Eu cred ca reducerile adevarate sunt dupa revelion, de fapt atunci ar si trebui sa fie lichidarile de stoc.
Versiune printabilă
@rares
Nu te contrazic. Anul acesta am avut in vedere 2 modele de espresso-are si un ssd. La espressor - Amazon 100 lire (si pe stoc) - emag / domo / altex de la 900 lei in sus (aprox 200 lire). Exista si magazine care au pret similar cu amazon, stoc...zero. La ssd, amazon 70 lire (si pe stoc), restul magazinelor din Romania 120-140 lire (echivalent).
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
@puthre
Dupa mine BF in Romania are un scop precis. Eliminarea stocurilor vechi si / sau nevandabile pentru capitalizare in vederea sarbatorilor. Degeaba comparam BF Romania (abia la inceput, piata mica etc) cu BF din US, UK, DE etc.
Exemplu de rebuturi, te rog, pe care le-ai comanda, dar nu le comanzi ca sunt rebuturi.
10% reducere fata de pretul din Romania? Nu e clar!
Exemplu de produs, pe care l-ai cumpara, dar e mai scump pe amazon fata de romania.
Da, Amazon nu are black friday, pentru ca e magazin de reduceri! Daca tu oferi reduceri in fiecare zi, care e rostul la black friday? Magazine precum wallmart, macys, newegg, au blackfriday, pana si zappos are, care nu vindea la reducere, dar Amazon de ce ar avea?
Nu tin partea lui Amazon, nu am de ce (nu sunt chiar cei mai ieftini), dar de 5 ani, nici ciorapi n-am mai cumparat din ro. 70% din produse le comand pe Amazon, pentru preturi, calitate si customer service. Stiu sa caut produse, stiu sa aleg, de aceea te rog sa dai cateva exemple. Dezvolt un proiect cu o firma americana, fix pe nisa de reduceri, si chiar m-ar ajuta exemplele tale.
Da, dar in offline! In offline e cu adevarat black friday:) In online e foarte greu sa discuti de "lichidare de stoc", ca nu prea ai stoc:)[COLOR="Silver"]
Amazon vine doar o parte din produsele de pe site, in rest e marketplace. Asa ca daca produsul nu e in stock pe amazon, nu Inseamna ca amazon nu-l are in stoc, si invers.
Cat despre preturi, suntem tara paradoxurilor: cele mai mici salarii, cele mai mari preturi:)
Ma refeream la reducerile de 10% fata de preturile intregi din amazon, evident. Vorbeam despre ce inseamna promotiile la ei.
Termenul de "rebuturi" e inventat de puthre si eu mi-am permis sa-l folosesc. Prin rebuturi eu inteleg produse vechi, produse slabe ca specificatii, sau produse care nu se remarca prin nimic in clasa lor, produsele pentru mase...
Uite si un exemplu ce ar trebui sa fie edificator. De acest produs chiar sunt interesat.
Oferta amazon: 3.977 Ron (pret intreg: 5.568 Ron) Canon 10 - 22 mm / F 3,5 - 4,5 EF-S USM 10 mm-Lens: Amazon.co.uk: Camera & Photo
Oferta f64: 3.099 Ron (pret intreg: 3.499) http://www.f64.ro/canon-ef-s-10-22mm...omotional.html
Cum ti se pare? Gasesti pe amazon (uk) un pret mai bun ca in Romania?
Ok, hai sa facem diferenta intre magazine si "balarii". Cand mergi in magazin, cauti sa vezi "trend" la fashion, sau "trend=modele noi" la electro & it. Nu cauti second hand sau colectii din 2008, vandute la sac. (Sper:) ) Gen Fashiondays & company.
Cand vinzi produse noi, nu ai stock, decat daca esti de ceva timp pe piata, ai ceva date si poti estima (preconiza) un volum de vanzari, ca sa merite sa tii banii blocati. De aceea nu inteleg cum sa dai stock 0 dupa 2 min :) sau 3 secunde:)
Black friday e definit ca "inceperea reducerilor de iarna", care de ex in Us sunt defapt in ianuarie-februarie. NU e singura zi din an cu reduceri:)
@Tom
Paradoxul nu se termina acolo. Daca invelesti un "shit" in poleiala si mai scrii "reducere" pe el, esti deja pe profit.
Citeam azi cateva comentarii. Cineva spunea "am avut 400 lei si am vrut sa iau un ssd. N-am mai apucat, asa ca am cumparat carti". Restul e cancan!
Sau cand majoritatea clientilor produselor pe care le comercializezi vor livrare in aceeasi zi sau cel tarziu a doua zi.
Cum sa ai stoc 0 dupa 2 minute inteleg. Pui pe site cateva produse (dar nu prea multe) cu care iesi in pierdere ca sa para ca ai avut si ceva reduceri ok :)
MA, la 3 secunde out of stock, nu ai pierdere! Pur si simplu NU le ai:)
Apple are reducere azi! Numeri pe degetele unei maine zilele cu reduceri la apple, pentru ca apple NU e brand cu reduceri: Official Apple Store - Buy new iPad mini, iPad, iPhone 5, MacBook Pro, Mac mini and more - Apple Store (U.S.) 368 usd+ tax :) Le au si acum, si au trecut 3 secunde:)