Referitor la alegerile din Romania, ma ghideaza trei principii:
1. Daca ii votez, ii incurajez.
2. Daca votul ar conta, s-ar interzice.
3. Imi exercit dreptul de vor si daca nu ma duc sa votez.
Deci, eu nu ma duc la vot pe 30 noiembrie. Voi?
Versiune printabilă
Referitor la alegerile din Romania, ma ghideaza trei principii:
1. Daca ii votez, ii incurajez.
2. Daca votul ar conta, s-ar interzice.
3. Imi exercit dreptul de vor si daca nu ma duc sa votez.
Deci, eu nu ma duc la vot pe 30 noiembrie. Voi?
Pai ce, se duce cineva sa voteze, in afara de ei insisi (ma refer la candidati)?
Eu ma duc. Nu vreau sa fac parte din turma care se crede interesanta doar ca nu merge sa voteze si isi baga organul in ea politica.
Daca gandesti cum gandeste thefan, cum ca iti exerciti dreptul de a nu vota (si ai mare dreptate aici, ai dreptul sa nu votezi) e ok. Dar am observat ca multi spun asa doar ca sa fie in "trend". Pacat.
Sigur, la o prima vedere orice partid are stricaciuni. Unii isi arunca apa in fata (am vazut recent pe B1), altul scoate manele electorale, altul se apuca acum in ajun sa ingrase porcul, zicand ca va reduce biletele de tren ale parlamentarilor si ce primesc la masa...dar daca privesti in ansamblu cred ca sunt si oameni care chiar fac treaba (si l-as numi aici pe Boc ca prim exemplu, pentru ca e aproape de mine - a schimbat fata clujului de cand a devenit primar). Ma duc la vot ca sa aleg pomul cu cele mai putine mere stricate :)
si eu o sa merg sa votez daca sunt in zona. multi vor fi plecati in weekendul asta cu 1 decembrie.
eu unul nici nu stiu exact ce se voteaza si nici nu ma intereseaza. Oricum toti sunt hoti
eu merg
Daca va credeti mai buni decat cei inscrisi, de ce nu candidati? :)
Daca chiar nu aveti din ce alege, poate va convine http://www.pambuccian.ro/, se poate vota de oriunde.
Emil, eu te consider un om destept si cu capul pe umeri, eu zic ca daca stai putin sa te gandesti, mai sunt si oameni in politica noastra care fac treaba. Sau vrei sa zici ca Romania de azi e ca Romania de acum 10 ani? Pentru ca eu vad progrese peste tot unde ma uit. Sigur, vin incet, sigur le incetinesc si mai tare unii care fura, mint cu nerusinare si apoi ne milogesc sa ii votam. Dar votul nu il dai pentru aia, votul il dai pentru cei care fac treaba.Citat:
Oricum toti sunt hoti
P.S. Prevad ca o sa fie un thread lung si plin de injuraturi :D
Imi vine acum in minte spusele unui profesor de la facultate "Eu as vrea ca pe buletinul de vot sa existe si optiunea «Nici unul dintre cei de mai sus»"
Ma voi duce la vot, asa cum m-am dus de fiecare data pana acum. Cat despre "oricum toti sunt niste hoti" deja a devenit stresanta sintagma asta... noi romanii iubim la nebunie efectul turma! :rolleyes:
si eu spun ca daca exista oameni corecti in politica sunt oricum manipulati de cei de sus, deci nu-mi fac probleme. Nu conteaza ce partid guverneaza PSD, PDL sau care o mai exista oricum impart ei ciolanul intre ei . Numai daca vedeai prin Ploiesti caravanele cu manelisti care blocau strazile si asa aglomerate facand propaganda ... te apuca dezgustul.
Mai de dimineata nu stiam de ce nu pot inainta cu masina pe o straduta...pai era blocata circulatia ca ofereau de la nu stiu de la partid pungi cu mancare sau nu stiu ce...a vrut sa-mi dea si mie si mi-a zis parca sa pun stampila pe pozitia 4 sau asa ceva. I-am zis ceva de dulce...poate ca a fost urat din partea mea..dar m-am saturat;)
Prietene (tudi) ce ai alege tu dintre Udrea si Luminita Anghel? Hm? Ia zi tu si lumineaza-ma...
PS
Da, sesizezi bine bascalia/ironia/tonul din spusele mele, dar pe cuvant ca m-am abtinut cum nu am mai facut-o de mult timp, pentru ca mi-esti simpatic... :silenced:
Nu stiu cum sunteti voi sau ce simtiti voi, insa mie imi este din ce in ce mai sila de aceasta tara, de cei care au puterea si vor mai mult, mi-e sila de cei carora nu le pasa, mi-e sila de politie care nu-si face treaba indiferent ca e politie economica, de circulatie sau de strada, mi-e sila de doctorii care nu se mai satura de spaga, mi-e sila de prosti, care sunt din ce in ce mai multi, mi-e sila de drumul la munte, ca a devenit imposibil pentru un om normal, mi-e sila de cei care promit autostrazi in pragul alegerilor, si in general mi-e cam sila de tot ce ma inconjoara, cu foarte putine exceptii...
Si ca sa fie cireasa de pe tort, mi-e sila de o doamna ministru (a muncii parca), care candideaza si ea in nu-stiu-ce-colegiu si care a avut nesimtirea sa vina la usa la ora 21 sa ma roage sa votez... "ca voi astia mai tineri sunteti cam reci fata de politica si nu prea va intereseaza" !!! Mai scuteste-ma!!! De ce m-ar interesa? Nu va convine? Exilati-ma in Austria!
Ne place sau nu, in Romania ACUM, este legea junglei... Reuseste cel care este mai nesimtit, mai pilos, care da mai bine cu pumu' ... oriunde, oricand... Hai ca deja v-am /m-am plictisit de discutia asta...
Sper sa nu o luati personal careva...
nu se poate vota oriunde.
din legea 35/2008Citat:
domiciliu – adresa la care persoana fizică declară că are locuinţa principală şi care este înscrisă în actul de identitate;
reşedinţă – adresa la care persoana fizică declară că are locuinţa secundară, alta decât cea de domiciliu şi care este menţionată în actul de identitate;
Art. 8. – (1) Fiecare alegător îşi exercită dreptul de vot în secţia de votare în a cărei listă electorală este înscris, de pe raza localităţii în care îşi are domiciliul sau reşedinţa, cu excepţia candidaţilor care pot vota la una dintre secţiile de votare din cadrul colegiului uninominal unde candidează.
Eu votez.
Daca eu, un om cu capul pe umeri (cel putin asa ma consider), nu aleg pe cel mai bun dintre ei (adica cel mai putin hot, mincinos, nesimtit), la ce sa ma astept de la populatia needucata? N-am chef sa las pe unul cu mai putine cunostiinte sau pe unul platit cu un kg de faina sa aleaga pt mine. (am detaliat si pe blog)
Partea cu "toti sunt hoti" e un efect de turma si lumea crede ca e trendy si iti ofera un aer de superioritate.
Daca nu ai pe cine vota pt. camera deputatilor, intr-adevar Varujan Pambuccian este o alternativa. A ajutat foarte mult sectorul IT&C. El poate fi votat din ORICE colegiu electoral (chiar daca esti din Bucuresti, Cluj sau Suceava). Mai multe aflati pe blogul lui Victor Kapra.
eu l-as vota pe tipul asta :))
http://www.youtube.com/watch?v=E97LmSdA45g
dar din pacate nu candideaza la mine in colegii, toti cei care candideaza si-au facut campanie de rahat spammy cu o multime de pliante aruncate in posta, cu calendare si pixuri date la colt de strada si multe alte chestii pe care nu le-am vrut, deci intra la SPAM. cum nu-mi place spam-ul nici pe net, nici in afara lui n-o sa votez cu nici unul pentru ca nu stiu sa-si faca o campanie moderna.
eu as alege pe Luminta ca canta:d
cu cat mai putini merg la vot, cu atat le e mai usor sa faca manarii si iar castiga cei mai corupti, nu lasa sanse si alora mai putin corupti.
1 - da, e adevarat, ai dreptate...
Aici nu pot sa nu rad... pentru ca mauit in jur si sincer iti spun, dar sincer... nu am mai vazut un functionar/doctor/politist care sa imi refuze "mica atentie" cam de mult timp... incat am ajuns sa cred ca "cei mai putini corupti" de fapt nu exista... :)
Si cu asta am iesit din discutia asta, ca si asa, am intrat un pic fortat... :) Bafta si ... sa alegeti bine! :)
tocmai pentru ca urasc prostia hotia si minciuna plus "efectul de turma " ... NU MA DUC LA VOT . Mi-e scarba de ce se intampla in moment in tarisoara asta a noastra
Pai tocmai ca sa eviti turma ar trebui sa mergi la vot. Pentru ca momentan, e cool sa nu votezi si sa fi indiferent si libertin, umbland cu frunza de artar pe post de scut uterin.
daca nu mergi la vot, lipsa ta va fi interpretata de fiecare cum vrea, dar niciodata nu vei tu. interpretarile vor fi facute de ziaristi interesati sau de politicieni la fel de interesati.
daca numergi la vot, de unde stii ca se va considera acest lucru un protest ? la fel de bine poate fi interpretat si ca o aderare la votul colectiv. si oricum, daca vrei sa protestezi poate mergi la vot si protestezi punand 30 de stampile pe buletin.
este o mare diferenta intre voturile anulate si cele lipsa.
in plus, daca nu votezi, cum te astepti ca parerea ta sa conteze ? (pentru ca de fapt, nu te prezinti tocmai pentru ca vrei sa le spui altora ca nu esti de acord cu ceva, deci vrei ca parerea ta sa conteze)
orice politician pe care vrei sa il tragi de urechi os a iti spuna legitim: daca nu esti de acord cu ceva, de ce taci ?
sau tacerea face parte din complicitatea cu care eram celebri pana in '90 - eram "mamaliga care nu expldoeaza"...
in final: tendinta de a lipsi de la vot apartine celor care trebuie sa aiba ceva de spus, a celor educati, a celor care au mai multi ani inainte decat in spate, deci de ce sa ii lasi pe cei care au tot vorbit pana acum (si au vorbit prost multi dintre ei) sa vorbeasca si in continuare IN NUMELE TAU ?
cel mai bun comment ... pe bune m-ai facut sa rad copios :)) (la filmulet ma refer)
- fratilor ce mai vreti despre oamenii politici ... cred ca filmuletul oferit de nosfer spune multe (nu generalizez, insa nu sunt toti hoti, mai sunt si altii din alte state care mai fura, e vorba de nesimtire si indolenta) ... tipa din platou e doamn cu: ciocu' mic noi suntem la putere acum ... dansa are si ea o firma de drumuri ... numa pentru bucuresti ... mai asfalteaza si ea din cand in cand ceva ... sa ia un ban :rolleyes:
ce ma doare ca unii dupa ce se cearta prin unele studiouri apoi pleaca zambind amandoi ( nu cred ca in cazul de fata :"> )....
am 22 de ani nu am fost la vot pana acum si nici nu cred ca voi merge prea curand ... cred ca as putea scrie o carte ... cu postul asta ...
mai uitati-va odata http://www.youtube.com/watch?v=E97LmSdA45g ... la vot ...
Filmuletul ala e doar unul din motivele pt. care urasc tiganeala din campaniile electorale...
Ca sa nu mai mentionez ca mai nou cadourile electorale sau extins la sticle de vin la 3 lei bucata si telefoane mobile bune de folosit pe post de hartie igienica... si sa nu uit... mai nou am vazut ceai de musetel cu mecla unui candidat pe ambalaj.
Nu, nu ma duc la vot, nu sunt mandru de asta, dar pur si simplu nu am pe cine sa votez...
LE: Pe asta o stiti?
mergi si anuleaza votul, asa mesajul tau este mai clar decat daca nu mergi
Eu as vrea ca pe buletinul de vot sa existe si optiunea «Nici unul dintre cei de mai sus» si as reveni la vot cu placere !
Tudi nu te fofila si raspunde pe cine ai vota dintre luminita anghel si lenuta udrea !
Sper ca nu raspunzi ca votezi cu emil boc !
:clap:Citat:
Premierul Tăriceanu a avut ieri mari emoţii privind mandatul său de parlamentar de Ilfov, pe care l-a obţinut în cele din urmă datorită scorului bun al PDL în judeţ.
BEJ Ilfov l-a anunţat, oficial drept deputat, în jurul orei 19.00, în urma redistribuirii mandatelor. Paradoxal, Tăriceanu era încurcat de un coleg de partid, Hubert Ştefan Thuma, care a obţinut cu 18 voturi mai mult în alt colegiu.
Blaga: „Dacă scăpăm de Călin, dau de băut“
Luminiţa Anghel: „N-am putut să cumpăr voturi“
În ciuda votului uninominal, foarte mulţi dintre politicienii aflaţi pe lista candidaţilor incompatibili cu funcţia de parlamentar au intrat direct în forul legislativ, obţinând peste 50% dintre voturile alegătorilor...
Cum nici PSD, nici PDL nu s-au detaşat clar, Băsescu redevine un jucător important în numirea premierului.
Nu mai puţin de 348 de plângeri referitoare la fraude şi şpăgi electorale şi doar 62 de dosare penale deschise „in rem“ - adică, anchetatorii cercetează fapte, nu şi persoane.
Mii de persoane care trăiesc în judeţul Alba nu îşi vor putea exercita dreptul la vot din cauză că nu au domiciliul aici, chiar dacă au viză de flotant. La nivel naţional, potrivit unei estimări făcute de Institutul pentru Politici Publice (IPP), cel puţin 10% din 18 milioane de români cu drept de vot nu vor putea vota
Doar cateva motive pentru care am ales sa NU imi exercit "dreptul de vot" - deja e cliseu vorba asta...
Mai vreti?
V-ati linistit?
Aveti asteptari de la "alesi"? :)) :clap: :))
Imi permit sa ma felicit pentru alegerea facuta... Cred ca putem inchide subiectul, nu credeti?
Eu nu cred ca ar trebui sa inchidem subiectele !
Trebuie sa lasam userii sa se exprime !