...dpdv al evitarii spammerilor? Ma refer la un script de forum care sa nu fie "luat in colimator" de baietii veseli care fac scripturi/programe pentru posturi automate. Poate fi si cu plata, si OS, exclus insa PHPBB sau VBulletin.
Sugestii?
Versiune printabilă
...dpdv al evitarii spammerilor? Ma refer la un script de forum care sa nu fie "luat in colimator" de baietii veseli care fac scripturi/programe pentru posturi automate. Poate fi si cu plata, si OS, exclus insa PHPBB sau VBulletin.
Sugestii?
Vbulletin.
Pentru toate platformele de forum cunoscute exista mod-uri ce implementeaza validarea "umana" la inregistrare/postare/etc. Daca ai tangente cu PHP, eu iti recomand phpBB si SMF. Contrar opiniei populare, phpBB poate fi securizat si mentinut destul de usor.
Securizarea primara se face o singura data. Periodic trebuie doar sa aplici bucatile de cod esentiale din versiunile noi (si apar destul de rar).
Eu am SMF si acum cateva luni mi-a fost ras de catre hackeri.... De fapt mi-au sters niste fisiere, a fost de ajuns doar sa rescriu cateva fisiere... In plus, era plin forumul de mesaje spam, dar era din vina mea, pt ca oricine putea scrie, fara sa fie nevoie de inregistrare. Acum doar cine e inregistrat poate scrie, in schimb vad destui membrii noi cu nume destul de ciudate....
Cred ca SMF e un script destul de ok.
NU stiu cit de sigur e XennoBB ul dar a evoluat imens si e facut de romani.
phpbb e destul de bun.. poate ca si obisnuinta ma face sa spn asta.. in fine..
@revenco_andrei http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=383305
si desigur ca mai sunt o gramada de astfel de mod-uri..
Cel mai sigur forum la ora actuala este probabil yaBB. Merge bine, nu are probleme doar ca e cam urat (parerea mea).
In schimb, phpBB nu e foarte securizat dar nici rau nu e. Daca te pricepi cat de cat la PHP si ai 2-3 notiuni de securitate nu apar probleme. Bineinteles, trebuie sa fi la zi cu patchurile si tot ce e nou.
De asemenea trebuie sa ai grija sa nu existe nici un fisier in forum cu drepturi mai mari de 644 sau vreun director cu drepturi mai mari de 755. La directoare se accepta 777 (sau 707) pe directorul cu avatar-uri dar cu conditia sa verifici zilnic sa nu apara fisiere .php sau alte ciudatenii.
Nu de mult lansat (parca): http://bbpress.org/
Initiatorul topicului zicea ca poate fi si platit. Din cate vad nimeni n-a pomenit de IPB. Eu zic ca arata cel mai bine dintre toate mentionate aici, are cele mai multe optiuni si cu siguranta e mai sigur decat unul free.
eu folosesc SMF si sunt multumit de el :)
Pentru SMF Nu prea exista exploituri
phpBB sux :)
Si vBulletin e bun dar e commercial :P si daca il pui nelicentiat pe un host si face unu reclamatie sau observa adminu te-ai ras :P
votez cu vBulletin
vBulletin votez si eu. cel mai sigur nu exista, tu ti-l faci sigur cu mana ta, exista zeci de add-on-uri pentru vBulletin, totu depinde de tine
Orice script de forum poate fi facut praf de spammeri. Am probleme pe vBulletin, IPB, phpBB in acest moment. S-a rezolvat destul de usor prin implementarea de hacks de securitate (2-3 per script) si nu mai am treaba. MyBB inca nu mi-a facut probleme, oricum insa au atat de putine hacks in general incat imi vine sa ma impusc ca l-am folosit, iar SMF este cea mai mare greseala a vietii mele. Pentru phpBB o idee buna este sa instalezi Profile Control Panel (de Ptirhiik) .. un hack imens ce rescrie pagina de register. Am instalat asta pe womenonlyforums.com si nu am nici o treaba.
Well ... pai sa vedem ... avem forum in phpBB. Facem theme unic pentru el, muncim asa vreo 3-4 zile la greu pentru un design mai altfel. Instalam hacks, ne bucuram de forum. Peste niste luni dorim sa probam nitel si SMF-ul, ca tot mi se flutura pe la nas script-ul in toate forum-urile de specialitate. Si pentru ca forum-ul este inca micut si se preteaza la nebunii cu baze de date reconvertite and stuff, hai sa il "matrasim". Mergem la SMF official site, descarcam ultimul RC, instalam, facem conversia. Culmea .. merge OK. That's good ... Hai acum sa modificam si tema implicita (pe care sincer o consider a fi cea mai urata, la directa competitie cu VB si myBB). Intru in admin panel, vad preview CSS (asta este cea mai desteapta chestie pe care o puteau face, super ideea. Singura chestie template related la SMF care mi se pare absolut geniala). Adica te lasa el sa faci modificari de cod css si dai preview inainte sa iti maltratezi situl online. Inca o data .. kudos for the idea domnilor de la SMF.
Odata facuta treaba cu the colour codes, este timpul ca eu sa dau jos codul de template si sa pun header-ul meu si celelalte elemente. Stai ca nu merge asa .. avem niste fisiere php cu tot felul de codes ... cica este posibil sa faci modificari, dar trebuie sa stii php. Am modat la viata mea niste skin-uri de forum, am facut si niste bani cinstiti pentru asemenea job-uri si am pretentia ca stiu ce fac. Well .. nu stiu nimic. Nu ajunge sa stii HTML si cSs, trebuie sa stii php. La VB sau phpBB (chiar si IPB sau myBB) o eroare de cod in template iti tranteste un tabel misaligned si cam atat. La SMF iti da o frumoasa parse error si ti-ai omorat forum-ul pana o gasesti si o indrepti ...
Si uite asa, capatanoasa cum sunt, am stat mai mult de 10 ore in prima faza sa modez template-ul. Am stat ore intregi sa pun niste butoane, si niste tabele si nu a mers. Dupa astea 10 ore de munca am sters forum-ul si am plecat la nani (ca era 3-4 dimineata deja). Proaspat trezita a doua zi, cu ideea ca nu sunt atat de proasta incat sa nu fiu in stare sa modez un template de forum, am reinstalat SMF-ul, am re-convertit forum-ul in noul script si am luat-o de la capat. De data asta am dat jos de pe net un template ce seamana cu VB-ul in anumite elemente si m-am apucat sa il matrasesc pe el. Dupa alte 10 ore de munca am reusit sa fac forum-ul sa arate a ceva, desi inca este horrible in opinia mea. Link-ul pentru curiosi: www.talkingaboutmovies.com/forums .. inca sunt chestii "out of place" care deranjeaza finul meu ochi de "dizainar"... Nu mai vorbesc de incercari de instalat hacks (fara un read me OK si pana la urma fara succes). Si din nou .. nu sunt incepatoare in "forumistica". Am alte 10 forum-uri si am instalat zeci de hacks pe tot felul de script-uri de specialitate. Acum astept sa fac bani cinstiti sa convertesc pe IPB (sunt satula si de VB) sau sa gasesc un converter OK pe myBB (un script de care sunt partial multumita, oricum mai OK pentru mine decat SMF).
Na .. ca v-am plictisit din nou pe toti :)
Eu as merge pe InvisionBoard.
Si eu as merge, numai ca e aproape 4 milioane licenta ... si cred ca, la fel ca si VB-ul, au si plata anuala pentru suport ... s-ar putea sa ma insel .. va anunt dupa ce imi cumpar o licenta :D
Vbulletin all the way oameni buni :)
eu folosesc smf! sunt foarte multumit de el