-
Intrebare link building
salut!
Mi-am adus aminte ca exista o tona de platforme unde iti poti face un site gratis gen siteulmeu . numeplatforma . com.
Ma intereseaza strict acel link din platforma mama pt ca, in general, respectivele platforme au de obicei influenta high si autoritate mare. Respectivul subdomeniu va fi zero barat din toate punctele de vedere, dar totusi google vede link-ul ca venind din wp de exemplu.
Acum, nu stiu daca m-ar ajuta sa zicem 20 links din astfel de subdomenii de platforme free pe care le creez de la zero sau 20 links din diverse site-uri reale, nisate, fara prea mult trafic, cu influenta low si autoritate mica. Dar totusi reale, cu ceva vechime si poate putin trafic.
Ce ati alege acum la sfarsit de 2019 ca sursa de links? (din cele 2 optiuni, evident)
Scuze daca s-a mai postat in trecut..
-
As spune ca depinde de platforma. Dar, as generaliza. Si daca as continua iteratia la modul general, as mai spune ca astfel de linkuri sunt bune pentru diversitate - un backlink profile mai natural. Conditia este sa nu ai foarte multe de aceat tip.
Exista si o alta problema, care depinde si ea de platforma sau cel putin se leaga: indexarea unor astfel de links. Sunt solutii, dar intr-o zona asa, mai grayish. Daca vorbim despre blogspot si exista content ok calitativ, n-o sa ai probleme. Sau de wordpress.com. Si mai sunt vreo cateva, putine.
Eu am facut niste teste de-a lungul timpului. Si da, linkurile din subdomeniu ajuta, dar intr-un anumit format, facut pentru tier 2. Testele sunt time-consuming, scumpe. Per total, ca sa afli ce este bine PENTRU TINE, trebuie sa platesti (cel putin in man-power). Si s-ar putea sa ajungi la concluzia ca mai bine cumperi niste links, de aceiasi bani (work hours).
-
Daca la blogurile gratis nu le faci nimic pe partea de offsite... pierzi doar timpul si mai bine mergi pe varianta 2.
-
Mda, pina la urma am sa merg pe varianta cu links din site-uri reale, fara platforme.
thank you guys!