Din experienta ta, cam care este procentajul website-urilor care se incadreaza in criteriile de calitate de mai sus, dar au DA<10?Citat:
Imi aleg cuvintele cheie si studiez site-urile care se gasesc in primele 25-30 pozitii.
Evit in primul rand site-urile cu link-uri sitewide, cu multe advertoriale si dezordonate. Controlez aleatoriu calitatea articolelor si originalitatea lor. Controlez provenienta link-urilor cu un bun backlink checker (nu MOZ) si controlez evolutia in timp a site-ului ajutandu-ma cu servicii precum SEMrush.
Daca a avut o crestere constanta in timp si au un bun profil de link-uri (nu semnaturi pe forumuri/bloguri, nu sute de link-uri de pe acelasi site, nu directory sau orice altceva ce ar putea sa duca la o penalizare) ii contactez si incerc sa obtin un link din acel articol/pagina deja pozitionata. Prefer sa cumpar de la un site fara link-uri si bine pozitionat decat de la un site cu multe link-uri dar piedut in SERP. Daca este bine pozitionata o pagina sigur Google a vazut ceva bun si calitate.
Prieteneste vorbind, absolut fara vreun fel de malitiozitate: de ce nu vreti sa vedeti voi, cei "anti-Moz pana la capat", ca eu nu afirm ca ar fi o unealta perfecta? Insa de aici pana la a o considera tampenia secolului in materie de internet, e cale lunga, dupa parerea mea.
Chiar credeti ca cei care lucreaza la algoritmul asta sunt prostii satului, habar n-au de criteriile (mai mult sau mai putin cunoscute) care urca un website in rank Google? Credeti ca le stim doar noi, cei care cautam profil de linkuri de calitate si content relevant? Sau e o conspiratie prin care ei incearca sa ne induca in eroare, ca sa rankeze ei pe toate keywords?
Evident ca algoritmul Moz da si "gherle". Insa si algoritmul Google da gherle mari, in destule cazuri, asta neinsemnand ca e o imbecilitate.
Parerea mea e ca trebuie sa utilizez fiecare "tool" pentru cazurile in care se preteaza la ce ma intereseaza. Nu folosesc un pickamer daca vreau sa dau o gaura in perete, iau o bormasina. La fel utilizez Moz, pentru cazurile in care vreau o evaluare rapida, "shallow", dupa care iau la puricat manual ce ramane (daca ramane ceva).
Evident ca niciodata o analiza automata, algoritmica, nu va avea calitatea uneia manuale, dar timpul este un factor pretios, uneori.
Sa aveti zi buna!