Salutare tuturor,
V-as fi recunoscator daca ma puteti ajuta intr-o chestiune legata de un site a carui poveste am sa v-o istorisesc mai jos:
Infiintam, in cursul lunii februarie pe platforma ForuMotion, Forumul Pasionatilor de Calatorie si Fotografie, pentru care in iulie am cumparat si domeniul calatorie-fotografie .net (nu stiu daca am voie sa pun link direct, asa ca mai sigur il trec ca si text).
Inainte sa cumpar domeniul, aveam cca. 15 vizitatori diferiti pe zi, cf. Google Analytics. Incepand cu cca. 2 saptamani dupa achizitionare, am inregistrat cresteri sustinute - pe la 30 prin august, pana pe la 50 (in zilele bune) prin septembrie. Din acestia, ajunsesem sa primesc cca. 20-21 prin Organic Search. Domeniul se afla pe prima pagina nu doar la cautarea dupa "forum calatorie fotografie" (unde era pe prima pozitie), ci si in top 7-8 dupa "forum fotografie".
Apoi... cred ca a venit Penguin-ul cel suparat pe viata si mi-a desfiintat toata munca (scrisesem aproape in fiecare zi pe forum, postari de 4-500 cuvinte, originale, fara sa preiau vreodata text din alta parte. Chiar si in cazurile in care am tratat aceleasi subiecte ca pe blog-ul meu, FotografieCluj. blogspot. ro, am rescris ideile cu alte cuvinte, incat paginile sa fie vizbil diferite si sa nu aiba probleme de Copyscape).
In prezent, am cca. 25-30 vizite pe zi, majoritatea din promovare directa, iar de pe Google, incepand cu cca. 10 octombrie am primit ridicol de putini. Organic Search-ul imi scazuse chiar la 1-2 vizite pe zi, pentru a-si reveni apoi, foarte timid, spre 3-5 - fata de 20+, mi se pare foarte putin.
Nici mie nu imi apare nimic in Webmaster tools, deci deduc ca e o penalizare de algoritm, nu una umana, careia sa-i pot face contestatie. Culmea este ca intre timp am primit Page Rank 1, fara ca asta sa ma ajute la cautari.
Strict la cautare dupa numele domeniului, apare pe prima pozitie, dupa alte expresii, chiar pe pagina 11. Sta mult mai prost decat blog-ul meu, de care pomeneam, care primeste undeva la 600 afisari pe saptamana cf. Webmaster Tools, pe cand pt forum primesc maximum 70.
Singura cauza pe care o identific, din cate am citit despre Pinguinul naravas, ar fi ca Google-ul sa nu creada ca as vinde link-uri. Nu am vandut, doar ca intr-adevar particip in programele de afiliere F64 si Emag, iar marea majoritate a articolelor contin referinte cu link-uri de afiliat (am inceput sa o raresc abia dupa scadere).
Am incercat sa introduc si un script care sa transforme link-urile in NoFollow (mi l-au oferit cei de la help-ul ForuMotion dupa ce le-am explicat problema), insa nu imi dau seama sa fi avut vreun efect concret.
Plarforma ForuMotion mi-ar oferi si posibilitatea sa dezactivez toate link-urile catre exterior de pe site, sa fie vizibile doar membrilor inregistrati. Ar merita oare sa incerc acest lucru? Problema e ca atunci nu ar prea mai merita munca la scrierea constanta si riguroasa a articolelor, intrucat ar fi sigur ca nu as mai lua niciun comision (nu ca ar fi prea mari, dar scopul e sa ajung pe crestere si din aceasta privinta).
Cazul mi se pare ff. asemanator cu cel al lui Gabrielos (thread subiecte-pentru-incepatori/28590-readuce-site-ro.html), intrucat am fost afectati de aceeasi penalizare de algoritm, din cate constat. Sper de asemenea ca detaliile pe care le-am oferit sa fie de folos in elucidarea motivului penalizarii Google, daca de asa ceva e vorba, incat sa fie de folos pentru toti membrii comunitatii Seopedia.
(sa mai adaug ca pe Bing si Yahoo, forumul meu apare in continuare listat destul de ok, dupa expresii din care a fost cvasi-eliminat de Google... dar cati romani mai folosesc altceva decat atotputernicul Google pt. cautare?).

Răspunde cu citat