care mi-am dublat numarul de vizitatori intre timp.
Asa e si la mine :).
Ce am vazut ciudata astazi este ca iarasi experimenteaza cu reclamele google-ul.
Uitati-va si voi la attachments - oare din cei care se inscriu pe click pe respectivele butoane cati sunt pusi ca referreri de la mine?
Si la mine au scazut mult, insa am rabdare. Pina la urma, adsense nici macar nu e oficial in Romania. Ca sa nu mai spun si de faptul ca s-ar putea ca pe unele site-uri sa fie tot timpul sume mici (incep sa cred ca si la al meu)
da asa, a scazut mult cpc-ul, doar suntem in Romania ! Nu trebuia sa ne asteptam la cine stie, eu am avut prea multe click-uri de un cent ! :| totusi e mai bine decat cu Neogen, asta e CLAR ! Poate in viitor alta o sa fie situatia ;)
Intr-adevar, CPC a cam scazut in ultimele zile. Iar in cursul fiecarei zile observ un CPC mai mare dimineata si mai mic spre seara, probabil dincauza faptului ca bugetul zilnic al unor campanii se epuizeaza in cursul zilei, iar dupa aia intra reclame mai slab platite. Poate ca situatia se va schimba dupa intrarea oficiala in RO, ceea ce va duce si la cresterea nr. de advertiseri.
poti sa explici putin..... adica nu vad un avantaj foarte mare in a avea clickuri de 1 cent si a mai si plati o taxa la scoaterea banilor, cum trebuie sa faci cu adsense.Citat:
e mai bine decat cu Neogen, asta e CLAR
pai sa zicem ca folosind adsense am avut destul clic-uri de un cent, dar am avut cateva si vreo 2 de 60 de centi. Cu adsense pe langa site-urile in romana, mai iti tragi si ceva in engleza si se mai aduna banu'. Cu neogen luam eu 0.0000000025 :)) pe un clic pe niste porcarii de anunturi pe care nu dadea nimeni clic. Acum depinde, daca un site cu trafic mare poti aduna bani si cu Neogen, nu este si cazul meu ;)
Chestia asta o scrie in TOS sau ti`au trimis ei in mail?:)Citat:
However in the future, please keep in mind that publishers may not
implement Google ads in a manner that disguises the ads in any way, for
instance, by formatting neighboring content to look similar to the ads, or
by making ads look like games or forum posts. Additionally, publishers may
not attempt to associate specific images with the individual ads appearing
on their sites. Such an implementation may confuse users who assume that
the image is directly related to the advertiser's offerings.
Eu le am puse in forumdisplay si seamana cu "topicurie" din forum :)
Dupa ce am pus AdSense pe un site cu continut 100% Romanesc am disparut din resultatele cautarilor pe google. Am pierdut 1-1.5k vizitatori unici pe zi. Astia ma duc la sapa de lemn ! Site-ul are pagini indexate in Google, multe chiar > 110k, dar degeaba ca nu-mi mai aduce trafic. Am folosit google webmaster tools si totul pare ok, este indexat in continuare, dar ... a ramas fara prea mult trafic.
Nu cred ca ai scazut din cauza asta
Se pare ca baietii de la ADSENSE nu pierd vremea ci lucreaza cu drag si spor chiar si-n week-end.
Nu cred ca lucreaza ei, cred ca e un proces automat de maintenance, intotdeauna sambata, 4 ore, intre orele 20 si 24 ora Romaniei, cam odata pe luna.
A revenit:
https://www.google.com/adsense/g-app-single-1
Cred ca se pregateste ceva :)
Mi-am facut acum 10 zile cont la adsense (cand era limba romana la website language) si nici pana azi nu am primit nici un raspuns.
Cand verificam contul , imi aparea un mesaj in engleza,, cum ca contul nu e activ, ca aplicatia e in curs de revizuire... (si verificam zilnic de cateva ori)
Incepand cu azi, mesajul e in romana:
"Nu există un cont AdSense pentru acest login, deoarece aplicaţia dvs. este, în momentul de faţă, în curs de examinare. În decurs de o săptămână de la data aplicaţiei dvs., vă vom examina aplicaţia şi o vom duce la bun sfârşit împreună cu dvs., prin email. De îndată ce vi se va permite să vă alăturaţi AdSense, veţi putea să vă accesaţi contul şi să începeţi."
E clar ca se apropie ceva :)
Adsense in Romania oficial (comunicate de presa)
http://www.zf.ro/articol_120574/goog...u_romania.html
Cum am spus si pe blog, initial, le spun celor sceptici..
Eu nu ma insel asa des :D
Oficial nu e postat nimic pe blog, inca.
Nu e nimeni sceptic mai ales ca e evident totul. Deci nu e vorba de scepticism.
Problema e, daca ei au anuntat oficial sau sint doar teste.
Ne intereseaza mai mult sa fie oficial, decat sa vedem testele. Momentan nimic oficial, mai ales ca cei care vor sa publice astfel de reclame pe site-uri cu continut in limba romana, nu sint acceptati.
Multumim Courage pentru materiale.
Ar fi super sa le vad si eu, dar imi trebuie 10 posturi ca sa pun link sau sa vad atasamente...
Cred ca Cristian o sa rezolve si lucrul asta. :)
pdf-ul este semnat de synergy :)
Iar synergy este agentia de PR pentru Google in Romania.
E oficial. AdSense este valabil in sfarsit si pentru Romania.
Mail primit in urma abonarii la blog.
Citat:
We're happy to announce that we've just expanded our product offerings for two long-awaited languages: Greek and Romanian. Starting today, Greek and Romanian publishers can monetize their content by displaying targeted AdSense for content ads on their pages. As an added bonus, Romanian publishers can now implement AdSense for search as well.
If you're ready to get started with these languages, just log in to your AdSense account and follow the wizard located under the AdSense Setup tab. You can also contact the Greek team at adsense-el@google.com and the Romanian team at adsense-ro@google.com with additional questions.
Posted by Mariela Foumi (Greek) and Otilia Otlacan (Romanian) - AdSense Publisher Support
Da, acum este oficial, la 14:00 nu era ;)
Spor la bani!
Si update la limbile suportate: https://www.google.com/adsense/suppo...py?answer=9727
Sunt curios cu cat la suta scade CPM in urmatoarele zile, ca efect al introduceri codului adsense si de catre cei care au fost mai circumspecti cu privire la introducera lui in site-uri.
Printre aceste site-uri numarandu-se si Softpedia prietenului nostru Courage, care cu siguranta poate afecta puterea de cumparare a celor care doresc sa promoveze afacerea lor prin intermediul AdSense.
Personal tind sa urez "Succes in afaceri!" tuturor celor care se folosesc de serviciul AdWords :)
Articol: Google si Romania au facut oficial echipa!
Efectul de scurta durata va fi cel mai probabil cel prezis de erwin. Pe durata lunga insa nu putem decat sa ne bucuram vazand cum site-uri cat mai mari trec la AdSense. Asa va creste si increderea in AdWords si cota de piata, ca atare si cpc-ul
Am implementat codul si am realizat toate optimizarile.
Initia, probabil se vor duce dracu bugetele, pt ca tot netul romanesc a sarit cu viteze variabile sa implementeze codurile.
Faza 2, care va lua ceva timp daca Google nu isi promoveaza activ serviciul pe alte medii (asa a facut pe afara) va fi ca unii advertiseri sa prinda curaj, iar altii sa invete sa deselecteze Content Network...
Din pacate advertiserii mari nu se vor baga, iar asta e prostia lor, pt ca daca doresti sa iti faci reclama pe SOftpedia poati acum prin Arbomedia, dar si prin Adsense, iar preturile sunt.. total diferite !
Azi am avut 5 clickuri cu 0 earnings?!?! cum vine asta??!? deja ajungem sa avem reclame gratis :)?
Ce inteleg unii romanasi din adsense:
http://lovingvama.ablog. ro/2007-04-18/am-nceput.htmlCitat:
Da... am început să-mi strâng milionul de dolari. Am deja 0.41$
Dacă sunteţi drăguţi, daţi şi voi câteva click-uri pe reclamele de la Google (din partea dreaptă).
Sau, dacă nu aţi mai instalat niciodată Firefox, vedeţi în dreapta-jos un buton!
Sa speram ca situatia se va stabiliza. In ultimele zile veniturile mi-au scazut drastic. Desi mai multe click-uri, ieri am castigat cu 50% mai putin din media cu care ma obisnuisem.
Preconizez ca in perioada urmatoare castigurile per total se vor injumatatii, asta daca am noroc :) Sper sa fie pe termen scurt.
Comparativ.. eCPM-ul pe canalele de lb romana este de ~ 10-11 ori mai mic decat cel pe lb Engleza...
Va urma perioada grea... have faith, dar repet, GOOLE ADSENSE are nevoie de promovare gen reclama TV :D
Daca site-ul aflat in primele 3 ca trafic in lume trebuie sa-si promoveze serviciile la TV inseamna ca nu o ducem bine. BTW, de ce nu face google ca negoen? Sa treaca in romana si refferalii
Courange a vrut sa zica in felul urmator, sau cel putin eu asa am inteles.
Google trebuie sa-si anunte prezenta in romania si ca si-a lansat serviciile pentru .ro prin toate mediile audio-viuzale si presa scrisa. Si aici trebuie sa intre in actiune www.synergy.ro :) care trebuie sa faca PR la greu, eventuri etc.
Mda, poate o sa vedem macar un articol legat de AdSense, macar intr-un ziar financiar. Dar ma tem sa nu fiu chiar si asa prea optimist.
Sau advertoriale :)
Daca face careva un articol frumos despre asta, bag io advertorial cu link din prima pagina. Din pacate eu n-am timp sa-l scriu. Si nici talent la compuneri.