Din ce am analizat pana acum, e o diferenta mica intre OEM si Retail la pret. In plus, Retail-ul il pot pune si pe alt PC in caz ca schimb arhitectura hardware, lucru pe care OEM(din ce am citit) nu prea il permite.
Cred ca raman la licente retail in privinta OS-ului, aparent sunt oferte bune pe piata in acest moment pentru Win 10/8.
Pentru Office sunt in mare dubii...licentele lifetime de Office 2016 de tip Business sunt destul de scumpe, in timp ce Office 365 te cam rupe la abonamente(undeva la 600 de lei pe an de utilizator). Posibil sa imi incerc norocul cu Open Office pentru majoritatea pc-urilor, nu cred ca nevoile mele vor depasi platforma iar ca alternativa la Outlook exista Thunderbird sau poate chiar softul de email de la Win 10 (nu am apucat sa ma joc cu el dar aparent este ok).
La antivirusi am 3 optiuni cu plata: Kaspersky, Bitdefender si Eset. Comparand preturile, Bitdefender pare cel mai accesibil. L-am luat in varianta de demo si o sa il testez cateva zile.
O parte sunt deja luate. Probabil ca te gandesti la solutii cu OEM oferit de comerciant. In cazul meu nu prea se poate, le fac pe piese pentru ca majoritatea unitatilor deja configurate vin cu minusuri in anumite compartimente dar si cu niste costuri cam mari pentru ce ofera.

Răspunde cu citat