Am tot auzit vorbindu-se despre un site si ma gandeam sa va intreb si pe voi ce parere aveti: magazine-online.ro
Design/Functionalitate/SEO etc
Versiune printabilă
Am tot auzit vorbindu-se despre un site si ma gandeam sa va intreb si pe voi ce parere aveti: magazine-online.ro
Design/Functionalitate/SEO etc
Oops! Inceputul e bun:
<meta name="Keywords" content="">
Fa si tu din CARTINOI 2 cuvinte, nu stiam ce naiba e aia un cartinoi :)
Asa e, are dreptate too_night. Nici n-am observat :))
Si incearca si tu o prezentare aici
Nu am auzit de el la metrou... si nu este nici al unei rude...am postat acest topic pentru a primi niste pareri despre ce se vrea a fi acest site. As vrea sa confrunt parerile voastre cu parerile auzite in discutiile altor persoane despre cele specificate mai sus.
de ce fac acest lucru? poate intr-un viitor apropiat as dori sa fac si eu ceva asemanator si inainte sa ma apuc, as dori sa aud si eu mai multe pareri. Nu stiu daca cei care au construit acest site au facut acelasi lucru.
Daca este vorba de pierdut timpul... cred ca am gresit forumul atunci cand am cerut niste opinii...
Parerea despre un site ti-o formezi singur...parerea mea!
Cat despre partea de functionalitate, seo si asa mai departe ... cand o sa ai site-ul tau din domeniu, dupa ce o sa te prezinti, sunt convins ca ai sa primesti o analiza cel putin utila din partea membrilor acestui forum. Asa insa tu ceri pareri despre un site care spui ca nu iti apartine pentru ca "poate" o sa vrei sa faci ceva asemanator in viitorul mai apropiat sau mai indepartat.
O parere este normal sa ti-o creezi singur... Total de acord! Ar fi anormal sa nu ai nici o parere...parerea mea!
Deocamdata nu am un site in domeniu dar urmaresc sa imi fac unul si am dat o referinta, deci sa inteleg ca pana nu construiesc unul nu am cum sa primesc niste pareri...nu?asta inteleg din ceea ce ai spus tu.
Sa inteleg ca tu construiesti un site si apoi astepti pareri din partea altora... eu obisnuiesc sa adun niste pareri si apoi si vad ce pot face...
Oricum multumesc
Mda... s-ar putea sa se poata sa vreau un site despre rachete nucleare. Imi faceti si mie o analiza? La sange daca se poate.
Back to topic: Mihaipl - nu lua in nume de rau reactia membrilor, insa in ultima vreme pe forumul asta s-au perindat tot felul de specimene. Incercam sa mai filtram "amatorii". Daca esti interesat de un asemenea site, trebuia sa pui problema altfel. Si ai fi primit o serie de recomandari bune.
Acum, ca sa-ti raspund si la intrebarea ta:
- Designul e placut, simplu si "accesibil"
- Functionalitatea e ok
- SEO - se poate mai bine. Mult mai bine.
Ciprian Sorlea - multumesc de precizare, nu am apucat sa studiez foarte mult acest forum, insa sunt convins ca "s-au perindat tot felul de specimene" si in acelasi timp sunt convins ca au aparut si multi ca mine care si-au gasit rezolvarile si au primit opinii/pareri/sfaturi din cele mai bune. Apoi nu iau in nume de rau cele spuse deoarece fiecare este liber sa isi spuna parerea in felul sau sa trateze noii membrii cum cred de cuviinta. Imi doresc sa primesc cele mai bune recomandari si sa raman utilizator al acestui forum.
Poate nu am pus bine problema insa doresc sa primesc o serie de recomandari ca intr-un final din cele auzite in alte parti, din cele discutate aici si pot lua cea mai buna decizie. Avand o referinta mentionata, ca in acest moment atata am descoperit pe internet, doresc sa stiu parerile voastre si opinile pentru ce doresc sa incep in cel mai scurt timp.
Consider normal sa le iei apararea celor mai vechi aici, insa consider la fel de bine ca atunci cand vine cineva nou, sa nu fie tratat ceva de genul poate este un "amator" si hai sa-l tratam ca atare, inainte macar sa stim ce vrea..
BTW pana la urma esti singurul care a punctat ceva si multumesc inca odata si sper sa mai gasesc si alte pareri...
Mihaipl, nu am observat sa te fi tratat cineva drept "amator".
Doar ca tu nu ai specificat de ce iti tb observatiile la site, daca ziceai de la inceput de ce, nu cred ca se mai derulau atatea off-topicuri.
Btw, primul meu raspuns era on-topic: lipsa cuvintelor cheie nu e prea buna pt. SEO.
Un sfat: daca vrei sa faci ceva la fel, uita de idee. Incearca sa scoti ceva nou, altfel va fi un Yet Another Website. Originalitatea e o metoda excelenta de promovare. Internetul romanesc e deja destul de maricel, asa ca, daca vrei sa ai succes, doar originalitatea te mai poate scoate in fata.
Acum, o scurta analiza SEO:
- Meta-urile sunt bine utilizate
- Titlul care apare deasupra header-ului l-as face un H1, iar titlul de sub header l-as converti intr-un H2
- Formatarile speciale de continut nu prea sunt utilizate. As folosi un fel de highlight
- Rata de continut din pagina ar putea creste considerabil daca anumite sectiuni macar ar fi convertite in table-less. Meniul ala s-ar putea reduce la 10% ca si cod html. Restul paginii cam tot pe acolo
- Categoriile sunt listate de 2 ori pe prima pagina. Nu e prea ok.
- URL-urile s-ar putea imbunatatii un pic, insa sunt acceptabile.
- S-ar putea adauga un sitemap. Pentru site-ul tau nou, va fi deosebit de important pentru a ajuta la indexarea site-ului.
- Desi unii sunt de parere ca validarea html este un moft, tin sa cred ca totusi merita sa-i acorzi putina atentie.
Pe partea de functionalitate, nu stiu daca site-ul are functionalitate de integrare cu magazinele existente, asa cum are cauti.ro de exemplu. Dpdv. al functionalitatii, o parere corecta isi poate da cineva doar dupa ce a facut o analiza amanuntita a site-urilor concurente si a site-urilor similare din domeniul international.
Pe partea de design tine de gusturi. Mie mi se pare aerisit si placut. Altii poate sunt de alta parere. Pe partea asta, poate mai ceri pareri si pe Web Design Box.
Cam atat deocamdata. Sper ca nu te-am descurajat cu evaluarile mele, si astept un studiu de caz pe viitorul tau site. Bafta.
Pai asta este un Yet Another Website.
Este varza din pdv al pozitionarii. Este un director de magazine virtuale si totodata un mall virtual. Grrrr....
Incerci sa obtii sfaturi seo moca si nu ai cum sa spui pe forum ca esti de la Gogo ca ti-o furi ?
http://www.magazine-online.ro este al lui Gogo, care sunt niste spammeri.Citat:
http://www.dnsstuff.com/tools/ipall....=85.120.78.176
City (per outside source): Constanta, Constanta
Doar o idee. Accept contra-argumente.
Ce ti se pare ok? Ca se pozitioneaza ca un ecommerce web directory si in acelasi timp ar vrea sa si vanda cate ceva?
Ori esti magazin virtual, ori director web de ecommerce (vezi price.ro, usor.ro, cmag.ro, etc..).
Nu cred ca incercand sa impusti doi iepuri vei reusi ceva. Parerea mea.
Later edit: citind pagina cu termenii si conditiile lui magazine-online.ro am vazut ca textul din acea pagina imi era familiar... rau de tot. Copyscape zice ca e chiar copiat din FunGift.ro. :) Ce chestie... daca pana luni nu se regleaza, o sa-i sun pe baietii de la Gogo sa le bat obrazul.
In cazul asta... cum ziceau Dacii... Wipe Them Out... All Of Them.
Multumesc Ciprian Sorlea pentru specificatii.
Marius Ciocan imi dai de gandit cu cele spuse si tind sa iti dau dreptate si tie si lui Ciprian Sorlea... privind originalitatea.
Cristian Mezei - Una incerc eu sa aflu si la alta s-a ajuns in aceasta discutie... Este adevarat ca daca am auzit vorbindu-se, nu am auzit nici la Paris nici la metrou, ci undeva aproape de cele spuse... acum ca am sapat si eu mai bine observ de fapt la ce va referiti, si dintr-o intrebare, vad ca am starnit o intreaga discutie.
Una peste alta am mai deschis si eu ochii cat de cat. Acum ma gandesc ca vroiam sa mai iau si alta referinta :) dar cine stie ce discutii apar iar.