Citat Postat īn original de robyroy Vezi Post
Nu asta era marea problema pentru antreprenorul roman. Oricum si inainte scoteai certificatul de inmatriculare in mai putin de trei zile, cel putin in Bucuresti.
Pe cand o stire bomba ca s-a micsorat impozitul pe profit? Asta ar fi intr-adevar un pas inainte. Chestia cu 3 zile pentru o firma .... e praf in ochi.
E un pas inainte si legea asta, pentru ca am inteles ca multe din operatiuni le poti face acum exclusiv online in cele 3 zile. Doar trebuie sa te prezinti pentru o singura chestie la un notar sau la Registrul comertului parca.

Impozitul pe profit nu o sa scada prea curand. Cel mult CAS-ul inainte de alegeri.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat īn original de 100R Vezi Post
Nu am firma asa ca raspunsul meu poate nu e cel mai bun dar daca ma uit pe Wiki la taxe ma sperii, sa nu se mareasca, 30% in Spania, 33.33% in Franta, 33,99% in Belgia, Germania ~30% [15.825 % (federal) plus 14.35 % - 17.5 % (local)], , la noi pare medie, daca e 16%, putem spune, doar 16%:
16% ala e o iluzie. In realitate suntem si noi in topul asta mult mai sus (de exemplu, ai 16% pe profit, plus apoi alt impozit pe dividende). Problema nu-i ca ia statul 50% din castig, cata vreme iti asigura sanatate, securitate, educatie si infrastructura (plus alte servicii conexe), ca si alea trebuiesc platite din ceva. Problema-i cand iti ia si nu vezi nimic din bani. Ba mai trebuie sa platesti si spagi pentru a-ti face toate lucrurile astea.