Salut, discutia asta s-a mai purtat de zeci de ori, parerile sunt impartite, fiecare vede lucrurile in felul sau. Iar ce e mai important, este cat sunt dispusi cumparatorii sa ofere. Recent am negociat vanzarea unui site ce producea numai din Adsense 44 de euro/luna, iar cel ce voia sa cumpere a spus ca e prea mult sa astepte 4 luni sa-si recupereze banii. Foarte important este si motivul pentru care-l vinzi. Ai nevoie urgenta de bani, nu mai poti sa-l tii online [desi aici e destul de greu de crezut], etc.

Eu personal cred ca trebuie facuta distinctie intre un domeniu ce poate deveni usor brand - sau are un nume atractiv - si un nume banal. Asta ar trebui sa coste ceva. Legat de numarul de articole de pe un site, cred ca cele aflate pe prima pagina in SERP ar trebui cotate cumva. La fel si PR-ul, mai ales ca la proaspatul UpDate ati vazut ca nu e chiar usor sa il iei, sau sa-l mentii. Prin urmare, discutiile despre venituri generate sunt subiective si de multe ori nerelevante. Am un site care face trafic [ si venit frumusel] prin postarile zilnice pe Facebook, altele atrag printr-un keyword de moment - gen Mos Craciun, Eurovision 2013, etc.

Consider ca cel ce cumpara, ar trebui sa plateasca pentru potentialul in viitor al unui site [domeniu], nu pentru ce a fost capabil vechiul proprietar. Cel putin eu asa fac,cumpar ce cred ca are potential. Insa am vazut ca in general marea majoritate a cumparatorulilor vor sa ofere ceva legat de venitul de "azi", fiecare dupa cum il lasa inima, pe 2 luni sau maxim pe 10 luni.