Salutari,
Aveti recomandari pentru registrar domenii .ro? Aici sunt o multime https://rotld.ro/registrar-list/, dupa ce criterii alegeti?
Multumiri anticipate!
Versiune printabilă
Salutari,
Aveti recomandari pentru registrar domenii .ro? Aici sunt o multime https://rotld.ro/registrar-list/, dupa ce criterii alegeti?
Multumiri anticipate!
strict pentru domenii nu prea sunt motive de recomandari. adica nu e implicata nicio chestie tehnica care ar putea face diferenta.
la ce trebuie sa fii atent ar fi ca domeniul sa fie luat pe numele tau dar nu cred ca mai face cineva smecherii de genul asta.
ti-as recomanda direct rotld (mai de incredere decat direct de la sursa nu exista).
Eu lucrez cu Romarg, SRV, TLH si Gazduire.ro. Toti sunt la fel de buni, cu un mic plus pentru cei de la SRV care raspund aproape instantaneu la orice sesizari.
Eu recomand direct la rotld daca e un proiect important, daca nu, poti cumpara mai ieftin de la edomenii, hostico si asa mai departe.
Multumesc tuturor.
N-am specificat, dar pe mine ma intereseaza prelungirea pentru domenii .ro (inregistrate acum mai mult de 5 ani si destul de multe la numar), scuze pentru postarea incompleta.
Sunt satul de Rotld si de profesionalismul lor, vreau un cont in care sa am toate domeniile, sa pot plati prelungirea "in bulk", sa mi le pot organiza mai eficient, nu sa ma loghez pentru fiecare in parte.
oricine cu vechime pe piata gen mxhost, edomenii, webfactor, gazduire ar fi ok
Nu conteaza asa mult registrarul, pretul este important. - domeniul la orice registrar l-ai transfera, tot tu ai dreptul de folosinta.
Daca ai multe domenii te pot ajuta eu cu un pret bun.
Hosterion, 6 euro domeniu .ro cu plata anuala.
La rotld nu merita. Preț mare, interfață de administrare slaba. Eu am la hostage si sunt mulțumit.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Presupun ca sunt 6E/an (7E/an la reinnoire) + TVA. Nu am mers cu un test de comanda pana la capat ca sa aflu.
Se pare ca sunt destul de in urma cu stirile: "Începând cu 1 noiembrie 2016 Elvsoft SRL își schimbă denumirea în Hosterion SRL.".
Am avut multi ani vps-uri la ei si am fost foarte multumit.
Saptamana trecuta am cumparat 4 domenii de la clausweb (era cel mai bun pret gasit de mine: .RO fara gazduire 7.38 €/1 an), dar e bine de stiut pentru urmatoarele si pentru valul de reinnoire al domeniilor vechi. :((
Merci!
Chiar daca ai cumpara gazduire, oricum pretul "cel preferential" este valabil doar pentru domeniul principal, nu pentru toate websites gazduite in contul respectiv.
Oricum diferenta e mica, la 100 de domenii scade cu 80 Euro / an. Ipotetic si in gluma, 100 pachete de gazduire la ei te scot mult mai scump. :)
Din acesta cauza am specificat initial pretul fara gazduire. Si asa am si cumparat.
Deocamdata am vazut pe site ca pretul este de 7E/an a reinnoire.
E specificat si promotional, dar pana la urma chiar daca nu ar fi promotie nu sunt obligati sa il mentina si peste un an.
E bun si acest pont.
Aruncati o privire si pe la spatiul.ro. Am gazduire la ei si sunt multumit dar domeniile inca nu le-am transferat. Probabil o s-o fac in curand: https://www.spatiul.ro/domenii/
Nu stiu cum sunt ceilalti, insa asta patesc eu acum cu mxhost:
Am inregistrat acum multi ani niste domenii la mxhost, iar acum vreau sa le mut pe toate la alt register, iar cand le-am cerut cheia de autorizare de transfer, mi-au spus ca domeniile sunt pe numele lor, iar ca sa fie transferate pe numele meu trebuie sa platesc 13,9 Euro + TVA pentru fiecare domeniu. Ei spun ca asa erau termenii si conditiile pe vremea aia.
Probabil in aceeasi situatie sunt multi altii care au cumparat domenii de la mxhost acum 3-4-5 ani.
Cum vine asta? Am platit domeniul ca sa fie pe numele lor, iar acum imi cer bani ca sa il transfere pe numele meu? De ce sa imi ceara bani? Ca sa imi forteze mana sa las domeniile la ei?
Nu stiu ce parere aveti voi, insa mie nu mi se pare normal sa se intample asta. Ce pot face? La cine sau la ce institutie sa apelez sa imi puna astia domeniile MELE pe numele meu? :(
Asa am patit si eu cu un domeniu cumparat si inregistrat prin ei. N-am rezolvat inca pentru ca doar ce platisem pentru inca 1 an si ei vroiau sa platesc suma de mai sus.
da, e dubios daca ai platit pe ideea de "pe viata"
daca a fost inregistrat cu plata pe an (care de fapt era un giumbusluc tehnic pe care si edomenii l-au implementat inainte de a exista sistemul de plata pe an) nu mi se pare injust
Eu am platit inregistrarea unui domeniu - nu a fost gratuit. Daca tot l-am platit as fi preferat sa fie numele firmei acolo si nu a registrarului. Daca l-as fi primit gratuit nu aveam nimic de comentat.
@kleampa - de cativa ani, se putea face contract(ca registar) cu rotld si pentru plata anuala.
nu e chiar asa, erau doua tipuri de contacte in ultima perioada. Unul cu plata pe termen nelimitat si celalat cu plata anuala(oferite cu servicii web).
Nu stiu ce au avut ei.
Normal este ca orice firma sa inregistreze domeniile pe numele clientului.
mxhost.ro, sunt foarte multumit de ei!!
Pe sistemul actual de inregistrare .ro (intrat in vigoare anul acesta) toate domeniile .ro sunt pe numele clientului final si cu plata anuala (se poate plati pe 1-10 ani).
Inainte erau doua tipuri de contracte:
(1) inregistrare .ro pe perioada nedeterminata. Aceasta a fost singura varianta multi ani, iar ulterior a fost introdusa varianta (2). Ca fapt divers, Connex (acum Vodafone) au fost singurii care au avut contactul de tip (2) multi ani. Un contract tinut secret de ROTLD. Dupa mai multi ani si presiuni l-au deschis si altor parteneri.
(2) inregistrarea cu plata anuala. Aici prin contract registrarul/partenerul ROTLD era obligat sa inregistreze domeniul pe numele sau (al partenerului) (deci nu avea voie, prin contract, sa il inregitreze pe clientul final.
DAR inainte de intrarea in vigoare a actualului sistem in 2018, ROTLD a dat posibilitatea partenerilor timp de cateva luni sa treaca gratuit domeniile pe numele clientului.
Noi (Hosterion) am trecut domeniile anuale pe numele clientului si cred ca cei mai multi parteneri au facut asta.
In acest moment nu se mai poate schimba detinatorul unui domeniu .ro, decat daca se plateste taxa de de 7 euro + TVA (echivalenta cu inregistrarea pe un an). Atentie aici alta posibila capcana: cand schimbi detinatorul unui domeniu .ro se pierde perioada deja platita si se reseteaza din momentul transferului, adaugandu-se 1 an. Deci daca domeniultau.ro e acum inregistrat pe Georgica pana in 2028, iar tu vrei sa il treci pe tine: platesti 7 euro + TVA, apoi va fi pe numele tau si va fi inregistrat pana in 2019 (deci ai pierdut cei 10 ani care erau platiti anterior).
Inca ceva bine de stiut: daca domeniul este inregistrat pe numele tau (persoana fizica sau juridica), tu esti independent de furnizorul de unde ai cumparat initial domeniul. Tu poti sa iti administrezi si muti domeniul online direct la ROTLD. Chiar daca nu ai acces la userul ROTLD si nici la adresa de email din WHOIS, exista o procedura (cu ceva hartii) sa dobandesti accesulul la domeniu in panoul ROTLD, iar apoi il poti transfera unde vrei.
Daca va pot ajuta cu alte informatii legate de .ro, va raspund cu drag.
In momentul de fata cel mai mic pret (33 lei) cred ca este la gazduire.ro