tocmai am vazut un filmulet interesant, mai mult decat atat intrebarea este pusa de un roman :)
http://www.youtube.com/watch?v=g37bw...=youtube_gdata
Versiune printabilă
tocmai am vazut un filmulet interesant, mai mult decat atat intrebarea este pusa de un roman :)
http://www.youtube.com/watch?v=g37bw...=youtube_gdata
Asa, si ce ai vazut tu interesant la filmuletul ala? Sunt relevante pentru SEO sau nu linkurile cu nofollow?
Nici eu nu inteleg ce ti s-a parut interesat. Link-urile nofollow nu iti folosesc atunci cand incerci sa optimizezi un site dar pot fi folosite de utilizatori, deci iti aduc trafic direct. Cam asta e definitia unui link nofollow...
Poate ca No_name vrea sa spuna ca linkurile nofollow sunt si ele importante in SEO , pe cale directa ( motoarele de cautare neeliminand , in cazul atributului nofollow complet votul reprezentat de link ) si/sau pe cale de consecinta ( indirect ) deoarece traficul ( incluzand aici si pe cel venit via link nofollow ) este elementul de confirmare/verificare pentru motoarele de cautare a justetii rankarii in pagina ...
OK,
In primul rand, nu am spus ca am redescoperit SEO, a fost opinia mea si personal mi sa parut interesant. De ce ? Pentru ca atat de mult ne gandim la SEO, dar uitam ca pana la urma oamenii sunt cei care ne pasesc pragul www-ului; de multe ori ignoram lucrul asta si se ajung la titluri, descrieri keywords pe care un om nu ar starni nici un interes.
Tocmai de asta a si ras la inceput Matt Cuts, din cauza ca majoritatea SEO - beginners si as putea sa spun medium level (insa nu generalizez) - au uitat de importanta unui link sau poate nu au vazut-o niciodata asa cum ar fi trebuit. Nu e de mirare ca text links ads from Adsense, au un CTR mai mare decat celelalte metode oferite de Adsense.
Cat despre:
Asa ca "pledoaria" de mai sus o poti interpeta ca o subtitrare ...
Tind sa cred ca trebuie sa ne indreptam cat mai mult catre social si calitate.
Sunt multe alte modalitati pentru a creste numarul de vizitatori: Facebook page, Twitter etc. Sa nu se inteleaga ca ingnor SEO sau altceva de genul din 2006 incerc sa aflu cat mai multe despre asta.
Nu de mult citisem un studiu cum sa e mai bine sa scrii "Fallow me on Twitter" "Share on Twitter" "Twitter" etc. - un articol interesant cu grafice pe fiecare varianta; revin cu link daca il mai gasesc.
O zi faina.
Atunci ce cauta postul tau la aria "Motoare de cautare"? Daca vorbesti de "alte modalitati pentru a creste numarul de vizitatori: Facebook page, Twitter etc" cred ca era mai indicat daca postai la aria "Metode de promovare".
Credeam ca aici vorbim strict despre SEO, nu-i asa?
Sa zicem ca cineva iti face un cadou, tu il intrebi de ce ti-l da cu mana stanga si nu cu mana dreapta ... incercam doar sa aduc si un aport comunitatii, aport pe care eu l-am primit cand am avut nevoie.
Mi-am spus punctul de vedere, astept opinii mai interesant nu mustrari de genul celor aduse de mai sus. Nu stiu daca imi permit sa dau sfaturi insa o fac ... incearca sa nu mai iei ad lit·teram tot ceea ce se scrie, vezi, auzi studiaza problema si din alte puncte de vedere.
Raspunsul tau e tipic romanesc ... incearca sa vezi partea plina a paharului, toti ne dam atati de perfecti si autostiitori cand de fapt multi dintre noi ...
Multumesc @Broscoi pentru intelegere si sustinere.
Am vazut si eu video-ul si cred ca Matt Cutts a evitat putin raspunsul. :)
Bineinteles, intrebarea era daca link-urile nofollow au vreo valoare dpdv SEO. Twitter, de exemplu, cu tot cu link-urile sale nofollow, poate fi o unealta utila de masurare a interesului utilizatorilor pentru continutul unui site. Mereu ma intreb ce importanta au link-urile care imi vin de acolo, m-ar fi interesat un raspuns pe acest subiect.
Partea cu link-urile nofollow care aduc trafic (deci sunt valoroase din acest motiv) cred ca era 100% clara si inainte de acest raspuns "Google-certified". :P
Traficul era privit doar ca scop al SEO si nu si ca factor ce intervine in SEO . Cu alte cuvinte beneficiul pentru aceste linkuri nofollow era perceput doar ca sursa de trafic , dar nu se intrevedea ca prin trafic se pot obtine beneficii SEO . Traficul este vazut acum si ca element important ce da trust unui site intrucat este confirmarea faptului ca pozitionarea in pagina ( bazata pe multi alti factori precum linkurile dofollow , continut etc ) este corecta sau nu .
E buna discutia No_name , si aici un video youtube despre linkurile nofollow de pe wikipedia.
Raspunsul e cam evaziv, dar mai mult ca sigur nu transfera valoare imho.
Rares, de obicei e mai bine sa taci daca stii ca esti prost. omul cauta opinii despre linkurile nofollow, tu vii si-i dai peste bot. gaseste-ti altceva mai bun de facut amice.
Linkurile nofollow au si ele importanta lor, pun pariu ca fac parte din algoritm. Conteaza mult daca stii sa te folosesti de ele.
Amice, ai grija cum vorbesti, nu cred ca te-am jignit pe tine sau pe altcineva de pe forum. Ai cam dat cu bata in balta si am impresia ca nu ti-ai dat seama cu cine vorbesti noi doi ne cunoastem (siteuri, sfaturi, link exchange, messenger, remember?). Astept niste scuze din partea ta.
Si acum ca sa intelegi si tu despre ce e vorba aici:
No_name (cu care nu am nimic personal) a publicat linkul "interesant" catre un filmulet de pe youtube in care Matt Cutts trebuia sa raspunda la intrebarea daca linkurile nofollow sunt relevante sau nu, bineinteles ne referim la SEO, atata timp cat scriem pe aceasta arie.
Din cate se pare, domnul Cutts a evitat elegant raspunsul, deci nu a raspuns la marea intrebare. De aceasta, topicul mi se pare inutil, pt ca nu spune nimic. Faptul ca niste linkuri, fie ele dofollow sau nofollow aduc trafic (mai ales cele de pe Twitter, bineinteles), asta stim cu totii, asta este rolul unui link pana la urma.
La aceasta intrebare asteptam sa aflu de la d-nul Cutts cum trateaza spider-ii aceste linkuri, daca le urmaresc sau nu, daca au vreo importanta fie ea minora in sherps, etc.
Ca sa-ti demonstrez ca nici macar nu ai citit tot topcul, te informez ca No_name nu a cautat vreo opinie (sau cel putin nu a dat de inteles asta) atat timp cat a publicat un filmulet care trebuia sa ne ofere raspunsuri.
Repet inca o data, din punct de vedere SEO, acest filmulet nu ne-a dat niciun raspuns. Din punct de vedere al metodelor alternative de promovare, am descoperit ca putem obtine trafic prin intermediul linkurilor de pe twitter, chiar daca acestea sunt nofollow, iar acest lucru mi se pare "foarte interesant".
Ce zic mai jos e simpla supozitie pt ca n-am cum testa (mai bine zis, doar cateva chestii logice):
Google are tendinta sa dea rezultate cat mai relevante&utile (mai pe larg -> sa fie cel mai bun). Asta cred ca e clar.
Se ia un link/pagina care primeste 200 de RT, 100 Share-uri pe facebook si 100 de digguri asa in timp scurt, dar nu apuca sa primeasca backlinkuri. Ar ignora Google linkul asta pana cand primeste si backlinkuri dofollow? E un exemplu dus la extrem ca sa subliniez faptul ca eu cred ca Google tine cont de social media destul de mult, cu toate nofollow-urile de acolo.
Daca Google iti ofera rezultate bazate pe un algoritm ne-uman, Twitter ofera rezultate generate de oameni (ma refer la Tweeturi cu linkuri), iar asta ar fi un bun corector pentru Google in unele cazuri. Am si aici un exemplu: o pagina SEOizata agresiv (continut mai mult bazat pe motoarele de cautare, si neutil userului) care ocupa prima pozitie, iar mai jos o pagina cu unele greseli de optimizare dar cu sute de RT-uri. Acele sute de RT-uri eu zic ca ar putea atrage atentia sau chiar inclina balanta spre cea de-a doua pagina.
Cathubodua a spus foarte bine ca Matt Cutts a evitat raspunsul la intrebare si asta e si parerea mea. Intrebarea e acuma: De ce n-a evitat direct intrebarea (ca doar avea de unde alege)? Probabil pentru ca a vrut sa transmita un mesaj ? :P
Una peste alta, ce vreau eu sa zic e ca Google ar fi prost (sau hai sa zic dezavantajat) daca n-ar tine cont de tendintele din Social Media. Iar faptul ca tocmai a aparut Google Buzz, intareste oarecum ce am zis mai sus.
Eu zic ca rel=nofollow si-a cam depasit "atributiile" in momentul in care a trecut de la "a opri spammeri" la "a opri link juice" sau page rank sau ce le mai trece unora prin cap :)
@Rares, iti dai seama ce ar insemna sa zica Matt Cutts ca un link nofollow ar valora 1% din valoarea unui link dofollow?
Ar insemna ca in loc sa caute spammerul sa faca rost de un link dofollow sa fie tentat sa faca rost de 101 nofollow...
are cristi dreptate, daca iti vine trafic din social media google "te priveste cu alti ochi",ajungi sa fi indexat mai repede si traficul organic creste
Linkurile nofollow nu transmit PR dar am facut experiment cu un link nofollow spre un site nou-nout (fara adsense sau orice alt cod de la google, fara ping service, s.a.m.d.) si a fost indexat in 12 ore. Deci e clar ca google urmareste linkul oricat de nofollow ar fi el, doar PR nu e transferat si probabil si link juice in SERP.
Nu stiu ce sa zic....
Din experienta proprie, se pare ca G nu numai ca nu ignora linkurile nofollow, ba mai mult, poti creste in serps destul de mult avand DOAR linkuri nofollow, ce-i drept de pe siteuri cu autoritate in nisa. In ceea ce priveste PR-ul sunt deacord cu majoritate, linkurile noffolow nu ajuta cu nimic, dar cui ii pasa de PR? Mie unul, nu.
Probabil multi or sa zica ca vorbesc tampenii, dar, repet, e ceea ce am observat experimentad personal, nu vorbesc din auzite. Siteul este pe .com.
a cam trecut febra PR`ului. Tin minte acum cativa ani cand PR`ul era in voga.La vanzarea unui site,sau reclama intai erai intrebat de PR si mai apoi de trafic.Si-au dat seama oamenii ca daca ai PR(probabil din greseala) si traficul e vai de capul lui investitia in site e cam degeaba
Poti avea si trafic "din greseala" (cu bounce rate mare) si sa fii irelevant pentru cuvintele-cheie targetate, tot nu faci mare branza. Hai sa nu dam din febra PR-ului in cea a traficului. Just my 2 cents.
eu ma refeream la PR din greseala.....stiu cine a primit RP5 pe un domeniu nou si fara content
Eu as propune un test sa verificam cat de reala este partea asta cu indexarea paginilor ce au spre ele doar linkuri nofollow
Subiectul cu domeniul nou este relevant petnru ca sunt cateva site-uri care ofera un link spre site-urile noi imediat ce au fost inregistrate la rotld, si probabil este ceva de genul asta si pe .com
cine se baga la acest experiment?
Eu am facut un experiment asemanator cu cateva luni in urma. Site-ul era deja indexat. Am pus cateva linkuri nofollow cu un text ciudat, imposibil de reprodus. Site-urile unde am pus linkurile aveau ceva autoritate.
Paginile unde au fost puse linkurile au fost indexate, insa ancorele nu au fost niciodata asociate cu site-ul. Cand faceam o cautare dupa textul respectiv, imi apareau doar paginile cu linkurile, site-ul nefiind asociat cu respectivul cuvant.
ma intereseaza sa vad daca indexeaza, daca viziteaza un site doar pentru asta, poate nu da valoare keyword dar nu stiu . sa testam
Indexarea e acelasi lucru cu rankingul? Ca voi vorbiti de indexare...
prin indexare vad daca google macar viziteaza un link cu nofolow, sau ignora complet link-ul respectiv, apoi pot verifica daca da un pik si de rank paginii
Indexarea n-ar nici o treaba cu link-urile cu nofollow. Poti sa nu ai link-uri catre site si esti indexat.
Daca link-urile cu nofollow au efect, vezi in ranking.
Si daca spre o pagina nu am nici un link, nu este in sitemap, de unde stie google de pagina respectiva sa o indexeze? Intreb si eu, inteleg ca pot fi indexate site-uri fara link din diverse motive dar o pagina, cum
Ping in server, veridica cel ce l-a inregistrat, hostingul raspunde rapid la noile documente create pe site, traficul pe site, contul de analytics etc ... Google daca nu il restrictionezi cu robots.txt iti intra oriunde, fara sa existe link catre site.
Am facut un experiment, si mai continui cu experimentul
Un domeniu .com nou fara nici o un link spre el, a stat 2 saptamani fara sa fie vizitat de googlebot, apoi am pus un link cu nofollow pe un site puternic si in aproximativ 30 de minute googlebot a facut o vizita, mai astept sa vad ce se intampla, daca paginia va intra in indexul google sau nu, mai am inca un domeniu nou care inca nu are nici un link spre el il mai las sa vad ce se intampla
Nofollow nu inseamna ca nu vei da un ping serverelor, ci doar ca Google nu va lua in calcul acel link ca link juice si IBL.
Evident ca indexarea se face (si) fara IBL-uril, deci de aici si vizita googlebot pentru indexare.
Parerea mea:
in interviul care l-a avut CUTTS despre follow si nofollow, eu concluzionez asa:
Creati content original si de calitate, dati share unde considerati ca e nevoie de acel content si util pentru utilizatorii din acea nisa, nu va mai ganditi ce e bine si ce nu in google, fiti naturali si traiti natural, nu ca un cal, sa vedeti tot inainte. Daca vreti sa stiti daca sunt importante nofollow links ? da sunt, si inca foarte importante, si ne intereseaza, dar nu faceti spam...
Eu am testat, sa vad daca nofollow conteaza, si am multe comentarii cu link pe site-uri mari, si a contat, plus ca multi au pus link doar cu nofollow si au fost in fata multora cu follow links, deci concluzie clara: Da !! tine cont, si tine cont inclusiv de trackback links.
1. munca celor corecti trebuie rasplatita
2. uneori unii muncesc si altii stiu meseria de seo, nu toti tre sa facem seo, sau nu toti putem scrie corect, dar impreuna putem face lucruri foarte utile pentru internet.
3. continutul foarte util, se promoveaza singur.
4. google, e doar un site (o concluzie a mea din ce zicea CUTTS)