Postat în original de
Serban Cristian
nu, nu este o diferenta clara, este o diferenta imensa. clientul nu este avizat (se intampla des) la adresa ca i a sosit coletul iar daca se duce la posta si nu stie numarul de avizare nu sta nimeni sa caute prin sute/mii de colete. In plus are sanse imense sa gaseasca cozi de 1-2 ore de asteptat sa ridice coletul. De asemenea timpul de livrare este o problema, pana ajunge la el se razgandeste sau a cheltuit banii pe altceva.
Prin curier e tinut din scurt: face comanda, il suni pentru confirmare, ii dai mail, primeste sms ca vine curierul, a doua zi e la el. In plus curierii trag de el, il suna, cauta la adresa, avizeaza, dau sms.
Din cate am inteles si pe la posta a ajuns vreo 10 lei expeditia cu ramburs, la care adaugi impachetarea, formularele de expediere si ramburs, deranjul. La curier gasesti pe la vreo 15 lei, contacteaza i, vorbeste cu ei, negociaza... Eu am obtinut 14.5 lei si primesc gratuit pungi sigilabile pentru ambalare ( dar am un volum ). La care adaug integrarea cu magazinul ce imi genereaza automat awb ul, evidenta simplificata ( si detaliata ) a expeditiilor si a detalilor privind livrarea/notificarea si, important, se intorc banii in 2-3 zile de la expediere. Prin posta vin cand isi aduc aminte.