Un website e mai usor de gasit daca are continut scris corect.
Azi am inaugurat serviciul de spellcheck romanesc. Poate fi accesat la spellcheck.ro.
Feedbackul e binevenit.
Versiune printabilă
Un website e mai usor de gasit daca are continut scris corect.
Azi am inaugurat serviciul de spellcheck romanesc. Poate fi accesat la spellcheck.ro.
Feedbackul e binevenit.
eu zic ca ar mai fi de lucrat!
de exemplu, narcise, Iisus, mustar ..... zic eu ca sunt scrise corect!
in rest este o idee de apreciat, felicitari!
@odiv, da, lipsesc niste cuvinte din dictionar dar o sa rezolv cat de curand.
are si un dictionat fara diacritice?
@haotik: da, e folosit cand e bifat "ignora diacriticele"
Sincer eu nu prea m-am prins cum se foloseste.
Am introdus in casuta respectiva un site si l-am dat spre verificare. Drept rezultat unele cuvinte erau marcate cu rosu. Care e treaba cu ele?
Cred ca ar trebui un minim de informatii pe pagina sa stie omu cum sa foloseasca instrumentul.
Cuvintele marcate cu rosu nu au fost gasite in dictionar. Asta se poate intampla din mai multe motive:
1) Cuvitele sunt scrise gresit
2) Cuvintele sunt nume proprii
3) Cuvintele sunt corecte insa nu au fost adaugate inca in dictionar
La mouse-over pe acele cuvinte, vor aparea si sugestii, in cazul in care acestea exista.
Ok, asa are sens.
Ca o sugestie, cand duc mouseul deasupra unui cuvant marcat imi apare lista cu sugestii. Dar dupa cateva secunde dispare, iar daca e o lista mai lunga nu apuci sa citesti toate sugestiile. Cel putin asa s-a inatmplat in cazul meu cand ma uitam la cuvantul funcționabil (care se pare ca nu e in dictionar)
De asemenea diacriticile pe care le ia in calcul sunt cele cu sedila sau virgula?
Considera corecte si diacriticile cu virgula si cele cu sedila. Durata tooltipului la sugestii este dependenta de browser. La mine de exemplu nu dispar decat daca misc mouseul.
Am creat un bookmarklet ce poate fi drag and drop in bara de bookmarks (e pe pagina principala Spellchecker Romanesc ). Acum poti avea spellcheck pe orice pagina la un click distanta.
Foarte misto serviciul si usor de folosit.
As face cateva mici schimbari:
1. mutat tot in mijlocul paginii, acolo are cea mai buna vizibilitate.
2. modificat design pentru a nu semana cu google, coduripostale si altele.
@cos_raq Merci de feedback, nu cred ca am inteles exact punctul 1. referitor la pct. 2 nu cred ca o sa-mi bat prea tare capul cu designul, cel putin nu momentan. Ma intereseaza mai mult functionalitatea.
Am mai fixat niste probleme si in bookmarklet (deci daca l-ati luat pe cel vechi va rog sa-l schimbati), si niste probleme la modul cum se incarcau unele .css-uri in documentul de verificat.
Da, e super tool-ul, am descoperit cateva cuvinte scrise gresit care erau de muuuulta vreme asa pe site, acum am corectat.
Vezi ca vede cuvintele "neintreruperii" sau "loteristic" ca fiind gresite, probabil nu le are in dictionar.
Nici dexonline nu stie de loteristic. Ce-i aia? :)
Cu placere, nu e neaparat nevoie sa schimbi. Ideea e ca vizibilitatea cea mai buna e in mijlocul paginii, exact cum are acum google.
Si google a inceput cu casuta de cautare sus unde ai pus si tu, apoi au facut studii si au observat ca e mai usor pentru utilizator sa fie in mijlocul paginii.
Sper ca am reusit sa ma fac inteles de data asta :)
Indiferent de critici e foarte tare acest tool, multumim si la mai multe.
Sunt de acord cu Maxz, este un tool foarte misto!
Creat special pentru mine.
Indiferent de faptul ca are ceva bugs, il folosesc de ceva timp si e beton. Cum eu scriu prost, si e aproape imposibil sa incerc sa-mi fac muschi sa memoreze alte miscari, spellcheck e solutia perfecta pt mine.
Mersi PUTHRE.
La fel si pentru mine, foarte folositor pentru content writeri
Bai ... deci tool-ul asta e de vis .. de curand l-am descoperit si de atunci il folosesc intr'una.
E foarte bun sa vezi daca ai mancat litere ..
Am mai rezolvat niste probleme legate de detectia de encoding utf8 (una din ele semnalata de Tom).
Happy spellchecking!
ar fi o idee buna sa faci o functie prin care sa pot verifica un articol, chiar daca nu e publicat pe internet. sa pot introduce eu textul care sa fie verificat
Foarte buna idee pe bune.