Este posibil sa fi fost o eroare tehnica, ceea ce se intampla des si pentru care nu ai ce face. Daca rezultatele pozitive(pentru o anumita afectiune) sunt primele si au valori neobisnuite este posibil ca cei din laborator sa mai fi facut o data testul pentru confirmare si sa reiasa ca a fost vorba despre o eroare tehnica.
Am lucrat cu aparate pentru testarea apei / solului si astfel de erori apar destul de des, nu ai ce face, electronicele au erori. Daca testele prezinta valori neobisnuite se refac, de altfel legislatia obliga testarea din surse multiple si in plus inainte de luarea unor masuri costisitoare ori ireversibile se mai face o testare pentru confirmare. Mi-e greu sa cred ca in medicina nu este la fel si ca medicul care ti-a cerut analizele nu s-ar baza pe cel putin doua surse inainte de a recomanda un tratament. Ce vreau sa scot in evidenta este ca astfel de erori se intampla, daca nu sunt datorate factorului uman nu sunt atat de grave.

Daca eram in locul tau intrebam de ce am doua rezultate cu diagnostic diferit, eventual imi ceream si suma de bani inapoi pentru acest motiv.

Eu vad trei posibilitati pentru cazul tau.
1. Contactezi laboratorul si intrebi de ce ai doua rezultate si de ce nu ai stampila laboratorului pe ele.
2. Contactezi RENAR. Ei dau acreditarile pentru laboratoare, inclusiv cele de mediu si SMC, de asta ti-am si expus experienta de mai sus. Tot ei le si verifica.
3. Daca este vorba despre analize decontate de CNAS ii contactezi si pe ei, au un corp de control care verifica laboratoarele.

Parerea mea este ca ar trebui sa le faci o reclamatie daca raspunsul lor nu este plauzibil, nu ajuti pe nimeni daca doar scrii pe internet. La mai multe astfel de situatii li se anuleaza acreditarea, daca este o situatie singulara in functie de gravitatea faptei primesc avertisment.