Multumesc ptr pont! :))
PS:
Citat:
$ip = $REMOTE_ADDR;
if ($ip=='x.y.z.t') // x.y.z.t este ip-ul de unde se face parsarea
codul rss ptr tubul rosu
else
codul scriptului rss
Versiune printabilă
Asta e foarte tare!!! :)))))))))) Geniala idee.
Eu zic ca da, dar aici cred ca intervine si ce CMS foloseste (daca e unul destept gen wordpress eu zic ca da).
Foarte interesanta ideea, intr-adevar, dar avand in vedere ca individul foloseste wordpress, este foarte probabil sa foloseasca si un plugin complex. Spre exemplu, unul dintre cele mai folosite pluginuri de preluare, are functie prin care sa depisteze continutul duplicat, bazandu-se pe titluri si permalinks.
Cat despre algoritmul domnului Marius, acesta este complet ineficient, daca respectivul preia articolele mai intai in Drafts.
Pentru a vedea despre ce vorbesc, eventual pentru teste, incercati: wordpress.org/plugins/wp-o-matic/screenshots
Edit: Ineficient din punct de vedere al postarii articolelor rau voitoare. Teoretic, opreste preluarea. Ar putea trece peste acest filtru cu proxy, dar e prea mare bataia de cap.
Nu, in cel mai rau caz i se duplica postarile.
Depinde de ce modalitati de parsare utilizeaza.
Important e sa identifici IP-ul/urile de pe care preia continutul.
Ca se poate proteja sa scape de "distractia" oferita e destul de posibil, insa un lucru e sigur: nu va mai putea sa preia continul tau.
Merg pe premiza ca i se vor termina IP-urile la un moment dat.
Daca are un sistem mai elaborat (nu detaliez cum se poate face) atunci incepe o alta distractie pana cand unul va obosi.
Daca tii neaparat sa-l arzi poti face o plangere penala la IGP, pentru furt.. gasesti tu acolo nspe chestii sa sune frumos. Depui plangerea penala, chiar daca nu vor sa o inregistreze, te tii de capul lor sa iti dea numar de inregistrare.. nu te lasi :) dupa care ei sunt obligati sa cerceteze si indiferent daca dau sau nu dau NUP o sa-l frece pe respectivul, o sa il cheme la politie, sa dea declaratie etc. E o masura extrema... dar o poti incerca :)
Total ineficient sfatul tău, din două motive.
1) Nu s-a comis furt ci plagiat. E un lucru pe care îl tot repet, dacă vrea cineva, îi voi explica de ce e așa. Plagiatul nu ține de competența poliției sau a parchetului, dar aceștia sunt obligați să înregistreze orice plângere. Așadar, probabil vor înregistra plângerea și o vor soluționa cu NUP, pe motiv că fapta nu e prevăzută de legea penală sau lipsește unul dintre elementele constitutive ale infracțiunii de furt.
Asta nu înseamnă că al nostru coleg e total descoperit, și că nu poate să facă nimic. Poate obține recunoașterea dreptului de autor în instanță, însă nu pe calea amintită mai sus.
2) Nu știu cât o să îl șicaneze cei de la poliție. Probabil o să îl cheme o singură dată la secție ca să dea declarație că "așa zice procedura".
Art. 208 Codul penal - (1) FURTUL - Luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 12 ani.
Îți spun din experiență că o să-l cheme la poliție, dă o declarație. Nu mă refeream neapărat la cazul ăsta, specificam că poți șicana o persoană cu treaba asta dacă vrei și ții neapărat. Pe urmă poți să-i trimiți o scrisoare printr-un executor judecătoresc. Bani cheltuiți binențeles dar depinde cât de mult îți afectează afacerea. Dacă câștigi 5000 de euro lunar, plătești impozite etc , vine un tip și printr-un site din acesta îți fură 2 clienți care pot produce x dolari. atunci se merită. În rest, probabil complain la google, la host.. etc