Am completat chestionarul. Iti doresc succes!
Am analizat putin si eu acest domeniu si am sa explic mai jos de ce.
Exista plusuri mari dar si minusuri.
Plusuri:
-----------
Din informatiile pe care le detin (o persoana din departamentul billing al unui operator de telefonie) cam toate companiile de utilitati si telefonie sunt interesate sa colaboreze cu un astfel de operator de plati facturi online
Aceasta situatie este determinata si de faptul ca bancile sunt sufocate de plata facturilor la ghiseu si au inceput sa renunte una cate una la oferirea acestui serviciu.
Drept urmare, toata lumea ar fi bucuroasa sa foloseasca un astfel de serviciu.
Din cate am inteles, daca FacturiOnline ar fi discutat mai intai cu furnizorii de utilitati si apoi ar fi lansat site-ul, atunci ar fi fost primiti cu bratele deschise.
Minusuri:
------------
1) Un astfel de serviciu s-ar adresa persoanelor familiarizate intr-o oarecare masura cu Internetul.
O mare parte din aceste persoane folosesc deja un sistem electronic (eBanking).
Va fi necesar ca un sistem de plata a facturilor online sa stie sa evidentieze anumite avantaje in fata platilor prin sistem eBanking.
2) Varianta simpla a unui astfel de sistem este cea in care utilizatorul introduce datele facturii in momentul platii, ceea ce implica prezenta facturii primite prin posta in momentul platii.
Mult mai mare impact si succes ar avea un sistem mai complex in care, in baza unui singur detaliu introdus o data la inregistrare (sa spunem cod client), utilizatorul ar avea deja detaliile facturii in sistemul de plati online.
Acest lucru necesita conectarea la baza de date a furnizorului.
Desi, cel cu care am discutat eu din departamentul plati sus-amintit mi-a spus ca ei ar fi dispusi sa ofere o astfel de conectare, eu sunt totusi suspicios si cred ca nu ar face-o in final.
3) Comisioanele maricele la transferuri la care trebuie sa adaugi si un oarece comision pt. tine.
Astfel, platesti comision pentru procesatorul de plati online. Apoi, platesti comision pentru transferul banilor din contul tau in contul prestatorului. Peste toate adaugi si comisionul tau.
Oricum, cred ca este un moment propice pentru lansarea unui asfel de serviciu online si cred ca cine va fi primul se va impune pe piata in urmatorii ani.
Noi (eu si alti parteneri ai mei) analizam si o alta variantacare ar putea fi atasata unui astfel de sistem de plati online care mi-ar permite sa trec de limitarea targetului celor dispusi sa plateasca online cu card.
Este vorba de transmiterea codului de bare al facturii prin sms pe telefonul mobil. Apoi, oricand, ai timp si chef intri la o banca, benzinarie etc, ti se scaneaza ecranul telefonului mobil cu un scaner de coduri de bare normal si tu poti face plata utilitatilor.
Sper ca rezultatele chestionarului tau sa fie incurajatoare!

Răspunde cu citat