Postat īn original de
Tom
@ imagini. Decenta o defineste fiecare cum vrea, prin "confort". Unii prefera sa bea ursus, altii corona .... unii prefera restaurante, altii sa trimita mama mancare pe "rata"..... unii prefera "toale" (ca sa nu zic haine, ca are Dan alergie la haine:) ) la 5 mil un tricou, altii prefera sa-si ia din europa ...... si tot asa. Eu prefer sa-i zic confort.
BUC e destul de scump, are preturi mai mari decat Boynton beach:) De la chiririe, intretinere si pana la "confortul" unei masini. De aceea am diferentiat un pic BUC de provincie. Dar sincer, eu m-as muta la Brasov, pentru ca toate serviciile mele acum sunt in online, nu am nevoied e BUC si oricum urasc intalnirile, e pierdere de timp :) Se poate telefon si mail, e mai rapid.
Un job temporar nu iti poate asigura viitorul, iar daca ai si o familie, e chinuitor de stresant. Un job online vine cu riscuri mari la pachet. Suntem extrem de multe joburi off-line de durata.
Un ex simplu. Un freelancer online in SEO (bun) vs un agent de vanzari (bun). Diferentele sunt mari, si ca venit si ca siguranta pe termen lung. Nu vreau sa fiu carcotas, dar consider ca joburile temporare nu ofera siguranta, iar un job in care oferi servicii SEO, il consider temporar. Ce istorie are SEO? 3-4 ani? hai 5. Ce viitor? 1-2 ani?
Pentru mine un job de seo, e un job de marketing, care implica strategie, analiza, decizii, idei, studiu, testare, negociere, relatii,.... Daca eti om bun de marketing, atunci poti considera seo ca o mica parte din ceea ce faci, iar oamenii buni de marketing au cautare tot timpul, indiferent de ce decide google.
Un consultant seo e defapt un jucator de sah, dar un conscultant seo bun, e acel jucator care joaca simultan la 10 mese si castiga la toate.
@ lovelife, facultatea nu e degeaba, numai ca nu conteaza ceea ce termini (scrie pe diploma), ci foarte mult, ceea ce stii sa faci. Facultatea e foarte buna pentru dezvoltarea personala, aprofundare de cunostinte, socializare, competitie....... deci orice fel de facultate e buna, fie ea si Spiru!
Pe mine nu ma intereseaza facultatea terminata, dar ma intereseaza daca pers respectiva a terminat sau nu!
@ Dan, daca discutia e stric despre seo, atunci sunt tare curios cum de adaptezi la modificarile curente :) Momentan e un mare haos in ceea ce face google. Haos pentru ca pur simplu cei 2 neuroni ai mei, nu pricep ce se intampla momentan.
Eu sunt mai pesimist un pic dpdv ar viitorului serviciilor seo, care oricum pentru ro sunt un puzzle pentru antreprenori. Nu cred ca te poti adapta, la faptul ca google va penaliza orice fel de seo, sau la faptul ca un client bun, are site-ul penalizat, iar tu trebuie sa suporti si bugetul platit, si falimentul afacerii online!
Momentan cautam raspunsuri, solutii si mergem mai departe, dar daca acel "departe" se opreste intr-un an?
In 2014 toate site-urile sunt 100% poze, nu mai conteaza content, linkuri, exact match, nimic! Doar pozele, si alea 3d.
In 2015 gogole ofera toate serviciile online (asta e trendul oricum), iar restul de rezultate le da random in fiecare zi. Cum faci tu seo, pe rezultate random?
AI un shop? trimiti produsele la goole. Oferi servicii? Le trimit intr-un excel la google, le afiseaza el. Ai content? Il indexeaza google, si-l ofera pe post de FAQ. ......
Uitate la turism, ecommerce, real-estate, daily deals, ..... in state. Ofera google tot:) Ii mai ia 1 an sa le mute peste tot.
Adapteazate tu la asta:)
Eu stau si astept sa se linisteasca "apele". Pentru mine a fost o furtuna lunile astea, asa ca astept sa ancorez in port pentru o perioada. Am rabdare destula:)
In off-line exista expresia: "istoria se repeta". In online "istoria nu se repeta niciodata". Deci nu poti invata de la "batrani", sau nu poti considera ca daca ceea ce faceai anul trecut era bine, acum mai functioneaza! Citim carti, bloguri, sfaturi, de la persoane care au testat si a "mers", dar cand? Acum 1 an? Acum 1 luna? Azi nu mai merge:)
Sah?