Sa nu intelege-ti gresit, nu vreau sa promovez nimic pana nu rezolv chestiile de baza. Intreb pentru viitor, sa stiu unde sa pramovez si unde sa investesc pentru ca in facebook vad ca nu e prea profitabil, cel putin pentru mine.
Versiune printabilă
Sa nu intelege-ti gresit, nu vreau sa promovez nimic pana nu rezolv chestiile de baza. Intreb pentru viitor, sa stiu unde sa pramovez si unde sa investesc pentru ca in facebook vad ca nu e prea profitabil, cel putin pentru mine.
NIci o nisa nu este profitabila pentru toata lumea,fiecare are bucatica lui.Daca vrei sa fii pun in toate :))) e mult de munca si nu stiu daca vei reusi.
Nici eu nu stiu daca voi reusii decat daca incerc, nu?
Poate ca nu am fost destul de clar. Adsurile de pe facebook sunt oarecum OK, dar mult, MULT sub adwords. Cat despre vanzare 0, eu am vorbit despre aplicatiile care iti fac un webshop pe facebook, de exemplu cel pe care-ti ofera shopmania. Nu zic ca nu sunt comenzi, dar din propria experienta zic, ca Facebook-ul trebuie mai mult folosit pentru brand recognition, acela trebuie sa fie target-ul principal. Daca urmaresti sa ridici numarul comenzilor, trebuie sa pui efort in Google Ads si SEO.
Intr-adevar SEO nu mai este usor, si ma bucur pentru acest lucru. Motivul pentru care acest forum exista (printre altele) ca comunitatea sa ajuta pe incepatori, pentru ca un incepator nu poate sa-si faca prezenta simtita pe piata. Si asa si facem :) Cat despre SEO - aceasta nu implica numai link exchange-uri. Eu am vrut sa atrag atentia asupra faptului cat de importanta este optimizarea on-page. Daca un site este optimizat bine on-page, poti incepe cu adwords, ca sa atragi vizitatori care nu vor ramane vizitatori, ci vor deveni clienti. Daca un site nu este pus la punct bine, atunci dai bani aiurea deoarece cand tragi linia, realizezi ca nu vrei vizitatori, ci vrei clienti, cumparatori.
La cele mentinoate mai sus as spune ca stocul este mic. Clientilor le place sa aleaga.
Nu sunt de ingnorat cele mentinoate mai sus dar din moment ce in alte zile ai avut conversii in aceleasi conditii putem presupune altceva afecteaza deja rata de conversie:
- stoc mic inca odata
- exista fluctuatii de la zi la zi pentru aceasi sursa de vizitatori
- exista fluctuatii de sezon. Acum cand lumea sta pe afara, concedii s-ar putea ca sa ai conversii mai putine.
Sunt de-acord cu toti, dar mi se pare ciudat si inexplicabil faptul ca am avut 500 de vizitatori si nici o comanda, si au fost zile cand am avut 200 de vizitatori (aceeasi sursa) si 3 comenzi.
Este neplacut sa ai trafic si sa nu ai conversii, stiu asta din proprie experienta, dar nu trebuie sa te descurajezi.
Ca sa vezi rata de conversie e bine sa ai un interval de timp mai larg, o luna ideal. Asa zi cu zi nu e prea relevant. Functie de nisa sunt zile bune si zile slabe si pentru trafic si pentru conversii.
Compara luna cu luna, trage linie si vezi concluziile.
Bafta
Fb = Brand awareness ; Adwords = Sales. Amandoua sunt binevenite, dar in cazul tau vanzarile sunt pe primul loc, de aceea ti-as sugera sa migrezi spre Adwords.
Nu stiu exact cum ti-ai setat campania/campaniile de FB dar daca landing page-ul este direct in index , aici e prima greseala. Creaza-ti mai multe campanii cu landing page-uri diferite, in functie de varsta, interese, etc. Si vezi care au rezultate mai bune.
M-am uitat putin peste magazinul tau, ai destul de putine produse , cam 50-60.. si din putinul ala multe au si stocul epuizat. Nu ma mir ca ai avut 500 de vizite si nicio vanzare.... nu prea au avut din ce alege. Totusi, poti incearca sa-ti motivezi vizitatorii veniti de pe FB sa devina si clienti, oferindu-le un cupon de discount, un cadou , transport gratuit, etc . Poti instala un modul de pop-up, (vezi WordPress › Uji Popup « WordPress Plugins) pe care il poti seta sa apara doar la accesarea magazinului de la un anumit referer in cazul de fata FB .
In alta ordine de idei, magazinul tau pare foarte gol... ca si content si layout . Adauga-ti in footer dreapta modulul de FB "AFY on Facebook" , ca oricum ai spatiu gol si muta-ti categoria de produse sa fie prima. Tu vrei sa-ti navigheze vizitatorul prin site nu sa vada el cati de multi prieteni are magazinul tau pe FB.
Link-ul de blog este un redirect pe prima pagina. Nasol. Mia bine scoate-l.
Nu ai termeni si conditii, politica de confidentialitate, din nou nasol. Nu prezinti prea mare incredere.
Ai un link de livrare, in care ai specificat si dreptul de returnare a marfii. Ce lagatura are livrarea cu politica de returnare? . Pentru a-ti creste credibilitatea, adauga -ti un banner in coloana din dreapta sa fie foarte clar faptul ca, clientul poate cumpara linistit deoarece marfa poate fi returnata.
Tradu complet magazinul in limba romana !
Poate unii ma vor injura acuma, dar scrie cateva recenzii pozitive la fiecare produs, stai linistit.. nu esti singurul care ar face asta. Daca chiar vrei recenzii reale, vorbeste cu clientii care au cumparat de la tine si roaga-i sa scrie o scurta recenzie la produsul pe care l-au cumparat.
Iti doresc mult succes.
Multumesc mult pentru raspunsuri TabulaWeb. O sa tin cont de toate lucrurile acestea. Multumesc inca odata.
Revin cu noi statistici
Azi, de exemplu, am avut pana la aceasta ora 17:20, 277 de vizitatori aceeleasi surse si au fost 2 comenzi.