Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: sistem 5.1 finali arsi

C. Andrei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    19th January 2016
    Locaţie
    Bucureşti
    Posturi
    94
    Putere Rep
    20

Implicit sistem 5.1 finali arsi

Salutare.

Am un sistem 5.1 la care se aude doar subwoofer-ul. Bun. Acum s-a uitat un prieten la sistemul asta de boxe si mi-a zis ca are finalii arsi. L-am intrebat care e rezolvarea si mi-a zis "cumpara-i finali".

No', acuma vreau sa spun ca acum ceva ani, cu cateva difuzoare, cateva fire, o sursa de pc si un cd rom, ascultam muzica de ma durea capul. Si evident ca ce era mai greu sa faci rost era de acele difuzoare. Ca na, eram si pretentios.

Si acum, am un subwoofer care functioneaza, am si 5 sateliti care functioneaza si aia, dar nu am ...acei finali ?

Serios ? Ma uit la un sistem 5.1 pentru ca n-am acei finali ?

Am incercat sa leg un satelit la subwoofer. Adica ce m-a dus si pe mine capul. Si merge, numai ca scoate satelitul bass, in loc de sunet.

Haideti, va rog. Trebuie sa-i pot face ceva fara sa-i cumpar finalii aia.., macar un satelit sa mearga din aia 5.

Am vreo varianta ?

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Bine ca nu te-ai dus pe un forum de balerine sa intrebi de finalii tai arsi... intri pe google, cauti dupa "forum electronisti", gasesti un forum de specialitate, iti faci cont, intrebi, cu siguranta vei gasi un raspuns la subiect.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Cati finali are? Cati sunt arsi?
    Nu de altceva, dar poate sa dea cu virgula ...
    Vezi ce finali are sau spune ce sistem e si gasim pe net.

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de C. Andrei Vezi Post
    Trebuie sa-i pot face ceva fara sa-i cumpar finalii aia.., macar un satelit sa mearga din aia 5.
    Asta e gluma zilei?

Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    19th January 2016
    Locaţie
    Bucureşti
    Posturi
    94
    Putere Rep
    20

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Cati finali are? Cati sunt arsi?
    Nu de altceva, dar poate sa dea cu virgula ...
    Vezi ce finali are sau spune ce sistem e si gasim pe net.
    Toţi. Mi-a zis ca toţi. Iar eu, oricum, am încercat în toate mufele şi nu vrea să cânte. Aşa arată în spate: http://img24.olx.ro/images_mercadorr...w-hf-5000-.jpg - 5 are, nu ?

Aici e modelul: Boxe Genius 5.1 SW-HF 5000 PMPO, 150W RMS, culoare maro - eMAG.ro

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    45
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de C. Andrei Vezi Post

Haideti, va rog. Trebuie sa-i pot face ceva fara sa-i cumpar finalii aia.., macar un satelit sa mearga din aia 5.

Am vreo varianta ?
    In mod normal ar trebui sa functioneze si fara ei, chinezii astia pun piese in plus ca sa cheltuim mai mult pe aceste aparate .

Recomand scoaterea tuturor pieselor care si asa sunt in plus si conectarea in serie direct la cablul de alimentare a tuturor celor 5 sateliti.

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    52
    Posturi
    616
    Putere Rep
    36

Implicit

pai daca are separare pe fiecare canal si decodare dolby (virtuala) nu cred sa reusesti sa faci nimic
    incearca sa identifici pe placa care e integratul final, ar trebui sa fie unul cu un radiator pe el, vezi codul, seria, marca cauta pe net cine vinde, DX.com, aliexpress.com, ceva magazine online prin ro de piese (electronice), te inarmezi cu o pompa de cositor, un pistol de lipt (statie de lipit).... si treaba e ca si facuta

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Am gasit o schema si treburile stau felul urmator: sistemul are in total 4 circuite finale din care unul este folosit pentru SW, plasat pe o placa separata, si trei pentru sateliti.

Din cum descrii tu defectul eu cred ca este vorba de un defect de alimentare si nu de finali. Schema este prezentata pe blocuri si nu pot deduce clar cum se face alimentarea pana nu vad sistemul, dar are doua circuite de alimentare preluate dupa infasurari separate ale transformatorului (jack 2 si jack 3 la blocul de alimentare, probabil niste conectori cu 3 pini). Din ce observ, de pe jack 3 se alimenteaza finalii pentru sateliti si de pe jack 2 finalul pentru SW prin circuite diferite de redresare si filtrare.

Altfel spus, trebuiesc facute cateva masuratori si abia apoi poti spune clar ca sunt finalii. Sansele de a se arde toti trei odata sunt destul de mici.
    Partea buna este ca daca se dovedeste a fi alimetarea iti trebuie doar o punte de diode si eventual cativa condensatori. Partea nasoala e ca dupa ce repari alimentatorul poti gasi si un final ars... Si aici se poate jongla, unul dintre finali are folosit doar un canal din doua (cel pt. center).

Cel mai bine treaba asta se face intr-un service. Daca totusi te mai pricepi si ai ce-ti trebuie poti incerca si acasa dar risti sa arzi tot.

Bafta!

LE: Daca schema pe care am gasit-o eu e buna, finalii trebuie sa fie TDA 7269A.
    Ultima modificare făcută de Mishu; 22nd September 2016 la 14:11.

Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    19th January 2016
    Locaţie
    Bucureşti
    Posturi
    94
    Putere Rep
    20

Implicit

Să ştii că m-am uitat şi eu puţin pe net, dar nu prea le am cu electronica. Iar ce ai zis tu, am înţeles aşa, în mare...

Oricum, din ce găsisem pe net, am văzut că la sistemul ăsta de boxe e o bubă să se ardă finali. Deci n-as fi nici primul, nici ultimul. Şi cred că sunt finalii pentru că sateliţii au început să nu mai cânte treptat. A căzut la datorie câte unu sau câte doi....

Cred că o să mă las păgubaş până la urmă. L-am desfăcut, m-am tot uitat prin el, dar nu e de domeniul meu, mă depăşeşte, deşi înauntru sunt 3 lulele, 3 surcele. Şi nu mă interesa nici dacă îl ardeam, numai să nu-mi sară în faţă.

Îl las aşa până la urmă... dau drumul la subwoofer, că ăla încă merge, şi cânt eu

Mulţumesc pentru răspuns ! (+1 r)

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    45
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Sansele de a se arde toti trei odata sunt destul de mici.
    Partea buna este ca daca se dovedeste a fi alimetarea iti trebuie doar o punte de diode si eventual cativa condensatori.
    O chestie pe care am intalnit-o la foarte multe chinazarii este voltajul foarte mare, mult peste specificatiile tehnice ale kit-ului pe care se gaseste acei finali.

Ghici de ce ? https://www.youtube.com/watch?v=B894f_Bzvp4

Am am cumparat un tv de auto odata si se infierbanta foarte tare acel regulator de tensiune din interior din cauza alimentatorului. Masurand voltajul mi-a dat undeva peste 17 volti .

Dupa ce am scos cateva spire din transformatorul alimentatorului pana am ajuns la vreo 14-15 volti totul a revenit la normal, nu se mai incalzea nimic.
    Ultima modificare făcută de IulianC; 22nd September 2016 la 20:46.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sistem CrM
    De impelo în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th May 2018, 15:19
  2. Sistem backup date
    De Kreator în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 26th August 2015, 15:47
  3. Recomandare sistem desktop
    De John în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 36