http://www.youtube.com/watch?v=dT1KN7Vbzas
Acest reportaj spune multe si ne invata multe.
Versiune printabilă
http://www.youtube.com/watch?v=dT1KN7Vbzas
Acest reportaj spune multe si ne invata multe.
N-am apucat sa-l privesc dar sunt curios, ce anume va invata, din acel "ne invata multe"?
Ma refer la a avea mai multa grija la securitate.
Si asta ne invata :)) Dar uite ca Răzvan Cernăianu (TinKode) nu mai este un pericol.
Aveti grija cu astia ca va "hackereste saiturile"... :D
Tin minte, cand eram in liceu venea un coleg dimineata pe la 11 dupa ce absenta cu cate 2-3000 de euro luati in dimineata aceea. Eu sunt din Rm. Valcea. Chiar daca stiu cum se face nu am fost tentat sa risc. Banii castigati usor se duc usor!
99% din consumatorii de online nu deosebesc o eroare de sistem de o fereastra de spam, cam ce cantitate de grija crezi ca ii poate proteja de atacurile "targetate"?
On: reportajul este slab documentat si prezentat cu tenta de "senzational".
PS : De cand este considerat scamm-ul o metoda de hacking? (poate doar la noi actele de inselaciune online te ridica la rang de guru platforms exploiter )
Datorita cuvintelor subliniate nu ma atrage sa vizionez materialul. Intre '98 si 2004 am practicat black hat hacking iar de atunci incoace white hat si in toti acesti ani m-am lamurit ca 98% ca sa nu zic 99% din utilizatorii obisnuiti nu deosebesc un hacker de un scammer, si uneori nici macar de un alt utilizator obisnuit. Pe ei ii impreioneaza doar senzatia provocata de cuvantul in sine.
Senzationalul bate realitatea, asa ca daca e show, atunci show sa fie. Dar sa nu-l confundam cu realitatea.
Li se spune “arzoi” :)), nu scammeri.
=)) Esti nebun :)) Cu un expert de securitate cibernetica(unul dintre cei prezentati in emisiune) am stat intr-o vila anul trecut :))) la 2-3 camere distanta. Stiam despre el ca lucreaza la o firma de securitate. Nu imi vine sa cred ce periculos era :)) ... si mai si foloseam aceiasi retea(ca de el se ocupa in vila cu asta) :)). Cred ca s-a distrat cu calculatorul meu :))
Ce mica este lumea ...
tre' sa ma uit si eu musai ... macar pana mai dau peste un sitcom de calitate ...
e mai realist decat pare din descrieri ... adica repeta de mai multe ori ca asa zisii hackeri sunt de fapt niste hoti si atat ...
M-am uitat la tot mai mult din curiozitate. Din perspectiva mea, materialul cam induce in eroare (pe alocuri termenul de hacker e cam acelasi lucru cu scamer), insa din perspectiva unuia care inca descopera internetul... e mind blowing ca a prezentat la TV... un c99shell, un metasploit si o scanare de retele wireless fara parola prin Bucuresti. Deja vad puradelu', care se juca NFS pana acum, cum cauta pe internet: "hau tu hec a websait"
Nimic nou sub soare, aceleasi chesti ca-n '99: scanere si exploituri. Am privit si eu emisiunea, e destul de bine realizata, cu singura observatie ca e prea grabita. Trebuia sa se opreasca si sa detalieze nitel mai mult anumite aspecte si termeni. Unele faze au fost dramatizate dar au prezentat si o doza buna de realitate.
Am invatat si termeni noi, cum ar fi "arzoi" (asta a fost tare amuzant). Mi-am mai schimbat parerea si despe tinkode sau iceman, in sensul ca au mai castigat ceva puncte la capitolul modestie (i-o mai fi calmat sistemul). Concluzia mea e aceeasi pe care o am din '99 incoace de cand se vorbeste de "marii hackeri romani" si coincide cu cea de aici.
Iar adevaratul deliciu al emisiunii l-a facut poanta zilei: "sclavii trebuie sa munceasca pentru a da bani smecherilor" :))
Niste pierde vreme care folosesc soft-uri facute de adevaratii baieti destepti. Cred ca baietii destepti au dorit ca acele tool-uri / soft-uri de exploit sa fie disponibile maselor...
De unde stii ca serverele "sparte" de cei din reportaj nu se trimit si baietilor destepti ? :) Credeti ca vreunu dintre cei din reportaj chiar stie cum functioneaza si cum e contruit un astfel de program ? E capabil vreunu din ei sa citeasca si sa inteleaga codul sursa? :)
Tipul din cluj e demn de mila... singurul care avea un sambure de adevar a fost baiatul in trening din valcea care a zis ceva de genu ca "programarorii" adevarati sunt foarte rari.
Concluzia: gainarii care trag in jos oameni ce vor sa dezvolte un business online corect.
cum sa spargi un site :)) I'm a hacker!
:clap: ahahhahahaha numai pot
Cum sa spargi un site in 1 minut | Dragos Nicu
e genial, ca sa numai spun comentariile :)
*si uite cum ai castigat un link
*"in 1 minut" - cam aiurea exprimarea
Iti trebuie un virus bine facut, sa iti modifice DNS-ul intern si raspandit la peste 100k romani, si iar spargi "google-ul"..vezi faza cu ROTLD si DNS-urile lor. Sau si mai bine..acum vreo ceva ani Romtelecom dadea modem-uri /routere la care aveai acces din WAN si parola era "admin/admin".
Bine ca nu s-a gandit unul sa faca un script sa le modifice DNS-ul ce se termitea prin DHCP..ca era jale..erai Arzoi mare atunci :D
:) Daca KimdotCom de la Magaupload.com folosea metoda asta, sa iti redirectioneze site-ul dupa un ip in C:\WINDOWS\system32\drivers\ host si astazi site-ul era sus, mai ales daca folosea un ip privat din ceva tara cu o legislatie mai bazata.
Referitor la emisiune, a fost interesanta, ma asteptam la mai mult, TinKode a fost destul de rezervat in declaratii.
Exceptional.. Dragos, chiar esti un mare hacker, unul dintre cei mai cautati hackeri, dupa cum arata chiar google. Genialitatea acestei metode nu sta in exploatarea vulnerabilitatii sistemului de operare Windows sau in scriptul pe care il oferi tu si care are o rata de succes de aproape 100%, ci in ultima comanda a scriptului: Ctrl + A. Felicitari, aceasta este o adevarata dovada de genialitate in ethical hacking. :)
PS: 'R a naibi ea de exprimare "in 1 minut"..
Începand de astazi romania are 2 milioane de hakeri trebuie doar sa citeasca tutorialul lui Dragos.
Din cei 10 milioane care au acces la un computer, 5 milioane stiu care este butonul CTRL, pentru restul e nevoie de meditatii in care sa ii invete unde sunt butoanele pe tastatura, si dupa ce ii inveti asta mai trebuie un curs intensiv in care sa invete ce naiba este C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
Auzisi Dragos? Circa 2 mil de hackeri romani o sa-ti raman datori.. i-ai dus pe culmile succesului :)
Este o cale si mai rapida WIN+R , apoi FDISK c:
eu as adauga o redirectare catre google.com pentru un flood masiv si comanda ctrl+F4 la final
Un tutorial mai scurt si mai eficient, pentru spargerea internetului cu totul. Start > cmd > format C:\
Eee, daca e cu d-astea, ia stai asa ca ma apuc io sa fac o serie de 30-40 mini-"virusi" din astia. In scopuri educationale, desigur. Pai ce, numa Dragos sa fie maestru pentru hackeri?
Nu e plagiat pretenas pentru ii codez cu propriul cod. De la tine luai doar ideea iar ideile nu se supun legilor de copyright :P Pana una alta, puteti sa va testati sistemele de securitate de pe windows (antivirusi, etc) folosind acest virus realizat, evident, de "marii hackeri romani" :)