Din pacate link-urile sunt importante in proportie de 90%, chiar daca nu sunt spre pagina respctiva, dar sunt spre alte pagini ale aceluiasi domeniu
Versiune printabilă
Din pacate link-urile sunt importante in proportie de 90%, chiar daca nu sunt spre pagina respctiva, dar sunt spre alte pagini ale aceluiasi domeniu
Asta nu e neaparat un lucru rau.
Dimpotriva, e o potentiala zona de dezvoltare pentru directoarele web care aproba doar subpagini.
Avem macar un director de genul acesta pe .ro?
Am votat backlinkurile din experienta.
Mi-am pierdut o gramada de timp pe on-page fara prea mari rezultate
Am votat backlinkuri ca principala arma SEO .
Cred totusi ca in lipsa unui continut atragator toate sunt in van .
Broscoi, si reciproca e la fel de valabila.
Nu e chiar asa. Domeniul e destul de important mai ales la nisele fara bataie mare, poti ajunge pe prima pagina fara nici un link (o cautare pe google dupa site:url sau adaugarea unui sitemap te ajuta sa te indexeze).
Chiar am facut un experiment:
daciacitadine.com - domeniu nou, cuvant cheie, concurenta mica, 1 singur articol pe site
Dupa nici 2 luni de cand e sus e pe prima pagina dupa cautarea "dacia citadine".
In cazurile in care ai o afacere pe nise cu concurenta mica, un domeniu bun e aur, te scuteste de multe link-uri.
Seerkan, pai de ce mai vorbim de factori care sa faca diferenta daca aducem in discutie nise unde nu e nevoie sa faci diferenta? :)
Rares, sunt de acord , reciproca este valabila .
Pentru a avea un prim contact cu userul backlinkul conteaza mai mult .
De aceea am si votat backlinkurile .
SeerKan, numele domeniului e si el un factor SEO ( important in anumite situatii precum cea descrisa de tine ) , insa nu e cel mai important factor SEO .
Stiu ca cele mai comode sunt directoarele si daca mai stie cineva si altele in afara de cele de sus cred ca ar fi informatii binevenite, dar pentru IBL-uri catre paginile interne se mai pot folosi si siteurile de anunturi/articole... ( cateva exemple nu tocmai grozave dar altele n-am gasit pe .ro: articole.org/ , portal-articole.ro/ , prarticles.com/ ). Si nu degeaba o bazaiam pe Cristina... astfel se pot obtine linkuri contextuale catre paginile interne.
O intrebare legata de actualizarea continutului: linkurile interne care se afisaza pe prima pagina prin rotatie pot fi considerate actualizare zilnica de continut? Adica de fiecare data cand trece pe acolo Google vede altceva, considera ca este o pagina al carei continut se actualizeaza mereu? Sintetizand, intrebarea mea este: e bine ca linkurile interne (o parte din ele) sa se afiseze prin rotatie sau sa fie statice?
Dar daca pui pe o pagina linkuri spre pagini noi create? De ex o lista de 5-10 linkuri. Se considera ca acea pagina si-a actualizat continutul ?
Adica, pagina va fi tratata ca pagina principala a unui blog ? O va vizita zilnic ? (sau mai des, cum se intampla la bloguri)
Sau intreb altfel, fiind fix acelasi lucru: daca modifici o tema wp si afisezi pe prima pagina doar linkuri catre posturi, cum va trata google pagina ?
Nu cred ca e foarte important cat de des viziteaza Google o pagina, decat daca o updatezi des si vrei sa o reindexeze. Probabil ca cel mai des e vizitat indexul si e de preferat ca el sa linkeze catre cele mai importante pagini, care sa linkeze la randul lor catre urmatoarele ca importanta. In felul asta un site cu un Trust Rank bun ar trebui sa aiba paginile importante vizitate de cateva ori pe zi.
Aș spune linkuri dar īmi amintesc instant de site-ul pe care am īncercat să-l urc īn căutări exclusiv din linkuri.
Am īncercat să aduc site-ul fostului meu liceu pe prima cautare la o sintagmă caraghioasă, nu foarte competitivă. Construit tone de linkuri dintre care cāteva cu autoritate măricică. M-am chinuit vreo două luni și nimic, nici măcar top1000.
Cu siguranță linkurile sunt cel mai important factor īnsă rețeta pentru a urca sus ți-o faci din mai multe ingrediente.
stiu ca o sa imi sariti toti in cap dar cred ca pe departe numele domeniului o sa revin si cu explicatii.
Iar daca ma insel sper sa imi explicati de ce
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
keyword: insurance quotes
http://img228.imageshack.us/img228/3518/exemplu1.jpg
5000 de linkuri vs 25000 de linkuri .(locul 1 vs locul 2)
Si sunt mai multe exemple pe care pot sa le dau dar am ales un keyword random pe care nu am de gand sa concurez si eu si cel mai probabil nimeni de aici:)
Sigur mai intervin si alte chestii cum ar fii titlu(si alte tehnici on page) si calitatea linkurilor dar totusi sunt de parere ca daca ai domeniul keyword.com si keyword sa fie primu cuvant in titlu poti intrece pe cineva cu mai multe linkuri chiar daca acestea au o calitate mai mare
E posibil ca sa fi banat site-ul respecitv daca au fost mult prea multe link-uti, o totna de link-uri face rau nu bine
Eu am obtinut urcari de pagini la cautari destul de tari doar din link-uri
In primul rand este calitatea link-urilor, releventa acestora, apoi este si optimizare on page, relevanta intregului site ca ansamblu, nu doar prima pagina
@melc: Conteaza mai mult nr. de domenii care dau link spre acel site, pentru ca poate primi 250.000 de link-uri de la 1.000 de domenii sau de la 15.000, ceea ce e o alta mancare de peste.
@slobodan: Ti-as sugera link-uri fixe pentru paginile interne importante, rotatia foloseste-o pentru vizitatori, ca un highlight de continut nou / interesant, nu pentru SEO.
Backlinkurile de departe: diversitatea textelor ancora ( care au legatura cu subiectul siteului! ) dar si a domeniilor care linkeaza. ( este interesanta "joaca" cu textele ancora - se poate intampla sa obtinem pozitii bune de la cuvinte/expresii cheie la care nu ne asteptam => related traffic ).
Eu recomand sa faceti altfel. Sa zicem ca aveti un site cu 110 pagini. Linkezi de pe homepage catre 10 pagini pe care le consideri cele mai importante. Iar fiecare din cele 10 pagini sa linkeze catre 10 din celelalte. Astfel toate paginile primesc un link destul de important. In afara de asta, puteti pune linkuri intre paginile relevante.
Daca exista 2 domenii cu nume la fel , unul .com si unul .ro , ambele gazduite in Romania, care va avea o importanta mai mare in google , dupa numele de domeniu? com sau ro ?
Deacord cu tine, .ro e deja targetat pe romania, .com poti sa il targetezi din webmaster tools si devine acelasi lucru deci au aceeasi importanta.
Ca si raspuns la sondaj clar backlinks + unique good content rules :)
Eu consider ca Linkurile conteaza cel mai mult ...
Din pacate link-uril sunt cel mai important factor.
Vad mereu site-uri fara pic de continut dar cu parteneri mari de link-uri care apar mai sus in rezultate degeaba.
Dupa cum arata si rezultatele sondajului si eu cred ca link-urile sunt cel mai important factor la ora actuala, totusi am observat ca numele de domeniu are o importanta nemeritat de mare. Sunt de acord ca si calitatea link-urilor conteaza foarte mult dar pentru un nume de domeniu fara cuvinte cheie in el trebuie de doua ori mai multe link-uri pentru aceleasi rezultate.
De multe ori domeniul poate aduce din start pagina a doua fara prea mult efort, depinde si de competitie bineinteles.
Totul este important pentru motoare de cautare. Eu as spune asa : 40 % Backlinkurile, virsta si numele domeniului 20 %, contentul 20 % si optimizarea seo iarasi 20 %.
Asa e daca ai cuvintele cheie in domeniu si anchor text-ul e mai usor de obtinut si site-ul urca mai usor, dar se pare ca Mr. G pune destul de mare importanta si pe domeniul in sine doar pentru ca are respectivele cuvinte cheie. Ceea ce a dat startul la vanatoare dupa astfel de domenii. Nu mi se pare foarte ok pentru ca relevanta unui site pentru o anumita nisa se vede cel mai clar din continutul site-ului sau asa ar trebui sa fie.
Intr'adevar, e mai usor de obtinut, dar cele mai importante raman backlink-urile, iar cel mai bun exemplu cred ca ar fi o cautare pe google dupa "web design" ... nu vad pe prima pagina nici un site cu domeniul "webdesign.xx" sau "web-design.xx"
Ce e mai ok sa urci in serp , sa cumperi linkuri sau advertoriale (care sa contina binenteles linkuri catre pagina ta) ?
Multumesc frumos !
parerea mea e ca-i mai important un link in interiorul unui text mai elaborat si care are legatura cu keyword-ul pe care vrei sa-l promovezi
Sunt de acord cu kleampa, dar exista un echilibru de valoare intotdeauna, un articol nu va putea concura direct cu un link pe un site cu xy mii de pagini indexate.
Cititi despre "page segmentation" in contextul SEO. Ar trebui sa va lamureasca in privinta valorii unui link de pe o pagina.