Marius, sunt de cord cu tine, dar hai sa ne gandim si la situatia in care tu ca proprietar de site esti tratat prin prisma "dincolo era mai ieftin" - dincolo fiind cel mai adesea google adsense...
Versiune printabilă
Marius, sunt de cord cu tine, dar hai sa ne gandim si la situatia in care tu ca proprietar de site esti tratat prin prisma "dincolo era mai ieftin" - dincolo fiind cel mai adesea google adsense...
Afilliati in ro sa fim seriosi romanii numa MOKA au in cap am incercat eu ceva afiliere legata de gambling asta cred ca e cam singura care merge da deja tre sa te bati cu gspu lu peste siaolte situri de gen sportiv pline de reclame afiliat la gambling ...
concluzia nu prea exista alternativa ...
Cred ca totusi publisherii ar trebui sa mai lase putin de la ei in perioada aceasta. Magazinele online nu mai merg bine deloc si astfel respectivul nu isi recupereaza in nici un fel investitia. Dar nu-i asa...nici pe noi publisherii nu prea ne intereseaza ce profit are ala. Luna viitoare este simplu, nu va mai cumpara reclama sau va dori un pret in conformitate cu rezultatele. M-am abtinut sa comentez anumite cerinte de aici de pe seopedia cu preturi mai mari de 4.5 Roni/mia de afisari pentru un trafic gen pitipoance, vedete dezbracte si alte porcarii. La adsense oricum nu scoti mai mult de 1$/CPM pentru astfel de site-uri sa fim seriosi.
Astfel in loc sa tii adsense iti pui 4 bannere 125x125 si ai terminat balciul. Dar de si webmasterii incep sa spuna ca au investit X colo, Y colo si prefera sa nu mai dea nimic. Uneori este mai bine sa iei ceva si sa ajuti si advertiserul decat nimic si ala sa-ti inchida usa, definitiv.
Trebuie sa te pui si de cealalta parte a baricadei.
Trebuie sa si te gandesti daca din cei 100-150 de euro / luna / site, aduce suficienti clienti magazinului online de produse, ca sa justifice "chiria". Din aia 2-3.000 de vizitatori pe zii de care zici, aia care dau click pe reclama sunt f. putini, iar numarul care fac si o achizitie tinde spre 0.
Am vazut personal in ultimile 2 luni cel putin 4 magazine online (de la care am cumparat cu succes produse IT anul trecut) .. ca au dat pur si simplu faliment, au lichidat stocul si gata, e pa !. E criza, oamenii nu mai cumpara asa de mult, si mai ales de pe net. In contextul asta e normal sa caute solutiile cele mai ieftine.
Nu zic de reclama gratis la 2-3-4.000 unici pe zii, dar gandeste-te ca si cei din tabara cealalta au calculele lor.
In fine.. e mult de discutat pe acest subiect, cauzele sunt multe si complexe. Nu ai cum sa castigi cu un site romanesc cu un target romanesc, cum ai castiga cu un site in eng, cu target strain, in special US. Tu zici ca te chinui la 3k unici pe zii sa vinzi un ad spot la 100E / luna , poate unu din UK il vinde pe siteul lui in 3-4 ore cu pret dublu la acelasi numar de unici.
Ca o alternativa la adsense ar mai fi din interior www.arbocontext.ro iar din exterior www.bidvertiser.com
Pentru ca cineva spunea pe cealata pagina despre 2parale.ro - ma vad nevoit sa va anunt ca de azi FunGift.ro este in 2parale.ro si de astazi puteti castiga 10% din vanzarle pe care le generati de la noi.
Eu am mare incredere in acest sistem - detalii pe blog.
M-am alaturat si eu acestei campanii de afiliere, sa vedem ce iese de Valentine's Day
Ca alternativa mai este http://www.netwindows.ro care platese 7 euro centi pe click si 3 euro centi pe CPM ceea ce mi se pare foarte putin la CPM. Acuma nu stiu cat de seriosi is. A folosit cineva si a primit bani?
Eu am incercat la netwindows.ro si mi-au platit pentru primele 2 luni.
Nu platesc mult dar decat deloc se merita.
Chiar pot sa zic ca iese ~ la fel ca si cu neogen.
Eu ma declar multumit de ei.
Pacat ca adsense-ul scade de la zi la zi ... :D
Se pare ca incepe sa ne afecteze si criza.