Presupun ca ai avut motive serioase sa faci tranzitia de la blogspot la domeniu de sine statator, altfel trebuia sa te astepti din start la o astfel de scadere.
Datorita dimensiunii scaderii, deduc ca o parte importanta din trafic venea totusi din organic Google. ( In caz contrar, ar trebui sa verifici daca nu ai niste erori mai severe pe noul cont - 404, 500 error etc. Probabil insa ca ai verificat deja acest lucru.)
Ok, cateva recomandari:
- 301 redirect. Daca nu ai facut-o deja, fa-o - redirecteaza vechiul site catre cel nou. Vei recastiga o parte din vizitatorii sositi pe vechile permalinks, si in plus (cel putin teoretic) o parte din
PR. In plus ajuta la deindexarea vechiului site, daca nu s-a realizat deja, ceea reduce probabilitatea aparitiei de duplicate content intre vechiul si noul site;
- foarte important: contacteaza-ti toti partenerii de link-uri si roaga-i sa schimbe link-urile catre noul domeniu. Cauta pe Google link-urile existente catre vechea adresa blogspot si contacteaza siturile respective cu rugamintea de a reactualiza paginile unde exista link catre vechiul site. Sunt bune sanse sa obtii acest lucru, mai ales daca link-urile respective au fost obtinute natural. Obtinerea acestor link-uri actualizate ajuta foarte mult in procesul de tranzitie;
- localizare: inregistreaza-ti domeniul in Webmaster Tools si seteaza localizarea domeniului pe RO (totusi trebuie asteptat ceva timp pentru ca asta sa produca efecte sesizabile);
- localizare: din cate vad ai domeniul gazduit in afara tarii. Recomand trecerea pe hosting in tara, din cauza ca target-ul tau este RO, iar ip-ul este si el folosit in evaluarea localizarii unui site (impreuna cu alti factori);
- pagerank-ul primit pe homepage se divide intre toate link-urile din pagina, atat interne cat si externe. De luat in considerare acest aspect. Elimina orice link de mica valoare, daca exista;
- erorile de validare: validarea codului este un lucru util, dar se pare ca nu este 100% esential pentru obtinerea de rezultate in motoarele de cautare (cel putin in prezent). Eu as cauta sa rezolv situatia, in mod firesc, dar nu as privi asta ca pe un stres major de moment. Sunt nenumarate exemple de situri care stau prost la validare dar au pozitii de top pe diverse cuvinte cheie. Todo;
- un alt lucru important: rabdare si tutun. Domeniul este nou, nu se compara cu un site de 4 ani. Insa performanta se va imbunatati in timp, mai ales daca continui sa adaugi in permanenta continut nou. Nu trebuie sa abandonezi, chiar daca pe moment poate parea descurajant, in 6 luni s-ar putea sa se vada altfel situatia;
- cauta sa obtii macar cateva linkuri noi, din situri de buna calitate, pe cat posibil din aceeasi nisa.
Treptat munca depusa va incepe sa dea rezultate.
Designul poate fi imbunatatit, cand gasesti ceva potrivit.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
M-am uitat putin la vechea adresa (nu am foarte mult timp acum), ce ai acolo nu este 301 redirect. La prima vedere vad ca folosesti un iframe cu noua adresa. Evident, sunt inca pagini indexate pe vechiul site, plus ca ai lasat continut si acolo (de ce? continutul duplicat te trage puternic in jos intr-o astfel de situatie).