A observat cineva o cadere a traficului incepand de astazi? Dupa cat am inteles Google a facut schimbari majore de algoritm.
Versiune printabilă
A observat cineva o cadere a traficului incepand de astazi? Dupa cat am inteles Google a facut schimbari majore de algoritm.
Exact aia ma miram si eu acum, vizitatorii online au scazut la jumate... sincer se vede chiar si in adsense o scadere.Citat:
Exista posibilitatea sa fiti afectati de Panda? Poate e un nou update.
Nu stiu, dar la mine a inceput de astazi. Siturile mele au picat ceva la Panda dar si-au revenit mai bine. Vazusem ceva aici despre noul algoritm:
Google Changes Search Algorithm, Trying to Make Results More Timely - NYTimes.com
yeap. Și eu mă gândeam ce s-o-ntâmplat de-a scăzut număru de vizitatori pe la jumătate începând de luni, însă numai pe unele site-uri.
Am fost afectat de panda saptamana trecuta, astazi sunt aceleasi pozitii in google dar vizitatori mai putini.Citat:
Exista posibilitatea sa fiti afectati de Panda? Poate e un nou update.
Poate ar trebui sa dati mai multe detalii pentru a sti ce tip de site-uri sunt afectate. Au content unic ? Actualizate zilnic ?
Continutul unic face diferenta intre site-uri. Dar unele site-uri mari copie de la aia mici deabea aparuti continutul facut de ei si ei au mai mare autoritatea decat aia micuti.Nu e corect.
eu pot spune că site-urile afectate au toate conținut unic, însă niciunul nu este actualizat zilnic, ci de la 3-4 ori pe săptămână, până la... niciodată :) (au conținut static)
Din câte am înțeles din articolul celor de la NY Times (linkul lui joc), se pare că Google vrea să ofere rezultate cât mai recente pentru anumite expresii cheie.
Site-urile mele au crescut in trafic cam de 2 zile...
Pe site-urile mele deocamdata nicio schimbare. Pentru 2 keyword-uri am mai urcat o pozitie de luni pana cu, in rest aceleasi ranking-uri. Oricum, conteaza nisa site-ului, conteaza daca-i pe .com sau pe .ro. De exempu ce-i in articolul ala de pe nytimes n-are treaba. E vb de google fresh update, care momentan ruleaza doar pe .com din ce-am vazut, pe .ro n-am observat niciun astfel de rezultat fresh. Oricum, posibil sa mai fie fluctuatii, s-a updatat si PR-ul acu 2 zile, mai asteptati putin inainte sa trageti concluzii pripite:D
O data cu update-ul de PR sunt recalculati si alti indici de care google tine cont, de exemplu IBL, unii sunt necunoscuti celor din exterior, de fiecare data dupa un update de PR au aparut si ceva modificari in sherps
LoveLife, sti ce modificari au fost facute in serps ?Ce ar putea face un site sa nu isi piarda la acest update de pr din autoritate ?
In general apar modificari dupa update
Acum am observat ca au inceput sa apara schimbari de pozitii semnificative, si nu stiu inca care sunt pastilele, pe mine nu ma afectat la site-urile la care m-am uitat, dar am vazut altele ale diverselor persoane.
Continutul de calitate si updatarea site-ului poate fi o solutie
Eu pot spune ca am sesizat ceva modificari in SERPS, chiar pentru un site de afiliere, care a urcat pe 3, chiar peste shopmania.
In rest, aceleasi vizite, aceleasi numar de afisari in Adsense.
Pai daca Google vrea informatii fresh va trebui sa se conformeze serios si anume sa indexeze foarte fiarte rapid. Ceea ce la momentul actual nu se prea intampla . Ma uit la unele pagini ale mele ce incerc sa le promovez si sant cacheuite pe data de 1 Noiembrie dar in serp au aparut abia pe 8 noiembrie.
Pai unde e smecheria daca Google vede informatia pe 1 si o introduce in serp pe 8? Aia mai e informatie noua?
Oricum ar fi prevad un mare fail . O utopie.
P.S : aici fac exceptie blogurile probabil
Eu cred ca e putin diferit subiectul cu partea de fresh
De exemplu eu daca caut informatii despre cancer doresc sa stiu despre boala efectiv, cauze, manifestare simptome si tratament, si articolele ce vorbesc despre asta nu se actualizeaza prea des, nu are cum sa fie un continut fresh, dar in schimb sunt foarte multe informatii noi in care gigel cere ajutorul sa primeasca bani de tratament, in care se spune ca vedeta x sa imbolnavit de cancer, in care unul comenteaza pe blog despre faptul ca bunica sa imbolnavit de cancer, informatii total nerelevante pentru utilizatorul care vrea sa stie despre cancer
Eu cred mai mult ca vor fi fazvorizate site-urile care adauga continut fresh
Google a specificat clar că numai pentru anumite expresii cheie vor fi favorizate site-urile cu conținut fresh.
Citat:
According to an implementation consistent with the principles of the invention, information relating to a manner in which a document's content changes over time may be used to generate (or alter) a score associated with that document. For example, a document whose content is edited often may be scored differently than a document whose content remains static over time. Also, a document having a relatively large amount of its content updated over time might be scored differently than a document having a relatively small amount of its content updated over time.
pe asta se bazeaza freshness of a page
sectiunea (46) de aici United States Patent Application: 0070094254 Inventors: Cutts; Matt; (Los Altos, CA)
La mine e din ce in ce mai bine :)
eu nu am avut scaderi de trafic; ba, chiar la un agregator mi-a crescut si PR-ul fenomenal de mult; in schimb pe site-ul cu continut fresh mi-a scaut PR-ul cu 1, dar la trafic nu am avut modificari; ce-i drept, le si promovez zilnic...
am o problema foarte mare cu situl System Requirements for Games and Software , a scazut rau de tot in cautari pe google, articole sunt originale, cand postam un joc apare printre primele poziti in google.com de exemplu <nume joc> system requirements, acum apare pe paginile 5-6 :)). Ce sfat imi da-ti? renunt la site?
Trafic-ul si-a revenit, update-uri am in jur de 2 saptamanal. PR-ul a crescut pe unele pagini.
Am simtit si eu o crestere, pe blogul de tehnologie a crescut traficul cu 40% in ultimile 40 de zile si asta datorita unor articole vechi care ies acum pe primul loc pe anumite cautari. Pe alte site-uri am avut cresteri mai mici de 20% insa e bine si asa.
Da, Google iar a facut schimbari majore la algoritm.
Ca sa vezi...chiar pe data de 9 Noiembrie (ziua in care Google a inceput sa testeze noile quality rules), "rock starul" Matt Cutts :D si Amit Singhal au vorbit la PubCon despre viitorul Google 2012. Coincidenta? Eu zic ca nu!
Dupa update-ul "Freshness" de acum 6 zile unele site-uri penalizate de Panda mi-au crescut cu 30%, fapt care mi-a confirmat ca algoritmul lor a nu a fost chiar asa de bun. Pana si Matt Cutts a dat de inteles ca nu exista algoritm perfectsi aici cred a incercat sa se scuze intr-un fel sau altul! :D
Ca sa ne mai calmeze putin dupa toate aceste "traumele" pe care le-am avut in perioada asta de schimbari, cei de la Google au mentionat ca din 2012 vor da mai multe explicatii la viitoarele update-uri.