Iarta-ma ca-ti zic... dar e o parere de tot rahatul :P
Versiune printabilă
Presupun ca a-ti avut procese, si sper ca presupun corect, stiti cat dureaza un procesc , nu ? stiti ca pierdeti o zi doar la o infatisare ? stiti ca o sa tot fiti chemati , de n-spe ori :) , deci timpul asta nu e pierdut degeaba ? Si ca sa fie si o "cireasa" pe toata plimbarea asta , sansa de a castiga procesul va fi de 1% asta in cazul in care persoana acuzata se prezinta la a 3 a infatisare adus cu ordin judecatoresc :)) ca sa isi dea declaratia
Deci asta nu e timp pierdut degeaba ?
Acum la modul cel mai serios. Cum naiba poti dovedi ca persoana X ti-a pus linkul pe site? Daca ajungeti la proces tu poti arata doar niste loguri oarecare, pe cand avocatul lui daca e putin inteligent va pune pe masa zeci de metode prin care acel link putea ajunge acolo si te va desfiinta instant. Logurile se pot modifica foarte usor, acces la proxy-uri are toata lumea, chiar si de RDS, UPC etc. Ca sa nu mai zic ca prin acest topic facut pe seopedia se poate interpreta in instanta ca ai avea ceva de impartit cu persoana respectiva si probabil ai pus chiar tu linkul pe propriul site cu scopul de a-i afecta imaginea.
Din nefericire nu cred ca la ora actuala poti castiga un proces de genul asta. Sunt prea multe variabile. Iar "atacatorul " este nevinovat la fiecare cap de acuzare pana la proba contrarie. Vad mai degraba ca realizabil cazul in care el te da in judecata pe tine pentru ca ii folosesti numele si nu poti proba acuzatiile pe care i le aduci.
In primul rand, asta ca basic-basic, tu trebuie sa demonstrezi ca exista un prejudiciu fizic, tangibil si cuantificabil cauzat de actiunea lui. Chestie semi-imposibila.
In urma cu 3-4 luni, in timp ce ma uitam prin blogrol-ul unui site de al meu, observ un link ciudat catre nush ce blog (numai retin).... askimet numai functiona imi dadea tot felul de erori numai mergea sa repun in functiune askimetul, oricum situl il lasasem de izbeliste nu m-a afectat cu nimic ca si-a facut de cap.
Chestia asta cu pusul linkurilor sau mai stiu eu ce intrari fara permisiunea adminului in panoul sitului...etc.... e o infractiune (ca si furatu din buzunar), iar cei care sparg un site ca sa puna un link sunt incepatori, pentru ca daca era vreun "hacker" BUN facea altceva ca sa faca rost de bani decat sa sparga situri cu 10 vizite pe zi. Iar hackerii incepatori FAC GRESELI, asa ca pot fi prinsi ... eu nu inteleg descurajare multora in acest topic, ma refer la cei ce spun "lasa-te frate, n-ai nici o sansa sa il gasesti si sa dovedesti ca el a fost", au fost prinsi hackeri de elita... ce sa zicem de acestia care sparg situri pentru link sau fura iduri de mess!
@Kalu, poate ca tu nu ai avut niciodata treaba cu politia sau nu ai calcat intr-un tribunal romanesc sa vezi cum merge treaba. Eu intamplator le-am facut pe amandoua si am ramas socat in ambele cazuri.
In CAZUL FAVORABIL PENTRU TINE, victima, paratul va obtine MAXIM o amenda sau un avertisment. Sanse pentru ca tu sa ai castig de cauza in acest caz sunt minime, pentru ca iti trebuie probe serioase! Vei umbla prin judecati, bani la avocati, bani pe tot felu de acte, pana o sa-ti vina rau... si pentru ce sa-ti consumi atatea resurse ? mai bine ti-ai securiza site-ul de banii astia si asa ceva nu s-ar mai intampla! Concluzia o trageti voi...
Daca inserarea acelui linck nu tia afectat functionare siteului , daca nu tiau fost sterse date de pe site nu are rost sa te mai complici pe la politie , prin judecata s.a.m.d cum a fost spus si mai sus daca il dai in judecata si nu iti iei un avocat bun nu prea ai sanse sa castigi si sa zicem ca ai castiga si el ti-ar da ceva bani ca despagubire si acei bani nu iti vor ajunge sa acoperi cheltuielile de judecata , asta e parerea mea personala ca si a celor care au postat pe aici dar tu faci cea ce sti mai bine :)