-
nume site. Help
vreau sa imi fac un site.. si am gasit un nume format din doua cuvinte..
intrebarea e urmatoarea.. care credeti ca ar fi cea mai buna idee.. cuvintele despartite de cratima sau nu?
cuvintele sunt normal de lungi fara "de" "la" sau alte din astea..
(stiu ca ar fi bine sa le iau pe amandoua dar pe moment nu vreau..:twisted: )
-
Sincer, depinde de cele doua cuvinte.
Eu as zice ca e mai sanatos sa fie legate, dar parerile sunt impartite...
-
daca sunt prea lungi, desparte-le prin cratima, asa va fi mai usor de retinut
De ex: masinarea suna urat si e mai greu sa-ti dai seama care unde se termina primul cuvant, pe cand varianta cu cratima e mult mai usor de citit/retinut.
Oricum, tu ar trebui sa stii mai bine ce varianta sa alegi.
-
s-ar pierde vizitele type-in daca-s prea lungi cuvintele si mai au si cratima intre ele.
-
cuvintele sunt normale.. unul e "magazin".. celalalt are cu o litera mai putin..
-
daca e asa de lung, eu as zice sa folosesti cratima.
-
Ca branding, e mai bine cu cratima. masina-rea e mai usor de retinut decat masinarea. Ideal ar fi sa cumperi amandoua domeniile si la unul sa ii faci redirect. Pt ca dupa ce ajungi sa ai un brand cat de cat, o sa "leak" direct type-ins la domeniul fara cratima. De exemplu, tu ai doar masina-rea.ro si lumea caer tine minte vag domeniul, va fi tentata sa scrie masinarea.ro in browser.
Din nou dau un exemplu la un site de al meu cu keyword in titlu si la care am facut putin branding: epic-warcraft.com
Lumea scrie epicwarcraft.com in browser, care e un forum pe care nu il detin. De cand am lansat eu site-ul meu, si-au triplat nr de useri :D
p.S. Dpdv al SEO, nu cred ca ar conta daca e sau nu cu cratima. Google gaseste keyword-ul si in string, nu trebuie neaparat despartite. Ca sa testezi, cauta "masini" in Google si vezi ca va bolda in SERPS cuvantul respectiv chiar daca site-ul se cheama "www.supermasini.ro" sau pozemasini.freepage.ro
-
Mergi pe varianta cu creatima. (Sa vezi ce senzatie neplacuta o sa ai cand o sa cumpere altcineva domeniul fara cratima, sa nu mai mentionez si de cazul in care il mai si dezvolta)
-
Din punct de vedere SEO e mai util cu cratima .
Un nume de domeniu trebuie sa fie usor de retinut .
Depinde de cele doua cuvinte , daca amandoua cuvintele se termina in aceeasi litera , de exemplu magazin si nou , e mai bine magazin-nou decat magazinnou.
Din punct de vedere comercial e indicat sa le cumperi pe amandoua , nu pentru ca ca vei avea benefiicii SEO ,dar mai tarziu s-ar putea sa regreti cand un site , cu siguranta concurent ,avand numele de domeniu cu/fara cratima , iti va ameninta pozitia .
-
Deci in concluzie ia-le pe ambele, redirect 301 de la unul la altul, si nu mai ai bataie de cap.