Miroase a update? de cateva zile serverele nu mai raspund la queryul pentru pagerank:whistle:
Versiune printabilă
Miroase a update? de cateva zile serverele nu mai raspund la queryul pentru pagerank:whistle:
Da Doamne...ca astept de cateva luni sa vad ce zice google de site-urile mele :) si ce pr imi vor acorda :)
Pe ce site-uri verifici? Mie imi functioneaza si imi arata PR-ul care il avem de mult... Poate ca de fapt serverele alea nu mai au acces la datele necesare aflarii PR_ului.
nu are legatura cu update de PR, la mine tool-urile functioneaza f bine
In general cand faci multe request-uri de PR de pe un IP (gen SEO toolbar care face requesturi pentru cele 10 / 100 rezultate setate) Google blocheaza afisarea PR catre IP-ul respectiv. Daca incerci dupa doua ore de pauza sa verifici IP-ul unui site, o sa vezi ca iti este afisat.
Cel mai probabil e faza cu update-ul pe partea de local. Cel puțin așa văd eu problema.
umm, desi the time was right, se pare ca a fost alarma falsa. sorrryyyyy. ar cam fi timpul totusi, nu?
Eu sper sa nu-l mai updateze niciodata, ba chiar sa dispara de tot. Poate asa terminam cu discutiile interminabile despre PR.
@Nosfer n-are cum, prietene. Si eu as vrea, dar nu se poate. Pentru ca face parte din brandul Google... Si pentru ca are valoarea sa, nu neaparat in SERPs!
+1. Toti indienii de pe DP nici nu vor sa auda de un site daca nu are PR. Am gasit multe site'uri cu PR bun care stau uitate pe undeva pt. ca ownerul s'a bazat numai pe asta. E un criteriu bun, dar nu mi se pare ca ar trebui sa se dea toti cu fundu-n perete pentru el.
Eu sunt destul de sigur ca o sa scoata PR-ul de tot :)
Daca nu ma insel anul acesta nu a fost nici un update, sau cel putin de la inceputul verii incoace. Tot cam pe atunci incepusera iarasi sa apara zvonuri ca google va renunta la pr. Cred si eu ca e foarte posibil sa nu mai vina un urmator update, insa nu imi pare foarte bine de decizia pe care au luat-o pentru ca unii se vor adapta foarte greu, mai exact.
- unii cand cumpara linkuri cer un pr minim, daca nu ai pr-ul ala atunci nu mai vor, chiar daca siteul e de calitate
- eu cand vedeam un site vechi, cu trafic si fara pr imi puneam intrebarea daca nu cumva e ceva in neregula cu el si daca nu cumva a fost penalizat
Ca sa nu punem la calcul ca daca la siteurile care au acum pr va ramane asa si restul care nu au apucat sa prinda vor avea 0, se va crea un intreg haos. (nu fac schimb de linkuri cu tine ca ai pr0 si eu 4, sau discutii de genul). Ar trebui scoasa de tot functia si gata balciul.
Ma gandesc ca de Halloween ar putea face si ei un update de pr (cum au facut pe 1 aprilie a.c.), si daca ar fi conform sarbatorii, adica sa ne bage putin in sperieti, dar macar sa vedem ca major update-ul nu a murit de tot.:goth:
Deci nu are nimeni idee cand si daca va mai fi un nou update de PR ???
who cares?
Pai scria cineva mai sus de unii care vand si cumpara link-uri doar daca au PR! Insa majoritatea stim ca PR are valoare cam 0 :)!
Mie deja mi se pare stereotip sa tot repete cineva: PR-ul nu conteaza, PR-ul nu conteaza... Pentru unii conteaza si cu asta basta. Threadul asta e pentru ei, nu? Si mie mi se pare o prostie Pr-ul si sa te preocupe atata valoarea lui (atata timp cat nu sunt interesat sa am un PR mare ca sa vand linkuri tocmai celor care-l apreciaza). Insa sincer mi se pare o prostie si mai mare ca la fiecare intrebare din acest thread de genul: "Cand va fi Pr-update?" sa vina altii care sa spuna: "Ce conteaza?", "Pr-ul e o prostie", "Eu nu dau 2 bani pe PR", samd.
Cristi Ursut ai perfecta dreptate.
Cand se vand link-uri unul din aspecte care se iau in considerare este valoarea PR-ului
Nu ma pricep eu la SEO, dar cred ca PR conteaza.
Eu vad pr, ca un instrument de masurare a autoritatii unui site. E ca in viata de zi cu zi, apari pe net, stai 3 luni, sa te prezinti si in timp, google te tot intreaba "cine esti ?". Esti prieten cu pr6-8, sau ai doar amici de pr0-1 ?
Poate suna ciudat, dar asta e logica mea. Asa ca ma intereseaza tot timpul pr-ul. Cand dezvolt un proiect, pr-ul e ultimul aspect de rezolvat din lista, dar nu inseamna ca nu e important.
Si banuiesc ca se tine cont la pr, pentru vanzarea de articole, stiri, linkuri, banere....
Tot ce e peste pr 8, eu cred ca nu este altgorim, cred sincer ca se da manual :)
Nu cod valid, nu reguli, nimic, pur si simplu autoritatea ofera acel pr 8+. Iar daca pr-ul ar fi pe baza de vre-un altgoritm, atunci majoritatea site-urilor de pe 8+ ar avea 0-1 maxim.
Iar daca cineva sta sa faca asta, inseamna ca acel pr conteaza.
Cat pentru seo, un pr 8 mi-a urcat un site 12 locuri. Bine, dupa pagina 3 pe pagina 2, banuiesc ca de pe pagina 2 la 1, nu mai urca 12 pozitii ci mult mai putine. Dar cred ca acel pr a contat.
Poate gresesc, dar eu consider ca toata "logica" google e defapt aceasi logica dupa care traim zi de zi. Fie ea "logica" de seo, sau pr .
Nr de backlinks = cat de cunoscut esti, cate persoane te recomanda sau te apreciaza
Calitatea backlinks = ce fel de persoane te recomanda.
Pr = cine esti = pe cine cunosti
Ps. sper sa nu-mi iau penalizare iara:)
Man, fara suparare dar ai vb mult si prost... Iar in legatura cu cresterea aia de 12 pozitii de pe pagina 3 pe 2, conteaza mult de nisa si de concurenta. Pe o nisa slaba, poti creste 3 pagini, nu 12 pozitii cu un link pe acest thread...
PR-ul te ajuta sa faci PR si cam atat. In SHERP e cu totul si cu totul alta treaba. Acea crestere o faceai si daca siteul respectiv avea pr 0. Iti arat sute de siteuri cu pr infim care rankeaza excelent, in fata siteurilor cu pr 4, 5, 6.
@attagency, ce zici tu nu este gresit. Problema se pune intre PR-ul afisat (cel care e updatat o data la cine stie cate luni si tot asa ramane) si un PR real care se modifica in fiecare zi in functie de cum evolueaza linkurile catre site-ul tau (si alti indici care mai sunt pentru stabilirea lui).
Diferenta dintre acest PR afisat si PR-ul real poate fi enorma. Uneori, pentru a te opri sa vinzi linkuri, tu poti sa pierzi de tot Pr-ul afisat, dar asta nu inseamna ca site-ul tau nu mai da in continuare acelasi link juice (sau cine stie...cum se comporta penalizarea).
De asta se spune ca Pr-ul e irelevant. N-as vrea acuma sa se duca si threadul asta spre o discutie despre PR si importanta lui. Tocmai de asta am intervenit prin postul meu anterior. Sa ramana aici doar aia care chiar sunt interesati de PR si PR Update...
Ne bucuram cu totii ca ti-ai recunoscut greseala.
Sa fii multumit daca scapi doar cu statul la colt pe coji de nuca.
Daca ai citesti mai mult prin acest forum ai sa observi ca doar aparitia cuvantul PR intr-un topic duce imediat la discutii dure despre (in)utilitatea PR-ului.
Acum se discuta despre, citez, "update de pr?".
:)
Exact din acest motiv, am vrut sa-mi spun parerea despre pr. eu il consider destul de important, dar nu am experienta celorlalti membrii. Eu stiu clar, pr 8 imi da sut de cateva pozitii bune, iar daca in acelasi timp imi si creste pr, astfel incat sa dau suturi la randul meu, e si mai bine.
Acum ma intorc la cojile de nuca, ca pentru miez nu sunt bani :)
E mai bine sa nu ai experienta celorlalti membri. :P
Cel putin a acelora care nu au link de pe un site cu PR mare. :D
Stiu ce spui si sunt de acord referitor la saltul pe care ti-l poate furniza un site cu PR mare, chiar daca o pozitionare in pagina 2 (pagina unde sunt mai mult sperante) nu poate fi considerata o adevarata ipostaza de business, oricat de concurentiala ar fi nisa.
Haideti sa clasificam siteurile astfel:
1. Siteuri Puternice cu PR mare
2. Siteuri Puternice cu PR mic sau inexistent
3. Siteuri Slabe cu PR mare
4. Siteuri Slabe cu PR mic sau inexistent
Da, o sa fiti surprinsi dar exista siteuri puternice, cu de mii de pagini indexate, ce rankeaza in top 3 dupa keyworduri foarte valoroase, siteuri cu trafic de peste 5-10k unici/zi, dar care au pr 1, 2, 3 sau chiar 0. La fel cum exista si siteuri cu pr 6 sau 7 care nu apar nicaieri in SHERP, sau care nu au niciun link catre ele sau vreo pagina indexata (cunoscatorii stiu despre ce vorbesc).
Cresterea in urma unui link cu pr mare cum spuneti voi nu se datoreaza pr-ului, ci faptului ca acel site este si unul puternic in acelasi timp, deci site de tipul 1. Aceeasi crestere ati fi observat-o si in urma unui link de pe un site de tipul 2, site puternic dar care nu are pr. In schimb, un link de pe un site de tipul 3 nu ar fi ajutat cu nimic, decat cu o crestere de pr la urmatorul update si atat. Schimbari in SHERP 0, trafic 0.
citind mai multe threduri despre inutilitatea PR, ma amuz ca vad acceasi aomeni care spun ca PR nu are nici o valoare , ca atunci cand aparepe forum posibilitateunui link de pe un site de PR 5, 6 7 devin foarte interesati sa obtina si ei un link pe acel site de PR 6 , dar care totusi nu are valoare
Cum sa ii spuneam?
As spune ca nu ai citit ce am scris mai sus. Tu te referi la Siteuri Puternice cu PR mare
pr-ul conteaza si nu conteaza. cam asa vad eu pr-ul.
pr6-mercedes
pr0-dacia
pe langa masina mai conteaza si soferul,starea tehnica, cauciucurile, etc, deci nu intotdeauna un mercedes merge mai repede decat o dacia.
deci pr-ul conteaza daca stii sa-l folosesti, si daca-l ai si nu stii sa folosesti e degeaba.
parerea mea.
Marius, un astfel de exemplu a fost pe forum chiar saptamana asta.
Inca ceva, eu vorbesc din propria experienta. Pentru ca nu-mi place sa vorbesc aiurea, am sa-ti dau niste exemple personale. Am foarte multe siteuri si mi le cunosc destul de bine. Nu am siteuri cu pr 6 (pentru ca nu asta e scopul meu in viata), dar am siteuri ce au pr 3 sau 4, siteuri ce mie nu-mi aduc niciun profit, nu apar in sherp decat de la pagina 5 in sus, trafic infim, adica siteuri slabe, dar in acelasi timp am si siteuri foarte bune, ce rankeaza in top 3 pentru keyworduri foarte importante, care au trafic de cateva k unici/zi dar care de 2-3 ani de cand lucrez la ele nu avut niciodata mai mult de pr 1 sau 2. Este vorba despre siteuri din aceeasi nisa. Ce-i drept, pr-ul nu m-a interesat niciodata, nu asta am urmarit...
Acum o intrebare pentru tine. Daca ai avea posibilitatea de a obtine un link pe unul din cele doua siteuri, urmarind SEO, pe care l-ai alege? Care te-ar ajuta mai mult? Cel cu pr 4 ce are 60 unici/zi si apare pe pagina 8 in google, sau cel cu pr 1 ce are 5000 k unici/zi si apare primul?
Repet, este vorba despre o situatie reala si astept un raspuns serios de la tine. In aceste conditii mai putem spune ca PR-ul reflecta calitatea si puterea unui site?
Ce-i drept, am si siteuri puternice (zic eu) care au pr 4 (o coincidenta), dar acum ne referim strict la celelalte situatii.
Nu vad rostul polemicii asteia pe tema Page Rankului. Este clar ca unii dintre voi nu il considera important pe cand altii fac exact contrariul. PR-ul este un indicator oarecare dupa care poti sau nu analiza un site. PR-ul nu poate fi asociat cu pozitia pe care siteul o are in cautari. Asadar, ce rost are sa analizati si sa dezbateti importanta PR-ului cand aveti totul in definitia pe care insusi Google-ul i-a dat-o?