blogging | Articole-Online
astazi am observat asta! cum naiba???
si mai ales ca si parola de wp-admin era schimbata.
si ca si un alt site al meu a patit la fel.
Versiune printabilă
blogging | Articole-Online
astazi am observat asta! cum naiba???
si mai ales ca si parola de wp-admin era schimbata.
si ca si un alt site al meu a patit la fel.
vulnerabilitiati, care pot fi fie un troian pe un comp, fie folosesti aceeasi parola cand faci cont pe diferite site-uri fantoma, sau ai instalat diverse pluginuri care au o vulnerabilitate
si care ar fi solutia sa scap de mizeria asta?
In cele mai multe cazuri treaba asta apare de la un troian care iti exploateaza ftp-ul. folosesti cumva filezilla? Schimba parola FTP, schimba clientul FTP, curata pc-ul tau, curata fisierele de pe server.
@Cristi - Am patit si eu. E posibil ca hacker-ul respectiv sa-ti fi schimbat index-ul temei. Incearca sa re-uploadezi index.php. Bafta!
Incearca sa nu mai salvezi parolele in FTP. Din aceasta cauza am avut si eu probleme, modificandu-mi index-ul.
@cristi_kenzo: daca incidentul s-a repetat poti sa faci un review al parolelor (mare grija la cele salvate, nerecomandat sa le salvezi in browsere), vezi script-urile folosite.
Recomandare 1: poti citi despre vulnerabilitatile din wp, care sunt si deloc neglijabile; aici ai link-ul: vulnerabilitati wp
Recomandare 2: 'nainte sa instalezi un plugin, da-i un search pe net pentru pareri ale celor care l-au folosit/il folosesc.
deci.
fiecare site are user si parole diferite.
nu salvez din principiu nicaieri nicio parola.
nu folosesc ftp-ul. tot ce incarc o fac direct in wp (asta pentru materialele de pe siteuri) sau din cpanel pentru teme si altele.
aproape saptamanal fac o scanare a fisierelor (si din calc meu si de pe server) dar se intampla sa stau mult si de la birou...
o sa incerc sa fac un upload doar la pagina pe care vad ca imi apare acea saracie de mesaj...
mersi frumos de sfaturi.
Observ ca ai rezolvat. Daca vei cauta dupa mesajul ce iti aparea "Hacked by...", ai sa vezi ca mai multi au patit acelasi lucru.
dap. am refacut php-ul care era cu probleme.
Ai mai multi useri asa. Si eu am observat azi treaba asta. Culmea, linkul pus de tine e profilul meu :)