-
Problema site
Salutare, de 2 zile am observat ceva foarte ciudat la un site personal !
Site-ul a fost dezindexat in proportie de 99 %. Nu stiu cauza, nu am facut absolut nimic, mesaje nu am primit in contul de webmaster tools .
Mentionez ca pana acum 2 zile toate paginile site-ului erau indexate.
S-a mai intamplat cuiva ?
-
Am patit si eu la fel la un domeniu nou, daca si domeniul tau e nou asteapta si isi va reveni.
-
A fost parcat la Sedo timp de o jumatate de an pana acum o saptamana .De 1 saptamana este pus continut pe el,mentionez ca pana acum 2 zile site-ul era indexat complet in google.
-
Inteleg, asteapta si isi va reveni.
-
Incearca sa mai castigi 2-3 link-uri noi catre site, e benefic intr-o situatie de genul asta.
-
E posibil sa aiba legatura cu faptul ca a fost parcat. Eu am avut o experienta similara cu un domeniu expirat (care avea PR4). L-am inregistrat in numele meu, am pus continut, Google a indexat continutul (avea inca PR4), iar dupa cateva saptamani a fost scos total din index. Mentionez ca n-am facut niciun fel de backlinking dupa achizitionare.
-
Iar eu am un site care a fost tinut la naftalina, nu parcat, dar cu o pagina simpla gen "in constructie".
Situl a fost reconstruit si relansat. Pentru cateva zile a aparut in index, dupa care a disparut. Am luat in considerare faptul ca poate este un esec, DAR - experienta imi spune ca pe web trebuie sa ai rabdare. Asa ca l-am lasat in pace, fara sa mai adaug nici macar un link. 4 luni mai tarziu, situl a re-aparut brusc in index, pe pozitii fruntase, dupa care s-a mentinut si merge din ce in ce mai bine.
Probabil ca parcarea, sau lipsa de continut declanseaza un fel de penalizare (fireasca dealtfel, nu?) dupa care exista un timp dat, un interval standard in care aceasta penalizare practic expira, cateva luni probabil.
-
La inceput probleme de acest gen sunt foarte des intalnite, aduna backlink-uri solide pentru inceput, dupa care urmeaza pasii sugerati aici ( ma rog nu chiar de la inceput ), desi e mai vechi este valabil in proportie de peste 70%.
Optimizarea unui site nu poate fi realizata intr-un timp foarte scrut ! DE CE ? Raspunsul e simplu, "miroase urat" pentru google. Cum e posibil ca un site nou sa adune un numar foarte mare de backlink-uri, sau sa fie promovat atat de rapid.
Continutul trebuie sa fie deasemenea actualizat la zi ( chiar de mai multe ori pe zi daca timpul iti permite ) si un share pe retelele de socializare la inceput ar putea fi benefic. Mai mult de atat nu te speria ca paginile nu sunt indexate inca, preocupate sa aduci informatii utile iar apoi vin si rezultatele dorite.