Campania e targetata prost. Nimic deosebit, sint multi altii care fac la fel. Mai castiga Google un leu.
Versiune printabilă
E gresit raportul tau.
Eu am attagency.ro, si sunt loc 2 pe romania. Pe bucuresti sunt tot loc 2, doar ca apar in harta, si atunci ma muta loc 3. Trag dupa mine "toata harta", asa am vrut eu. Daca ies din harta, se schimba pozitiile.
La piatra neamt nu stiu de ce ies primul! NU VREAU oricum sa ies primul, cum nu vreau defapt sa ies in top 5.:) Nu ma intrebati de ce, dar oricum nu am facut seo pe att.
Referitor la locatii, in top 10, 5 apar din localitate (daca sunt), restu 5 sunt cele la nivel national (romania). Nu inteleg cum le gaseste el, banuiesc ca dupa adresa din site sau harta, dar da niste balarii de multe ori. Daca ai in "nume" oras, e ok, daca nu, da rateuri.
Pizza e un ex bun, dar ma uitam zilele trecute pe nisa de aer conditionat. Da bine, daca are ce sa "dea" (firme in zona), daca nu da rateuri.
P.S. Sunt momente in care nu mai vrei sa apari in top 5, de la caz la caz. Sunt nise unde e mai bine sa ai loc 8-10, de ex nisa "rca ieftin", clientul (vizitatorul) gaseste acelasi lucru, aceleasi preturi, si comanda de la ultimul, ca realizeaza rapid ca-si pierde timpul.
In cazul nisei de web design, 99% din cereri sunt de la "ciudati", asa ca pierzi enorm de mult timp sa le raspunzi, iar daca nu le raspunzi, te suna sa te "certe" :) Solutia mea: Am lasat proiectul PG pe home page, tocmai ca sa scap de ei:)
Atentie!!! Keywordul este "webdesign" nu "web desgin". Rezultatele mentionate de tine sunt valabile pentru "web design". ;)
Printscreen cu primele trei pozitii in attachment.
Ataşament 2197
Cum am mentionat si mai devreme, nu am tinut cont de rezultatele din maps unde esti pe prima pozitie.
Ataşament 2198
Locatia de unde am verificat este din Bucuresti atat fizic cat si conform ripe.net si geobytes ...
Pentru orsova concurenta e exclusa :)
2 posturi pe un blog si ajungi in top cu orice.
Mai avem un post pe forum pe tema asta unde parca am mai zis ca mai relevanta e nisa decat orasul.
Am inteles ce vor oamenii: tastezi minim de expresii (livrare pizza, agentie turism, taxi) si iti returneaza ce cred ei ca e mai relevant in functie de oras.
Unele intr-adevar, merg si pe orase mici dar va dura mult timp, ca sa nu zic ca pare imposibil pana vor obtine ceea ce vor.
Pe concret: ceva gen vreau sa cumpar frigider.
Dupa modelul propus, aici trebuia sa-mi returneze filialele din tr severin de la altex, domo, sau chiar din orsova (din anunturi gratuite- nu sunt).
Ori ei nu au cum sa faca asta din moment ce pot cumpara un frigider bun de la un magazin online din Iasi sau Satu-Mare, la pret echivalent cu drum Orsova-Severin + pret produs.
Cam multe variabile greu de implementat. De asta zic ca am rezerve, motiv pentru care pare mai important studierea niselor care sunt luate in calcul.
Update cu webdesign
Cum am zis mai sus, webdesign nu trebuie sa fie luat in calcul la parametru distanta, locatie, fiind pe aceeasi nisa cu magazinele online. Nu intereseaza contactul fizic cu acea firma asa ca... Idem alte servicii online.
@1nesco - rezultatele irelevante mai pot avea alte doua motive:
1) DB Google de mapare a IP-urilor nu este intotdeauna exact. Am vps-uri din UK pecare google le vede ca fiind din Franta samd ... De ce oare credeti ca Google a copiat datele personale ale utilizatorilor romāni din reželele Wi-Fi neparolate > Capital.ro ? :)
2) Tehnica de link building plus influenta retelelor sociale. Daca pentru un site din Iasi se folosesc backlinkuri din Timisoara ( hosting, plus content ) pe keyworduri generice e posibil sa rankeze pentru anumite cuvinte cheie in Timisoara ...
De primul motiv sunt sigur, cel de-al doilea e o supozitie
Dap, nu am citit corect.
Am verificat si eu "web design" si rezultatele ma sperie. In Cluj, Constanta sau Timisoara, doar loc 1 se pastreza, loc 2-3 sunt afaceri "locale", eu sunt loc (2 national si buc) si ajung pe 11-14 in functie de cate rezultate da pe harta. Asta e grav in cazul in care nu ai locul 1 pe o nisa generalista, locul 2 esti in "craci" = 13+, daca afiseaza harta.
Grav pentru cineva care are nevoie de acoperire nationala, ori esti loc 1, ori iti faci site-uri locale, ori adwords. Loc 2+ esti degeaba!
P.S. Ok, ma duc pe locul 1 :) (ca vad ca mi-am primit niste negative pentru postul asta!)
1. schimbarea a aparut de cel putin o luna de zile!
2. rezultatele sunt afisate fara targetarea localitati in cazul internetului mobil (stick), probabil si in cazul internetului mobil prin serviciul wap-internet al operatorilor de telefonie mobila.
In urma cu aprox o luna de zile , pe un alt topic al seopedia am analizat rapoarte SERP pe google ro, insa diferentele erau neesentiale. Probabil ca Venice a fost activat cu mai mult timp in urma si intretimp google a acumulat mai multe informatii pentru o localiazre mai "exacta"
Pe conexiunile mobile in general toate IP-urile sunt de Bucuresti asa ca si rezultatele sunt tot de bucuresti. Diferente sunt cu siguranta in cazul google maps daca permiteti google sa va localizeze ( access point sau GPS ) dar asta e o alta discutie
Nu vreau sa intervin prea mult in discutie dar probabil ca Venice se aplica si pe distante mai scurte . Nu neaparat atat de mari ca de la Bucuresti la Orsova.
Pe aceleasi cautari exista diferente de pozitie daca se cauta in cartierul Militari sau daca se cauta in cartierul Pajura. Diferentele nu sant foarte mari adica locul 1 devine 3 sau 2 devine 1 etc etc. Si distanta intre cele 2 cartiere ar fi de 7-8 Km.
Sa nu ma intrebati daca am sters cockie sau daca eram logat la Google . Am facut toate testele posibile si tot rezultate diferite intorcea.
Toate testele facute din Bucuresti au returnat aceleasi rezultate insa nu am analizat un numar suficient de mare de rapoarte incat sa pot sa infirm cele spuse de tine. Am sa testez si am sa revin cu un raspuns in cursul zilei de astazi.[COLOR="Silver"]
--- Later Edit ---
Am revenit cu analiza rapoarteleor din 5 locatii diferite din Bucuresti.
Mentionez ca s-a folosit IE 9.0 / Desktop / Google LoggedOut / Google.ro / Limba Romana
4 Rapoarte prezinta rezultate identice inclusiv cele din Google Maps, iar unul nu afiseaza Google Maps, rezultatele organice fiind identice. Am printscreen-uri cu fiecare raport in parte daca e nevoie de upload ...
Concluzia - pe Bucuresti rezultatele sunt aceleasi indiferent de zona din Bucuresti din care cautati.