Articole indexate, dar nu au ranking
Am o problema de cateva zile. Articolele de pe blog imi sunt indexate in 1-2 minute, dar nu au ranking nici macar pentru titlu.
Am problema asta de vreo 3 zile si am avut-o pentru cateva zile si in Noiembrie si Decembrie.
Cand caut titlul unui articol sau un paragraf din el, gasesc pe prima pagina indexul, tagurile, categoriile si spam blogurile care fac copy/paste, iar articolul nu apare deloc. Nu cred ca e vorba de duplicate content, pentru ca articolele sunt unice, iar pe prima pagina, taguri, categorii apare doar un mic excerpt din articol.
Ati intalnit problema asta ? Stiti din ce cauza ar putea fii ?
Articol e indexat rapid, apoi cade jos in cautari
De la un timp am o problema: cum public un articol nou pe site, e indexat in cateva minute si se pozitioneaza de obicei pe primul loc in cautarile pe keyword-urile dorite, iar dupa cateva ore cade din primele pagini. Site-ul e pe nisa IT&C, foloseste platforma wordpress, am sitemap atat pentru tot site-ul cat si separata pentru Goole News si mai am cateva agregatoare de stiri (stiri-itc, pescurt etc.) ce preiau titlul, primele ~30 de cuvinte si dau link catre articolul original.
Dupa cateva ore se ajunge ca topicul din subdomeniul forum.site (PR3) precum si homepage-ul (PR4) sa se pozitioneze mai bine pe cautarea respectiva decat pagina cu articolul original, desi toate linkuiesc catre el.
Serverul e hostat in Frankfurt, insa daca IP-ul extern influenteaza rezultatele de ce pagini tot pe pe acelasi site dar mai putin relevante pe keyword-ul respectiv sunt pozitionate mai sus ? In afara de asta, paginile mai vechi si-au pastrat pozitia in cautari cand am mutat serverul in extern.