asa stiam si eu
De exemplu am o factura emisa de firma de hosting une imi tin site-ul. Si este doar Online.(trimisa in email)...fara nici o semnatura sau stampila. Ne poate lamuri cineva?
asa stiam si eu
De exemplu am o factura emisa de firma de hosting une imi tin site-ul. Si este doar Online.(trimisa in email)...fara nici o semnatura sau stampila. Ne poate lamuri cineva?
Sunt 2 tipuri de facturi (din cate stiu eu): factura pe hartie (orice tipizat sau coala - care sa respecte anumite conditii: serie, numar, datele vanzatorului, ale cumparatorului, produse, preturi, tva, etc...) si factura pe suport electronic.
Acestea trebuie sa fie insotite de o semnatura electronica, numerotarea lor sa fie corecta, sa fie arhivate in mod corespunzator, etc... Pentru toate astea e necesara o avizare si din cate stiam eu ea costa in jur de 9000 RON.
Se poate opta pentru una din variante.
Faptul ca eu listez o factura dintr-un anumit program de contabilitate nu inseamna ca eu folosesc facturi electronice. Ele tot pe hartie ajung si trebuie tinute ca atare.
Firma respectiva de hosting foloseste cel mai probabil facturi electronice la care nu este nevoie de semnatura cumparatorului.
Pentru cele de pe hartie e necesara semnatura.
Sa luam urmatorul exemplu: Convin cu cineva sa ii fac un anumit lucru pe o anumita suma. Dupa ce termin, ii voi scrie o factura pe care el nu o semneaza. Ce ma fac in situatia in care el nu vrea deloc sa o mai plateasca?
Un raspuns simplu ar fi ca sa il dau in judecata. Dar pot face acest lucru? Nu! Pentru ca nu am o dovada ca eu i-am dat factura. El poate afirma ca nu a primit nici un document. Si uite asa eu raman cu o factura emisa si neplatita.
Desigur, puteti spune ca se semneaza un contract pentru serviciile prestate. Acest lucru nu inseamna nici o obligatie la vreo plata, decat in baza unei facturi.
Sper ca m-am facut cat de putin inteles.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)