Am cumparat in seara asta dupa ebay.de
la pretul produsului sa adaugat 3.90 EURO, cost de livrare.
Sunt curios daca si cat voi mai platii cand va ajunge.
Versiune printabilă
Am cumparat in seara asta dupa ebay.de
la pretul produsului sa adaugat 3.90 EURO, cost de livrare.
Sunt curios daca si cat voi mai platii cand va ajunge.
nimic. depinde cat de repede pune la posta
Depinde de tanti de la vama, daca este de treaba si valoare mica va iarta de TVA
eu am avut tableta o data si alta data o baterie si ecran laptop din SUA respectiv china si un pix de fite din canada si nu mi-a luat TVA, cu toate ca avea tot dreptul, si totusi am platit taxe vamale
Mai am o amica care cumpara bijuterii aduse din india, thailanda si alte taridin asia, si uneori plateste TVA alteori nu, dar de fiecare data plateste taxe vamale
Pentru ce vine din tari nemembre UE valoare pana in 20 Euro nu se plateste nici TVA nici vama
Pentru ce vine din tari nemembre UE valoare > 20 Euro si pana in 150 Euro, se plateste doar TVA 24%. Pentru ce depaseste 150 Euro se plateste si tva si vama. Indiferent de valoare coletului trebuie sa aveti cod EORI, care se poate obtine direct din vama (nu de la posta) sau online (dar softul nu merge cu orice windows, mai ales daca este nou). Fara cod EORI, nu puteti ridica coletul!!!
Din experienta mea, la colete ce depasesc 20 euro si pana in 150 de euro, nu platesc mereu TVA, in functie de 'dispozitia' persoanei care ma vamuieste la oficiul postal.
Tot ce vine din UE: nu se plateste nici TVA nici vama.
Pentru ca preturile sunt mai mici pe amazon.com, prefer sa comand de la ei direct (daca le transporta in Europa), mai ales daca am cate un gift card facut din comisioane :)
In magazinele de afara se plateste in procent de 99,99% cu cardul sau cu paypal, nu prea exista ramburs.
Cand cumparati din afara CE aveti grija sa le spuneti sa puna factura in colet ori sa aveti un printscreen ori ceva dovada cu suma pe care ati platit-o pe produs, in caz contrar la anumite produse(electronice de obicei) vi se vor calcula taxele la un pret de catalog care este astronomic.
Am avut mari probleme cu codul eori. E bine sa-l faceti din timp, este legat de CNP, dar e o mare bataie de cap. Codul il primiti pe email, il printati si mergeti cu el la vama pentru ridicarea coletului.