Moz publica un studiu (de la ei) despre influenta Google+ in SERP.
http://d1avok0lzls2w.cloudfront.net/...9.54424936.jpg
Surprinzator sau logic?
Versiune printabilă
Eu am obiceiul sa ma pun in locul clientului, pentru a intelege mai exact ce trebuie sa fac pt el.
Daca eram in echipa Google, cu siguranta g+ avea avantaj. Dar daca G+ are avantaje seo (si are), e doar pentru cei care stiu, implicit cei cu care "google spam team" se lupta.
Asta inseamna ca avantajul o sa dispara mai devreme sau mai tarziu, in functie de cat de popular devine G+. Altfel o sa fie doar un alt stil de spam:)
Din testele mele la scara redusa, nu am gasit nici o diferenta cu sau fara g+, dar il itn acolo ca poate o data o sa conteze, cel putin asa o sa cred eu.
Sau poate pe .ro nu conteaza dar pe alte zone conteaza
Eu cred ca are impact asupra SERPs, atata timp cat facebook conteaza ca si retea de socializare G+ de ce sa nu conteze in aceeasi masura ( cel putin )
Eu am testat pe propria piele influenta G+.
Daca va intereseaza va pot spune schitat o treaba:
Eu am monitorizat o pagina care stagna de saptamani in google.ro pentru expresia "jocuri de logica".
Acea pagina nu a mai primit continut nou, link-uri, etc.
M-am hotarat sa ii dau cate un +1 zilnic si am adunat in total 5. Insa tin sa precizez ca plusurile le-am acordat dupa ce am efectuat o cautare dupa expresia mentionata mai sus.
Eram pozitionat pe rezultatul 34, iar dupa ce am acordat 3-4 plusuri am ajuns direct pe rezultatul 14, unde este si acum.
+15 G+ +50 facebook likes +50 facebook shares intr-o saptamina. nici o modificare in bine. din contra. a venit update-ul din 4 oct. si s-a dus tot.