E permisa copierea keyword-urilor si title de pe un site cu acelasi domeniu cu viitorul meu site ?
Versiune printabilă
E permisa copierea keyword-urilor si title de pe un site cu acelasi domeniu cu viitorul meu site ?
cine te opreste sa plagiezi? :blink:
pai, vreau sa stiu daca e ilegal ? Cum e ?
http://forum.seopedia.ro/index.php?showforum=27
nu-mi prea place exprimarea ta....
ce vrei mai exact? sa optimizezi un site pentru anumite cuvinte cheie care le au si concurentii?
Sa fim seriosi. Macar la keywords si titlu sa fim inventivi. Maxim 2-3 keyworduri pe pagina, care sa fie prezente in titlu si in keywords. Alt ceva nu fac acestea.
Nu e bine sa copi pur si simplu titlul si keywordul, pentru ca, cu siguranta nu vei reusi sa depasesti concurenta pe acele cuvinte cheie. Incearca sa depasesti concurenta.
Si da, este ilegal sa copi integral acestea, mai ales daca vrei sa aplici pentru mai multe pagini.
hotul neprins negustor cinstit.Citat:
Postat în original de ben @ Feb 19 2006, 12:42 AM) [post=10533
nu stiu daca poate fi vb de ilegalitate. deoarece nu prea cred ca se poate dovedi si nu poti sa ai copywright pe niste cuvinte comune aranjate intr-o anumita ordine.
din cate stiu playboy are copyright pe cuvantul playboy si a castigat niste procese impotriva unor site-uri care utilizau cuvantul playboy ca si un cuvant cheie.
depinde de context,
cu tarie as afirma ca nu]
Si da, este ilegal sa copi integral acestea, mai ales daca vrei sa aplici pentru mai multe pagini.
[/QUOTE]
hotul neprins negustor cinstit.
nu stiu daca poate fi vb de ilegalitate. deoarece nu prea cred ca se poate dovedi si nu poti sa ai copywright pe niste cuvinte comune aranjate intr-o anumita ordine.
din cate stiu playboy are copyright pe cuvantul playboy si a castigat niste procese impotriva unor site-uri care utilizau cuvantul playboy ca si un cuvant cheie.
depinde de context,
cu tarie as afirma ca nu este etic, nimic mai mult :)
Dar ce faci atunci cand, ca si webmaster, faci mai multe studi ale concurentei, ale viitorilor vizitatori, sa vezi ceea ce cauta, iti construiesti titlul si keywordurile in functie de acestea ( acestea 2 ocupa un loc important in optimizare), si vine 'unu', ti le copie exact, mai are si ceva relatii la un site mare, face ceva IBL-uri si te ia.
Ramai cu etica.
jeremy: despre ce title si ce keyword-uri e vorba?
intr-adevar in privinta keyword-urilor nu are rost sa scrii la meta zeci de keywordu-uri ca oricum le ia doar pe primele 2-3.
spre exemplu, acum o saptamana am facut 4 pagini noi la site-ul meu la care am pus title din 2-3 cuvinte keye iar la keywords am bagat doar vreo 3-4, iar dupa o saptamana sunt deja pe prima pagina (primele 5 locuri) cu aceste pagini desi au PR 0 evident.
cartele telefonice
dap...Citat:
Postat în original de ben @ Feb 19 2006, 12:53 AM
ideea era ca ilegalitatea intr-un astfel de caz este greu de dovedit...
sa luam exemplu cartele telefonice. Daca a folosit cineva "Cartele telefonice" in titlu nu inseamna ca tu nu mai ai dreptul legal sa poti scrie asa si esti "obligat" s]
Dar ce faci atunci cand, ca si webmaster, faci mai multe studi ale concurentei, ale viitorilor vizitatori, sa vezi ceea ce cauta, iti construiesti titlul si keywordurile in functie de acestea ( acestea 2 ocupa un loc important in optimizare), si vine 'unu', ti le copie exact, mai are si ceva relatii la un site mare, face ceva IBL-uri si te ia.
Ramai cu etica.
[/QUOTE]
dap...
ideea era ca ilegalitatea intr-un astfel de caz este greu de dovedit...
sa luam exemplu cartele telefonice. Daca a folosit cineva "Cartele telefonice" in titlu nu inseamna ca tu nu mai ai dreptul legal sa poti scrie asa si esti "obligat" sa scrii telefonice cartele :D
Ilegalitatea e chiar usor de dovedit. Omul poate folosi ce vrea in site dar, atat timp ca nu inregistreaza marca sau sloganul la OSIM, nu are drepturi exclusive.
Da, miromulus dar trebuie sa ai cunostinte despre OSIM , copyright si altele de gen.
Momentan sint prea putini care isi protejeaza "avutia". De aia se si fura ca "in codru" pe internet.
;)
Salut,
Nu cred ca cineva o sa-si inregistreze la OSIM o combinatie de cuvinte cheie.
Ben, eu am fost in situatia pe care o descrii. A copiat cineva toate meta-urile. Nu s-a ales cu nimic, nu se rezuma totul la meta-uri.
Jeremy, daca tu copiezi de la altii inseamna ca site-ul tau nu e cu nimic mai bun decat al altora. Esti sigur ca cei de la care vrei sa copiezi au combinatia ideala de cuvinte cheie? ;)
:DCitat:
Postat în original de Razvan Pop @ Feb 20 2006, 10:19 AM
ar fi interesant sa-ti inregistrezi niste cuvinte cheie si pe urma sa te apuci sa-i dai pe restu in judecata :lol:
Faza cu OSIM nu se referea la cuvinte cheie.
;) Cel putin din punctul meu de vedere.
NU am zis nicaieri de keywords sau titluri. Am vorbit de marca sau slogan care daca sunt inregistrate nu pot fi folosite nicaieri fara acordul proprietarului. Si sunt destule site-uri care folosesc sloganuri pe care nu le-au inregistrat.
daca cuvantul cheie este trademark....
surse:Citat:
What About Within Meta Tags?
Is it illegal to use trademarked terms in your meta tags? Sometimes. The problem occurs with how and why you are using the terms. Web sites that use the tags in a deceptive manner have lost legal battles. However, legitimate reasons to use the terms have resulted in successful defenses. Again, two Playboy cases play crucial roles. In one a former Playmate, Terri Welles used the terms "Playmate" and "Playboy" on her web pages and within her meta tags, and the Court felt she had a legitimate right to use them to accurately describe herself, and to ensure that the search engines could catalog her web site properly within their databases.
In a separate case involving Playboy, the firm was able to prove trademark infringement, based on use of their trademark term 'Playboy' in meta tags, url and excessively within content on the web site. The defendant had no claim to the term, and was personally profiting from its use.
http://www.metamend.com/article-keyword-ownership.html
http://www.klng.com/files/tbl_s48News/PDFU...2009/Wheble.pdf
http://battellemedia.com/archives/001132.php
ff interesant..
pe mine ma cam enerveaza "monopolistii" astia :D
sunt de acord sa existe creativitate si sa nu se copieze (desi omul a evoluat prin imitatie, copiere si pe urma inovare) dar nici s-o ducem in extreme
Nu stiu cati au banii, timpul si nervii necesari pentru a inregistra o marca verbala la OSIM (plus ca protectia este limitata la tari si clase de produse).
Partea proasta este cand pagubitul alege si el metode ilegale, ca ale plagiatorului.
Adica vine cu 2-3 baieti care ii schimba conceptiile celui ce copiaza.
E bine sa incerci sa progresezi pe forte proprii si sa nu furi.
Daca te inspiri e OK.
Cand ai furat te poti astepta la cele mai interesante efecte.
N-are cum să fie ilegal... Dacă eu fac un site despre sport şi pun la keyword cuvinte gen sport, fotbal, tenis, hockey... Nu are cum să mă acţioneze în instanţă ProSport.ro că doar nu era să pun la keywords manele şi mamele. :))
Si daca tot s-a resuscitat thread-ul asta, apropo de ce zice Ben. De aceea nu sunt eu de acord sa se puna prea mare accent pe meta (in special meta keywords), pt ca tu faci un studiu amanuntit la ce ar trebui sa pui acolo si vine altul si ti-l fura in doua miscari. Ce e mai important? Sa ai un minim avantaj ca ai pe site meta keywords (care dupa parerea mea tinde bine de tot spre 0 - desi si eu mai pun keywords la site-uri din obisnuinta), sau sa iti protejezi studiul si munca?
E permisa da sa nu afle concurenta
Salutare tuturor.
De curand mi-am facut si eu un site pe internet . Am o problema majora cu aceste cuvinte cheie . Am in cap vreo 20-30 de cuvinte cheie reprezentative si inteleg faptul ca motoarele de cautare le "citesc" pe primele 4-5 .
Eu am analizat ce cuvinte cheie are concurenta si vrei nu vrei nu ai cum sa nu pui acele cuvinte cheie .
Acum nu stiu daca pot scrie aici mai multe detalii ca sa nu se considere publicitate
Am stat si m-am gandit in aceste zile daca folosesti cuvintele cheie sa zicem ale concurentei din view source .Eu o vad ca si cand te-ai folosi de o descoperire stiintifica .
O poate folosi oricine fara sa de-a socoteala .
este permis dar idea este sa ai mete si title cat se poate diferit de concurecta
cu toate astea in multe cazuri anumite cuvinte cheie sunt necesare si pentru noi asa cum sunt si pentru concurenta nu?
Da, poti fura keyword-urile din sursa unui site, daca si le-a pus in meta keywords. Dar la fel de bine poti sa dai o privire pe la titlurile paginilor si sa vezi ce keywords foloseste. Insa, de unde stii ca si tu vrei sa optimizezi exact pe cuvintele respective? Cel mai bine e sa iti iei 2-3 ore liber si sa faci un keyword research organizat, sa imparti keyword-urile pe principale, secundare si long tail, sa vezi ce concurenta ai la fiecare si unde poti ajunge pe prima pagina. A doua pagina de-abia conteaza in cazul multor keyword-uri.
poti folosi atat timp cat sunt intr-o ordine diferita de cea a siteului , si sa nu contina date si nume la fel ca la concurentul tau
ex. :
site key concurent: atv Bacau, scooter bacau, Marcicasrl Bacau
site key clona: scooter bacau, atv Bacau, Marcicasrl Bacau
toate bune si frumoase pana la "Marcicasrl" este numele firmei concurente, :) asta am intalnit la un client de al meu , felicitari concurentei :clap: , copiati dar macar copiati cu cap :))