eu am 1.90 si 130 si merg pe bicicleta de multa vreme, dar la nivel de amator (asta incluzand totusi drumuri pana la munte si ocazional offroad, ba chiar si un concurs de amatori pe ploaie si prin padure cadva).
am avut si biciclete din timpul razboiului (a bunicului) si biciclete de supermarket (probabil cele mai proaste) si biciclete ceva mai bune (dar nu din cele foarte scumpe pt ca nu am considerat oportuna cheltuiala).
eu am gasit in bicicletele focus un bun raport calitate pret si cu 2000 ron poti gasi un entry level (eventual modelul de anul trecut la lichidare de stoc) care sa te tina cel putin pana iti doresti sa evoluezi la urmatorul nivel. (personal n-am avut disponibilitatea sa caut un sh)
despre alegeri.. iti recomand sa mergi sa probezi cadrul si ca saua / ghidonul se ridica in pozitiile confortabile tie (ca nu lovesti ghidonul cu picioarele in mers cand virezi, etc).
pentru oras nu iti trebuie amortizor pe cadru (la sa), acela fiind util pt downhill.
de asemenea, eu prefer v-brake uri pt oras (sunt mai usoare, mai ales ca stau la bloc, sunt mai usor de intretinut - in caz de incident le pot desface si merg mai departe pe o singura frana, nu tre sa car scule specializate ca sa indrept discul, blocheaza mai bine daca nu e ud); au dezavantajul ca la o tura prin padure + ploaie devin prea putin eficiente.
altfel, pt entry level nu prea ai ce diferente sa vezi la echipare (presupunand ca alegi totusi o biccleta si nu un "calorifer" de la supermarket), important fiind reglajul (pe care il poti face la un atelier specializat).
dupa ce aduni experienta.. o sa vezi singur unde vrei mai mult si unde nu).

Răspunde cu citat