-
declararea paginilor
Am declarat recent paginile deoarece aveam probleme cu duplicate content si anume:
site .ro/adidasi ....... avea acelasi title si descriere cu site .ro/adidasi/page2.html
Am declarat numarul pagini atat in title cat si in descriere, insa nu m-am mai confruntat cu aceasta problema pana acum si n-am habar.... ce ar trebui sa fac mai departe?
PS: sunt multe pagini ca exemplul prezentat mai sus si mi-a afectat serios traficul.
-
Pune noindex pe ele. Sterge-le apoi din webmaster tools. Nu inteleg rostul pentru care lasi indexabile aceste pagini (doar content duplicat). Vrei sa rankezi cu ele ?
Codul asta pune automat noindex pe tot ce inseamna paginatie.
Cod:
<?php if(is_paged()) { echo '<meta name="robots" content="noindex,follow" />';} ?>
-
Multumesc de raspuns Nichita.
Nu doresc sa le pun noindex deoarece observ ca nici concurenta nu are noindex.
Acest pagini ma ajuta zic eu chiar daca nu rankez cu ele is acolo la numar (numarul lor undeva in 2500)
-
Te ajuta ca sa te ia Panda la ochi pentru thin content. Daca ei nu au noindex nu inseamna ca site-ul lor e OK. Peste 2 luni o sa te intrebi de ce te-a penalizat Google.
Tagurile si paginile de acest gen nu ofera decat duplicat content si se incadreaza perfect in tiparul de "thin content" de care tot vorbeste Google.
-
Nichita, daca pune canonical, nu rezolva problema?
-
noindex si canonical sunt acelasi lucru.
@Paul Google spune clar sa nu ai pagini nefolositoare in index si tu le tii doar ca sa fie ? :D
-
Rostul canonical e sa spui lui Google ca acolo e o pagina cu acelasi content dar cu url diferit. In cazul paginatiilor, in fiecare din paginile create o sa exista 10 posturi incomplete cu linkurile aferente "canonical" (catre posturile originale).
Nu vad rostul unui astfel de artificiu. Cea mai buna solutie este noindex, follow. Crearea de pagini multiple cu acelasi continut nu are nici un sens.
-
pagina 1 are continut diferit de pagina 2, si de pagina 2, asta daca in pagini se afiseaza doar un intr-o din articol si nu tot articolul si poate fi util, dar daca in paginatie sunt publicate articolele integral ai probleme si trebuie musai sa pui canonical sau noindex dupa cum spune Nichita
-
Chiar daca articolul nu apare decat partial in zona cu paginatie, indexarea acelei pagini nu are nici o logica.
Este content generat din bucatele de articol doar pentru a prinde combinatii de cuvinte si a atrage userii care vin din cautari. Pentru Google = thin content.
-
A testat cineva pe bune rel="next"?