cum poti scapa de penalizarea pe motiv:
Don't create multiple pages, subdomains, or domains with substantially duplicate content. ?
Versiune printabilă
cum poti scapa de penalizarea pe motiv:
Don't create multiple pages, subdomains, or domains with substantially duplicate content. ?
Liviu, te rog elaboreaza problema. Ai doua site-uri cu continut comun intr-o mare masura?
Pai solutia o ai chiar in fraza aceea, sau nu stii engleza?
Pai nu trebuie sa stii engleza .
propun sa ghicim toate variantele posibile si sa oferim cate un raspuns pt fiecare din ele...........
Probabil se refera la faptul ca a fost penalizat deja si vrea sa stie daca se poate sa mai indrepte lucrurile.
In primul rand cred ca ar trebui sa scapi de sursa problemei, adica duplicate content-ul. Mai departe nu stiu in ce masura iti va ridica google penalizarea.
Ai fost banat pentru asa ceva(desi e foarte putin probabil) sau de unde stii de vreo penalizare pentru asa ceva?
Detalii..
am mai mult de 2 siteuri.. undeva pe la 5-6 cu continut asemanator (nu identic)..
da, am fost penalizat (-50 penality or something like that) pt. ca am avut mai multe siteuri cu continut asemanator..
any ideea how can i get ride of this penality of a such reson?
Pai, continutul duplicat e penalizat...scoate-l si scapi de penalizare. Sau creaza in jurul lui mult mult mult continut unic pentru fiecare site, ca sa nu fie majoritar cel duplicat. Alta solutie nu stiu daca este :|
Sa inteleg ca pana acum ai avut 4 siteuri asemanatoare si bine pozitionate in Google ? Ai avut linkuri unul catre altul , linkuri site site wide sau cum ? Cat de mult seamana cele 5-6 site-uri ?
Pun aceste intrebari nu pentru ca sfatul meu ar depinde de ele ci pentru ca experienta ta este foarte interesanta cel putin pentru mine .
Cred ca primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa modifici radical continutul celor 5-6 site-uri astfel incat niciunul sa nu semene cu celalalt .Google va fi cu "ochii" pe tine .Problema e ca , daca ai linkuri unul catre celalalt , site-ul penalizat va crea probleme si celorlalte . Prin urmare , daca ai OBL din site-ul penalizat catre celalte situri inca nepenalizate , ar fi bine sa le scoti . Nu exista nicio garantie ca ai sa scapi curand de penalizare .
Pai toate siteurile ( ale tale sau ale altora ) care au link catre site-urile penalizate vor avea de suferit indiferent de faptul ca sunt sau nu asemanatoare dpdv al continutului .
pls..?
Linkurile erau din punctul meu de vedere cheia revenirii din penalizare .Trebuie sa transmiti un semnal catre Google ca siteurile se vor dezvolta independent si cu un continut radical diferit .Asta inseamna sa scoti linkurile dintre siteurile cu pricina, sa modofici si sa adaugi continut nou .
Daca ai scos deja linkurile , e foarte bine insa nu trebuie sa te enervezi pe mine . Fii relaxat...
Imi pare rau ca am intervenit .
merci de sfat dar am specificat de la inceput ca cauza penalizarii nu a fost linkurile ci "domenii multiple cu continut asemanator".. asa am crezut si eu la inceput, ca de vina sunt linkurile, dar am sters linkurile si am trimis la google si rasp. primit este ca cauza penalizarii a fost celalaltul..
Eliviu, problema e simpla si solutia si mai simpla. Continut majoritar duplicat = spam in ochii lui Google. De ce ar vrea sa reindexeze informatia aia pe mai mult de un site? Solutia e cea care ti-am zis-o mai sus:
Faci continut unicat pe langa cel duplicat, astfel incat site-urile sa para unice.
OK.
Am inteles inteles care este cauza penalizarii si anume duplicate content . De aceea am si spus sa modifici continutul radical si sa adaugi continut nou .
In afara de asta , am sugerat ca e bine o perioada de acum incolo sa nu (re)pui linkuri intre site-urile penalizate pentru a sublinia ca dezvoltarea lor de acum incolo se va face independent , fara a mai avea vreo legatura unul cu altul .
Tu hotarasti ce faci cu site-ul tau , eu doar am exprimat o parere .
Liviu, imi poti spune te rog de unde stii de penalizare? unde ai scris? eventual ce raspuns ai primit? [de la un robrot? human?]
Multumesc
Dintr-o mai veche colaborare cu eliviu, pot doar sa banuiesc faptul ca siturile respective sunt destul de "stufoase". Practic, daca ti se intampla penalizarea asta si ai cateva mii de pagini/site, e destul de greu sa modifici "radical" continutul.
Primul gand care mi-a venit pentru rezolvarea usoara a problemei, in afara de inlaturarea link-urilor, este preluarea dinamica de anumite stiri din domeniu, pe fiecare pagina suspectata de duplicat. Eu as face preluarea din surse diferite pentru fiecare site in parte.
nu-i bine? :rolleyes:
pai stirile preluate de pe alte siteuri ce sunt?
a. ma referam la serviciile speciale de acest gen oferite de siturile respective, care-ti dau scriptul doar sa-l inserezi la tine in pagina, cum sunt si in RO siturile de stiri. Nu asa... aiurea.
Cred ca adaugarea de continut e binevenita , dar nu si suficienta . Nu cred ca se scapa de penalizare pana nu se modifica din continutul existent ... cel duplicat ma refer .
Nu cred ca are rost sa deschid un thread nou.
De ceva timp am observat o scadere, nu foarte drastica totusi, in listarile site-ului meu dupa MULTE cuvinte cheie. In urma cu ceva timp - aproape 2 luni - , am facut niste greseli de mod_rewrite, lucru care mi-a adus o avalansa de 404-uri si, foarte probabil, duplicate content-uri [intern]
Banuiesc ca aceasta greseala, sau mai bine zis, consecintele ei multiple, sa fie principala cauza pentru scaderea in SERP postions. Am asteptat o vreme, si-a revenit un pic, insa sunt departe de pozitiiile vechi [pozitii vechi ce insemnau, de regula, locul 1 in cautari]
In ultima vreme mi s-a-nsurubat in minte banuiala ca site-ul ar avea vreo penalizare, ceva de genul acelui "-50" de care amintea Liviu.
Intrebarea mea: cum as putea afla daca am si eu o asemenea penalizare?
Si, bineinteles, ar urma: ce as putea face sa scap de aceasta eventuala penalizare.
Cu multumiri
CornelB