Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
Chiar si daca as prefera expresia "c1 c2 c3" (c2 are 2 litere)? Este cea care sigur aduce vizitatori interesati. Deci orice pozitie mai sus imi este mult mai utila decat aparitia in top 10 a uneia din celelalte expresii?
Expresiile de forma "c1 ci" (i=1,12) au un nr aproximativ similar de cautari, dar targetarea vizitatorilor poate fi redusa.

Cer mult daca te rog sa argumentezi alegerea ta? Presupun ca exista zeci de topicuri deschise pe tema aceasta in acest forum, dar ...
Sunt de acord cu domnualin asa ca o sa incerc eu sa aduc cateva argumente :
1.Din punct de vedere valoric :
a) net este cea mai puternica extensie din cele libere ( ro si com sunt indisponibile in toate variantele ; este posibila inregistrarea pe net doar in c1-c2-c3.tld , c1-c3.tld )
b) nu are nicio cratima ( cu cat sunt mai multe cratime cu atat scade valoarea domeniului ; c1-c2-c3.net total neindicat )
c) desi deja nu mai este nevoie de un alt argument , numarul de cuvinte mai mic ( 2 ) si numarul de caractere ( 7 ) il recomanda fata de toate celelalte variante cu exceptia lui c1.tld ; se tie ca un numar mare de cuvinte si de caractere al numelui domeniului reduce valoarea domeniului
e) numarul de cautari exacte pentru c1c2 este ( de regula ) mai mare decat pentru combinatia de 3 ( c1c2c3.tld sau orice combinatie de 3 keyworduri ) ; cu cat numarul cautarilor exacte pentru keywordul din numele domeniului creste cu atat valoarea domeniului creste
2.Din punct de vedere SEO
-punctul a este si aici valabil ( net este o extensie puternica , oricum mai puternica decat CCTLD-uri precum me,ws asia etc )
-punctul b nu reprezinta o scadere ( existenta cratimei nu este un minus SEO , unii spun chiar ca e un plus iar eu subscriu )
-punctul c si d se transforma in SEO in dilutie ; E bine sa ai un keyword
in numele de domeniu , dar in SEO , mai mult nu insemna intotdeauna mai bine , asa ca introducerea multor keyworduri in numele de domeniu ( ca si in titlul paginii ) va conduce la un fenomen de dilutie .Prin urmare nu e indicata o combinatie de trei keyworduri in numele de domeniu chiar si din punct de vedere SEO
Succes !