Momentan am net de la RDS. tare as vrea sa-mi schimb providerul. de la un timp merge extrem de prost. am tot crezut ca e vina desktopului meu, dar nici vorba. La mai multi se intampla la fel.
Sa n-o mai lungim: Ce provideri recomandati?
Versiune printabilă
Momentan am net de la RDS. tare as vrea sa-mi schimb providerul. de la un timp merge extrem de prost. am tot crezut ca e vina desktopului meu, dar nici vorba. La mai multi se intampla la fel.
Sa n-o mai lungim: Ce provideri recomandati?
Io personal folosesc serviciile UPC. Nu stiu care e parerea altora, dar eu nu am avut niciodata probleme (ok, am avut o data, dar a doua zi au venit si au rezolvat, au schimbat cablul pe casa scarii etc).
Eu ti-as recomanda RTL . Acum, na, nu stiu ce infrastructura au in Orsova, dar in Bucuresti merge brici
Eu am RDS si sincer nu am avut probleme cu ei, nu stiu ce au la tine, dar aici merg foarte bine.
@Vali - pai RDS a cumparat cam tot ce misca. Avem alternative?
Pentru mine UPC nu este o alternativa - am locuit intr-o casa care avea net de la UPC. Am sunat sa le spun ca nu merge netul si mi-au zis "trimitem o echipa la dumneavaostra. Cel mai devreme putem peste 2 zile la ora 9 dimineata".
Poate Romtelecom sa aiba net decent, depinde de zona cred.
Eu ma dau pe netul de le next-gen si rds. Ambele merg fara probleme.
Si cei de la romtelecom sunt buni doar ca viteza lor de upload e inexistenta in schimb au un support de calitate..
RDS prin fibrć și merge de rupe. Probleme... prea puține. Nu recomand UPS, cel puțin la mine īn oraș (Sighișoara) și-au umplut toate frigiderele posibile :-).
La mine Rds merge super am si un stick de la ei pe care il folosesc cand nu sunt acasa si pentru a neviga pe net e ok, stiu ca astfel de probleme cu netul la Rds tine de oras, zona, eu zic sa te interesezi de internet fara fir ceva pe stick, un abonament ceva mai VIP, am auzit si eu de persoane care au 3 firme diferite de net.
Am avut net de la un provider local pana au cumparat rds reteaua si de atunci nu mai merge ca inainte. Ce-i drept si pretul a scazut.
Le dau nenorocitilor de la Vodafone 35 Euro/luna. Servicii de doi lei, viteza uneori de dial-up. Cea mai ieftina varianta in Berlin.
Am postat asta doar ca sa nu va mai vaitati de netul din tara. In Romania ai viteza, nu gluma. :-)
Asa... pana mai acum o luna totul era frumos. Dintr-o data, mi-a scazut viteza la jumatate. Daca pana acum aveam la upload 19mb si download 19, acum am la jumatate. Si nu sunt singurul. Pretul a ramas acelasi.
O chestie ar fi, ca eu nu am net DIRECT de la rds. Ci de la o alta firma, dar care tot prin rds imi da net. ceva de genu, nu stiu sa explic. Se poate sa fi taiat ratia la jumatate?
Luni ma interesez sa vad cine mai distribuie net la mine in oras. O sa sun si la astia de la rds sa vad unde e problema. Daca nu se rezolva, ma mut.
Ai Orsova RDS. Mergi direct la ei nu la intermediari. RDS are retea cu management. Nextgen spre exemplu foloseste doar switch-uri oarbe. Cand sunt putini pe retea merge bine. Cand creste numarul lor... pa.
Eu am RDS de cand s-au lansat si sunt extrem de multumit de ei. Viteze de download de pana la 30MB/s, uptime peste 99%.
Cu UPC si Romtelecom am avut numai experiente proaste si nu recomand deloc. Sunt mai scumpi, au viteza mai mica si servicii mai proaste.
Iti recomand sa contactezi direct RDS, pentru ca au niste servicii foarte bune si preturi excelente.
La ~70 de lei pe luna am: Internet de 100Mb/s ( de multe ori depaseste ), telefon fix + 2 mobile, 2 stickuri 3G cu internet nelimitat, mii de hotspot-uri WiFi pt abonati, Digi Oriunde ( aplicatie pentru Android si iOS de pe care poti suna prin WiFi cu 2 centi national sau gratis in retea, excelenta pt roaming ).
Am aceeasi problema cu rds-ul, stick internet mobil digi si vodafone, alternativa la rds nu am, dar la vodafone vreau sa renunt si sa aleg intre cosmote si orange...Citat:
Sotia sta la 20 Km de Iasi. Are Romtelecom si ii merge dumnezeieste. A picat o singura data in ultimele 3-4 luni. Si atunci 2-3 minute :)
2 ani de cand sunt abonata UPC si doar o data sa intamplat sa nu mearga netul circa 20 minute, am fost abonata RDS insa au fost foarte multe probleme atat de conectare cat si ip conflict. UPC e cel mai bun parerea mea cel putin in Timisoara ....
Nextgen, de cand am net de la ei a picat o singura data, si netul il am de 1 an si ceva .
Baiatu' merge cu Orange :). 8Mbps download in Constanta daca ai modemul protrivit
Eu am Romtelecom si sunt oarecum multumit, tinand cont ca in 6 ani, nu prea mi-a cazut netul.
Folosesc si eu tot RDS de vreo 6-7-8 ani, de cand au aparut.
De picat a picat normal, adica o data la 2 luni, in medie (e si normal, se mai lucreaza, se mai arde ceva etc.; faza cu "mie nu mi-a picat niciodata" e bs, nu exista asa ceva, poate doar daca stai pe net 2 ore pe zi), dar de fiecare data s-a rezolvat f repede. Viteza e super stim cu totii, pretul la fel.
Ce ma deranjeaza e ca isi baga nasul. De ex pe mine m-au sunat de cateva ori ca le-am folosit prea multa banda/ s-au trimis prea multe pachete de pe ipu meu, ceva de genul... nu le-am zis ce am facut si au presupus ca as avea un virus. :) In fine, nu ar fi asta o problema.
Mergi pe RDS, insa, nu te astepta sa beneficiezi de aceleasi servicii ca si mine de ex, depinde de oras, de oamenii cu care ai de-a face.
Bucuresti:
UPC FiberPower 120 Mbps - PERFECT, chiar merge la viteza aia. Nu a cazut niciodata de cand am abonamentul. (e adevarat ca sunt 10 metrii de coaxial pana la nodul de fibra optica NetCity). Router CISCO cu wireless, incarcarea maxima a fost cu doua desktopuri pe cablu , trei laptopuri si doua telefoane wi-fi. Functioneaza impecabil!
Romtelecom 6 Mbps (atat duce linia) - foarte stabil cand merge. Cabluri prin pomi, se rup o data pe luna, se rezolva in 2-3 zile. Operatori total nepregatiti la suportul tehnic: "Buna ziua, este un cablu rupt pe stalp, nu merge netul si telefonul. 'Am inteles, haideti sa resetam calculatorul sa vedem ce se intampla'" :D
Vodafone Mobile - In aria de acoperire 3G impecabil, pe GPRS jalnic, per total multumit de conexiune si de acoperirea 3G. Recomand pentru calatorii in tara cu laptop.
Eu am net de la RDS de multi ani si pot sa spun ca sunt cel mai mare fan al lor de cand am avut experiente de cosmar cu Astral/UPC. Mai este si Romtelecom de recomandat, dar viteza la net e mica raportat la pretul platit. In rest au conexiune stabila.
Probabil ca depinde mult de zona/oras calitatea serviciilor. Asta e Romania!
Pacatul RDS-ului e ca depinde foarte mult de Electrica (CEZ). Cand ei au probleme, RDS are probleme. Echipamentele de retea reactioneaza rau la socurile de tensiune. De aici rezulta restul problemelor.
UPC si Romtelecom se bazeaza pe tehnologii (DOCSIS, respectiv ADSL) care sunt depasite din punctul meu de vedere chiar daca sunt inca folosite in multe tari.
Nextgen are o retea fara management asemanatoare cu vechile retele de cartier.
Internetul mobil depinde si el de multe chestii. Acolo unde ai semnal 3G bun si celula nu e aglomerata, internetul merge bine indiferent de operator. In caz contrar...
Una peste alta ocupam un loc fruntas in lume in ceea ce priveste viteza la internet.
Din cate cunosc, RTL ofera, cel putin in orasele mari, VDSL . ADSL-ul nu ar suporta viteze de pana la 100 de mega.
Revenind la capitolul viteza, nu va mai plangeti ca babele. Din punctul asta de vedere, daca nu ma inseala memoria, Romania e in top 10. E loc de mult mai rau.
RDS inca din 2005 si nu-mi aduc aminte sa fi avut probleme grave. A picat de maxim 5-6 ori pe an si s-a rezolvat relativ repede. Anul trecut l-am "prins picat" decat 1 data si s-a rezolvat in aceeasi zi. Viteza mai mult decat de ajuns pentru mine.
Cam asta e viteza pe care o am eu la Romtelecom. Tinand cont ca non stop sunt conectate 2 calculatoare + 2 tv (iptv), zic eu ca e destul de decent. E loc si de mai bine, desigur, dar pentru moment e ok pentru nevoile mele. Aaa, si am omis sa spun. Ca uptime, sunt mai mult decat decenti. Daca am avut netul picat cateva ore tot anul.
http://i.imgur.com/07qJ2.png
Calitatea netului vostru depinde mai putin de firma de la care aveti net, ci de oameni ce asigura mentenanta zonei. Legaturile intre orase si prin orase deja sunt la un super nivel la toate firmele, si in plus mai si impart aceeeasi firma, de exemplu daca pica o fibra RDS sau UPC dintre orase sigur va avea probleme si orange.
In galati RDS merge foarte bine, inclusiv internetul 3G, si asta datorita faptului ca reteaua a fost proiectata f bine, pentru ca inca mai au niste oameni f bine pregatiti.
De exemplu la RDS Galati au multe probleme din cauza unor surse foarte proaste pe care le repara mereu, nu vor sa le inlocuiasca cu unele mai fiabile.
PS: Pentru carcotasi, am colindat mult prin europa (mai putin prin nord), si sincer calitatea netului din Romania este net superioara, am stat o luna in Italia si cand am avut probleme grave cu un site mare, imi vedea sa ma intorc in romania sa am acces la net de calitate pentru a putea rezolva problema mai bine. Si cand spun de calitatea internetului nu ma refer neaparat la viteza, ci la stabilitate conexiune, pierdere de pachete, erori care mai de care.