Postat în original de
Kaa
Eu zic sa te mai interesezi. Pentru a beneficia de pensia minima trebuie sa ai 14 ani vechime.
De altfel nu te obliga nimeni sa-ti faci la stat, iti poti face la particular daca ti se pare mai avanajos, desi iti spun eu ca la particular este mai avantajos doar pentru cei ce nu stau doar in baza acelei pensii pentru ca exista un risc si mai ales pentru cei care au un salariu mare iar contributia este de asemenea mare si nu mai este convenabil la stat.
Si mai exact ce ai vrea? Sa ai un salariu de 800lei, sa dai cateva sute de lei la stat din salariu iar la pensie sa iesi tot cu 800lei?
Si nici macar nu este acelasi lucru chiar daca ar fi cum ai zis tu. Muncesti 45 de ani dar stii ca nu esti o capusa in sistem, stii ca ai platit si ai contribuit cu ceva la stat, ai constiinta impacata si ai un motiv sa fii nemultumit de ce se intampla in tara fara sa fii ipocrit. Este mare lucru.
Somajul eu nu-l platesc pentru a-l lua, il platesc pentru ca sunt oameni care chiar au nevoie de acei bani, mi se pare normal si just sa-l platesc in ciuda faptului ca sunt multi ca tine(fara suparare) carora li se pare normal sa nu contribuie cu nimic dar sa beneficieze de pensie, in cazul asta de somaj.
Nu stiu ce zice legea in situatia de care spui, poate-mi lasi un articol sa citesc. Sunt sceptic oricum, evaziunea fiscala nu tine cont de frecventa cu care se face, nu e ca si cand ai fi scutit de inchisoare pentru ca omori un singur om pe an.
In momentul in care cumperi un produs pe firma doar pentru a evita plata impozitelor si taxelor se numeste evaziune fiscala.
Iar deducerile pe firma iar nu se justifica, e greu sa ai cheltuieli justificate pentru a ajunge sa fie mai convenabil sa-ti faci o firma FARA ACTIVITATE.
In momentul in care va veni un control pe langa faptul ca puteti fi acuzati de frauda si evaziune fiscala veti fi pusi sa dati toti banii inapoi. Am scapat de dosar penal, dar tot am fost sanctionat si am fost pus sa dau banii inapoi desi nici nu am intentionat sa fac evaziune fiscala ori sa ma sustrag de la plata taxelor.
M-am saturat de toti descurcaretii.