1. Poti sa pierzi pozitii.
2. Daca vrei sa urci pe coafor cluj, % links pe anchora nu trebuie sa depaseasca 20%. Ideal sub 10%.
Versiune printabilă
Trebuie sa ai autoritate si nu multe linkuri pe aceeasi ancora. Ancora pe money keyword trebuie sa fie sub 5% altfel risti o penalizare, cel putin asa arata SeoSpy Glas. Restul linkurilor trebuie sa fie fara ancora, pe alte cuvinte, cuvinte sinonime sau pe domeniu. Cel mai bine este sa pui ancora doar la linkurile de pe siteuri cu autoritate mare.
Calin, se presupune ca daca este proiect personal, stii ce linkuri de suport iti pui.....
Inca una:
"Un banner cu link, dar fara alt/title, are vreo valoare dpdv SEO"? A zis ca nu a inteles intrebarea si a cerut ceva explicatii, adica:
O imagine cu un link in spatele ei(imaginea nu are "alt", iar linkul nu are "title"), care trimite de pe site ul A spre site-ul B, ajuta din punct de vedere al optimizarii?
Ai avut parte de asemenea penalizari, care sa iti permita sa fii pe prima pagina, insa sa nu urci mai sus? Sunt bazate pe Onpage sau Off page SEO? Si daca ai avut, ai reusit sa scapi de ele - Cum? Ai umblat la continut site, profil de linkuri, sub optimizare pe pagina, etc?
Da, dar in cazul meu doar la site-uri cu link-uri "prea" puternice. Dar sunt nise unde sunt peste cei din fata, toti se plimba pe langa mine, iar eu stau pe loc indiferent de ce modificati fac. Ulterior am decis sa nu mai fac nimic, pentru ca nisele (cautarile) nu meritau efortul.
Sunt foarte multe nise (sau chiar cautari) care nu-si merita investitia. Problema este ca realizezi asta, abia dupa ce rankezi, nu-ti spune nimeni inainte:)
-----------
In quote am scris gresit, in loc de 3 este 9 (despre 9 era intrebarea). La 3 nu se aplica, cea mai mica penalizare fiind de -3.