Mi-au crescut usor siteurile, nimic deosebit.
Nu am sesizat nici la altii ceva schimbari bruste
Versiune printabilă
Mi-au crescut usor siteurile, nimic deosebit.
Nu am sesizat nici la altii ceva schimbari bruste
Ciudat ca la mine cele mai slabe site-uri au crescut enorm cateva pagini.Dar la alea care se munceste am cazut....explicatie..nu gasesc
Azi-ieri cateva schimbari mici la mine +-1 pozitie unde eram stabil de mai bine de jumatate de an.
Acum o saptamana un site ce fuses penalizat prima pagina (nu mai era indexata) si-a revenit, si acum are de 2 ori mai mult trafic decat a avut vreodata, nu este unsite de care sa ma fi ocupat, are link-uri putine, continut slab (in top 5 cele mai slabe ale mele), nu este inscris in WMT
Eu am inteles ceva foarte important in luna martie "Nu mai inteleg nimic din SEO"
Gasiti aici Google Algorithm Change History | SEOmoz ultimele schimbari in algoritmii de la Google. Din ian pana acum au fost 3 Update-uri Panda, Venice si alte 40 de shimbari facute pentru a scoate in fata site-urile de calitate.
Vad ca la noi s-au vazut schimbari in Serp's mai tarziu. Cred ca modificarile se vad ceva mai tarziu pe .ro
A crescut un site mediocru, pe care nu prea ma oboseam si un site pe care trag de cativa ani a coborat. Aceasi nisa. Sunt pe locuri apropiate in top 10 google, dar raportul de backlinkuri este de 10/2. Nu ar fi normal sa fie atat de apropiate in rezultate acum.
Romania, ip-uri diferite.
Acelasi lucru sesizez si eu. La cel care lucrez curent si este cel mai bine situat in serp vad oscilatii minore, iar la altul unde nu am mai lucrat de mulat vreme si nu prea am tinut cont de seo, a urcat foarte bine si m-am trezit cu el pe prima pozitie pe vreo 5 expresii.
Fiti pe faza cred ca vin iarasi miscari pe .ro, de ceva vreme keywordul "jocuri" ca reper, schimbari ejocuri.ro a crescut cateva pozitii, la jumatatea paginii 1, y7.ro a urcat o pozitie, cujocuri.com a ramas stabil, 999jocuri.ro a reurcat pe pagina 1, jocurios.eu a scazut o pozitie pe prima pagina, jocurios.ro a urcat aproape o pagina pe pagina 7, ejocurigratis.ro s-a mai afundat cateva pozitii la capatul paginii 7. Nu sunt siteurile mele, doar monitorizez miscarile. Toate miscarile deodata dar alterneaza, cand pozitionarea veche, vechile pozitii cand brusc cele noi.
Un site găzduit în România. Pe ip share. Cu conținut în română. A căzut pe la începutul lui februarie cu 2-3 pagini mai jos.
Înainte de asta, pe parcursul a 3-4 luni, îi adăugasem câteva linkuri din advertoriale (2-3), un link sitewide pe un blog, și am achiziționat un pachet de 50 de comentarii pe bloguri dofollow.
Cu două luni înainte de a cădea, urcase destul de bine în rezultate.
De la începutul lui februarie, a coborât pe paginile 3-4 (în funcție de cuvintele cheie). Nu i-am mai adăugat niciun link, ci m-am concentrat pe o optimizare cât mai bună onpage și pe conținut. Iar de vreo 2 săptămâni a revenit aproape de pozițiile avute înainte de începutul lui februarie.
Să înțeleg că în curând vom spune adio cumpărării de linkuri? :)
Nu cumpararea de link-uri este problema, ci modul in care cumperi link-urile si bineinteles, celelalte activitati de link building pe care le faci in paralele cu link-urile cumparate. Nu cred ca va disparea vreodata cumpararea de link-uri, decat atunci cand intr-adevar acesta nu va mai fi un factor pt ranking, desi nu cred sa fie asa voredata, indiferent de importanta social media, statisticile din google analytics si restul.
Eu observ la un site de-al meu ceva miscari oarecum ciudate. Unele categorii ale siteului le-am promovat mai intai prin advertoriale si abia dupa ceva vreme am dus linkuri sitewide catre ele. Trei alte categorii le-am promovat din prima cu link sitewide, au urcat putin in cautari, apoi au coborat pe la paginile 6-10, mai apoi au iesit categoriile astea din serps si aparea indexul doar. Dupa ceva vreme a disparut si indexul de pe cautarile respective.
O categorie pe care am promovat-o prin advertoriale, apoi linkuri sitewide a picat de pe prima pagina vreo 7-8 pozitii, ajungand pe a doua. In ciuda eforturilor mele de a aduce in continuare linkuri, si-a revenit zilele trecute, insa in loc de pozitia 4 pe care o avea initial, am ajuns la 8.
Restul categoriilor (cele la care am inceput cu advertoriale si am continuat cu sitewide) stau inca bine.