Postat în original de
Polo
Si eu zic ca cifrele date de Tom sunt cam mari: se pot face economii folosind teme de WP free care sa arate bine, hosting se gaseste si la 10-15 E/an (ar costa mai mult daca ai vrea IP dedicat) dar cum tu deja il ai este un avantaj mare, unele articole si backlinkuri le poti face si singur daca iti permite timpul.
.
Daca "iti permite timpul" e gratuit? Daca timpul tau e "gratis", atunci merita sa-ti faci o retea, cat sa dureze? 50 de site-uri, faci 2 pe zi, intr-o luna e gata. Le dai cu 200 bucata, sunt 10k pe luna, merita!
Dar daca timpul e pe bani si incepi sa "platesti", e foarte probabil sa nu vrei thema free, pentru ca scopul final este sa vinzi site-ul si e destul de greu sa ceri bani multi pe o thema free.

Postat în original de
JoeBikerul
Nu e o regulă, eu am hosting cu privacy inclus în prețul domeniului.
Cate site-uri ai? 50? Daca ai doar 1 e irelevant. Incearca sa gasesti 50 de pachete de hosting cu ip dedicat (ideal), privacy si totul la sub 20 usd pe an, sa vedem cum reusesti.

Postat în original de
dascalescu
@ rapsodia
Corect, asa e , nu se mai face update de mult dar plec de la ideea cand se va face ca va avea acel pagerank; pana se face update ne ghidam doar dupa celelalte metrics-uri, Moz, Majestic, Ahrefs
@ tom
1. Costurile
- 9$ domeniul;
- hostingul e f mic pentru ca am deja 60 de shared hostinguri platite si in functiune, daca mai adaug inca un domeniu pe fiecare din ele nu-mi creste cu nimic costul , cele 60 de conturi fiind deja platite/sustinute din alte surse, nu socotesc mai mult de 2$;
- blog aranjat frumos: 15$ - am mai facut si au iesit foarte bine;
- 10 articole x 3$ = 30$;
Pana acum am cheltuit 56$.
Ma incadrez in restul de 44$ pentru link building. Poate mai depasesc un pic dar oricum suma finala e ~ 100$
2. Merita doar daca reusesc sa imi fie acceptate un numar mai mare de linkuri decat in mod normal cu un domeniu comercial. Cum spuneam, asta-i marea intrebare, cu cat la % la mult voi prinde mai multe linkuri din simplul fapt ca la inceput blogul nu va avea caracter comercial si va trece mai usor de "Awaiting moderation..." sau similar.
3. De vandut, daca atinge metrics-urile anterior mentionate, categoric da se poate vinde cu 200$. Sunt o groaza de licitatii unde se vinde doar domeniul cu 200$ doar pentru ca are niste backlinkuri, eu vanzand un site functional am clar un avantaj si mi-ar fi mai usor sa-l vand. Cei care cumpara doar domeniul ar trebui dupa aia sa cheltuiasca cei 56$ de mai sus si apoi sa astepte reindexare care poate vine, poate nu , e mereu un semn de intrebare, pe cand daca ar cumpara de la mine le-as face un simplu "registrar push" cu sanse f mici de a ii fi deindexat site-ul in cazul schimbarii proprietarului.
Uite ca exemplu la ce preturi vinde David portofoliul sau de domenii: http*//domains.prnator.com
0. Daca te ghidezi dupa PA si DA, atunci ai nevoie doar de 1 singur link. PA si DA sunt fake, deci oricum nu conteaza. Dar daca cine cumpara se uita la PA si DA, pune cat mai putine links, astfel incat totalul sa se imparta la o cifra cat mai mica.
1. Nu stiam ca ai deja hosting, eu am facut calculele normale pentru o retea. Daca tu ai hosting deja, mai scazi din costuri. Blog cu 15 usd = banuiesc ca e thema free, sau codat basic ca sa fie un pic diferit, etc.
2+3. Merita doar daca le vinzi, altfel nu. Suma totala, indiferent de "reducerile" tale, sare de 50 usd. Cu 50 usd poti cumpara un link ok, ce rost are sa cumperi un blog cu 200? Sa vinzi mai multe links! Deci doar daca le vinzi are sens, pt linkbuilding nu merita investitia. Cu 10k faci minuni.
Comentariile tale au un PA si DA, astazi, dar aceste date se schimba destul de repede. Cu cat articolul pierde din link-uri, cu atat PA scade, implicit ceea ce transmite, asa ca trebuie sa le vinzi rapid
Daca lumea cumpara PA si DA, atunci poate e vremea sa fac si eu niste "bloguri"
Mai am si PR peste, asa ca cine stie, poate "iese de o ciorba".
----------------
Daca ai 60 de pachete deja (reigstrar diferit/ip diferit), putem face schimb de ip-uri, daca te intereseaza (.ro) sau poti sa-mi faci oferta sa pun si eu cate 1 site (resurse minime). Mai scazi din costuri! Da-mi un pret pe PM, pe 20/30/50 de clase. Merci
Ultima modificare făcută de Tom; 29th September 2014 la 19:19.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.