This is funny :))
Versiune printabilă
This is funny :))
Rep Power e una, iar Rep received e alta.
Rep Power - numarul de puncte cu care poti marii reputatia unui user. Creste odata cu numarul de post-uri in forum.
Rep received - numarul de puncte adunate de la alti useri. Cu cat e mai mare, cu atat mai multe puncte verzi vor fi afisate.
Exact. Iar cum Diana si cu Ben sunt mult mai cuminti si mai draguti ca mine, au primit mai multa reputatie.
Nu creste numai cu nr. de posturi.Citat:
Rep Power - numarul de puncte cu care poti marii reputatia unui user. Creste odata cu numarul de post-uri in forum.
Sunt implicate: nr. de posturi, rank-ul user-ului, perioada de cand e user in acest forum, cata reputatie are, etc.
Edit: Na ca am mergiuit :D
Am primit si eu ceva reputatie... dar de ceva vreme, vorba cantecului "Nu nimeni nu ma vrea... " :D
Poate la anul o sa fiu si eu mai dragutz :D
Am observat si eu ca nu prea se da reputatie pe forum. Pai pe DP o persoana cu 500 de posturi are 3-4 green-uri.
Asa suntem noi mai zgarciti, nu dam nimic, nici macar reputatie :)
Nu e deloc asa cum crezi tu.
Aici eu iti pot da tie 15 puncte sau 20. Pe DP, cel mai puternic USER poate da 8puncte..
Majoritatea userilor puternici pot da 2-3-4 puncte.
Gandeste-te ce inseamna sa faci 1700 puncte cat am eu de ex, acolo.
Stranse in 3 ani.
Pai tocmai aia e chestia Cristian.... aici poti obtine usor niste "lauri"... si totusi nu ii are nimeni. La "scorurile" de aici, pe DP probabil ai avea 15.000 de puncte. :) Sau nu zic bine? Anyway, chestia asta e asa... de "shmen". Ma bucur pentru Diana/Ben... dar sa ajung sa fiu stresat ca eu nu am, cred ca trebuie sa mai traiesc o viata. :p
Ideea reputatiei este:
Cand cineva te ajuta cu ceva si ti-a fost folositor, da-i reputatie.
Cand cineva scrie o stire interesanta sau aduce o contributie, da-i reputatie.
...
Cand cineva te calca pe nervi, "da-i" reputatie :)
Mai sus vorbeam de reputatie pozitiva.
Ideal ar fi sa nu fie data reputatie negativa doar pentru ca ai tu motive personale (desi nimeni nu iti contorizeaza actiunile, si nici nu vei fi penalizat ac ai dat reputatie negativa pentru motivul X).
Dar cand cineva spune prostii, vorbeste degeaba, face spam pe forum, et etc, merita reputatie negativa.
Astfel distingi un membru care chiar da doi bani pe (aceasta) comunitate, sau unul care isi baga picioarele in ea.
Pai hai sa promovam mai mult sistemul de reputatie.
- prin semnaturi;
- poate schimbam cu o imagine mai sugestiva balanta aia, un gif animat ceva;
- un post detaliat cum se foloseste, la ce ajuta, etc... sa inteleaga si ultimul Gigi de pe forum.
Ar ajuta mai mult la seriozitatea raspunsurilor si la o calitate mai mare in post-uri.
deci sa inteleg ca bara verde creste doar de la reputatia primita?
Da.
Ben: Exista un post despre reputatie deja. Trebuie sa-mi fac timp sa il adaptez pt VB. :) Oricum lucrurile sunt 80% la fel.
Exista..linkul doar ca nu functioneaza.Ceea ce nu inteleg este totusi unde sunt optiunile cu setarile de care depinde "cresterea" punctelor alea verzi.De reputation point nu cred ca tine ca am setat ca la fiecare 10 puncte sa se schimbe chestiile alea... "User is on a distinguished road" ,"User will become famous soon enough" ,"User has a spectacular aura about"
Care ma lamureste si pe mine ... :)
Da chiar, cum creste bara aia? La 10 "reputatii" primite sau la 10 puncte? Sau e logaritmica dracia si nu creste niciodata :D Nu de alta dar sunt pe "drumul distinsilor" de ceva vreme si vreau sa devin si eu "far calauzitor" :D
dar ce ar fi sa faceti si voi ceva o chestie cum e pe DP cu peon, berseker, raider,tauren samd ?
miromulus ai iesit de pe drumul ala :D
Acum ai o aura spectaculoasa cum am si eu :D (sau, ma rog, asa traduc eu).
Strange, nu avem decat un singur patratel, ca toti ceilalti. Oare ce ne facem pe noi mai speciali? :D
Probabil un patratel contine mai multe "etape"...fiecare "etapa" cu "statusu" ei...si noi suntem acum la al 3-lea daca nu gresesc. :)
cumpar reputatie :pray: plata in avans pe 1 an :O
zicea cineva ca la 100 puncte reputatie mai apare un verzisor de ala :D
da mi se pare ciudat sa nu poti configura tu chestia aia ! :)
oricum cristinel e superstar. restul de 8 patratzele au atributul hidden ca-s rosii si nu vrea sa se laude :D
reputatia creste in functie de punctele primite.... pt 2 puncte - 100> la reputatie, pt 3, 200> la reputatie si tot asa...
Fiecare user are un anumit Rep. Power care il poate acorda unui alt user... Acesta creste influentat de mai multe lucruri cum ar fi: numarul de posturi, pozitia in forum, etc...
Daca vreti sa cresteti in reputatie, invatati mai intai sa folositi acel buton rosu/verde si cu siguranta si alti vor aprecia gestul vostru... Daca vezi un post care te-a ajutat, nu ezita sa folosesti sistemul.
Revin la sistemul de reputatie: de ce nu pot vedea cine a apreciat pozitiv sau negativ mesajul meu? Ar fi foarte util sa stii cand ai primit un negativ sau pozitiv de la cineva care chiar se pricepe, ca sa iti dai seama daca ai dat-o in bara sau esti pe drumul bun, sau cine stie ce tantalau s-a trezit sa-si dea cu parerea prin intermediul sistemului de reputatie.
Poate pentru ca esti moderator. Noi userii normali vedem de la cine primim reputatia doar daca au bunavointa sa se semneze.
Sigur vede pentru ca e mod :) Noi restul vedem doar mesajul
Ahaaa... mda.. la asta nu m-am gandit... :)
De ce? Imi imaginez cativa care ar face asta dar cred ca majoritatea membrilor seopedia au iq-ul suficient de ridicat incat sa priveasca sistemul ca pe un mod de a li se atrage atentia ca au gresit/facut ceva bine si nu ca pe unul de razbunare infantila.
Damn, am primit primul minus si chiar sunt curios de la cine. Nu se poate face ceva? Nu pentru razbunari stupide ci doar sa stiu si eu ce importanta sa-i dau.
Cristi, stiu ce vrei sa impiedici dar pentru muritorii de rand e frustrant uneor., Chiar daca suntem aproape siguri ca punctele in minus vin de la cineva luat la suturi sau caruia nu-i convine ceva vazut la tine si sare cu minusul.
cred ca e mai bine sa nu stii :D nu ca tias fi dat eu reputatie negativa miromulus :D
Nu aveai cum sa fii tu :) E un secret de unde stiu. Anyway, macar daca oamenii care dau reputatia ar si motiva.
vin si eu cu un comentariu.
este oarecum on topic.
de multe ori se intampla ca un user sa contribuie cu un post foarte constructiv, dar supriza ... nu primeste nicio apreciere pozitiva...dar se poate intampla ca peste cateva zile sa fie si el suparat si sa mai iasa un mic scandal... atunci fiti sigur ca 2-3 il vor taxa negativ.
gresesc ?
Asta-i o discutie legata de mentalitatea noastra, "balcanica". :D Lucru ce ne face ca in loc sa incercam sa urcam prin munca onesta, sa-i tragem in jos pe aia mai buni.
E simplu: nu am primit atat de multe puncte incat sa nu stiu cate am (mai ales ca le vad de fiecare data cand primesc un pm). Si am pierdut 2 puncte, nu 1 :D Not like I care. Daca pierdeam vreo 20, insemna ca vine de la krumel sau mezei si ma bagam la studiu.
tre sa vorbesti frumos cu toata lumea...sa nu superi pe nimeni !!! :))